ДПС може да е незаобиколим фактор в следващото НС!

Политологът Иван Начев очаква крехко разбирателство в новия парламент
Обновена: 1 юли 2014 11:14 | 1 юли 2014 11:11, Веселина Йорданова
61
ДПС може да е незаобиколим фактор в следващото НС!
Снимка: архив, БулФото

Отново коалиция и крехко разбирателство в следващия парламент очаква политологът Иван Начев. Според него нито една от партиите няма да има мнозинство.

По думите му възможностите за коалиции са различни, но такава между БСП и ГЕРБ засега изглежда невъзможна.

„Има голяма вероятност и в следващия парламент ДПС да е незаобиколим фактор“, коментира Иван Начев пред БНР.

Още по темата
Той смята, че възможните коалиции са отново БСП и ДПС, както и ГЕРБ евентуално с ДПС, „макар че на ГЕРБ никак не им харесва тази идея“.

"Представете си Реформаторският блок, в който има множество интереси, да влезе в коалиция с ГЕРБ. Това означава изключително много непрозрачност и задкулисие. Управлението се нуждае от много прозрачност", подчерта Начев.

Той не очаква разбирателството между политиците, на което станахме свидетели през изтеклата седмица, да продължи.

По думите му това, от което се нуждаем, е консенсус по няколко основни приоритета и те да се следват независимо кой управлява.

Според Иван Начев наблюдаваното при последните три правителства противопоставяне и резки завои във вътрешната и външната политика води до това, че на България не се гледа като на стратегически партньор или на партньор, на когото може да се има доверие, а точно обратното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато половината мат'рял не гласува, ще е така. Всички които не гласуват вършат услуга(голяма) на противоконституционната партия ДПС. Или по-точно казано всички негласуващи са *** и национални предатели!
26
2
 
7
 
! Отговори
срам преди 9 години
Политиката е *** дума и политиците са долнни създания.На много от нас нищо не могат да ни направят вече.Ние избягахме преди години а бабите и дядовците ни умряха самички.Да си живеят със Африканците и Арабите които идват и със *** които имат по 10 деца да си правят халифат и да не ме занимават.Мен не ме интересуват.Никой политик не мисли за Българите.Мен ме е срам че знам за съществуването на такива създания като тези в партиите на БСП,ДПС,ГЕРБ,СДС и др.
25
1
 
17
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Честит Джулай-морнинк на всички пенсионери. След вярна служба на БКП-БСП-ДС от днес получавате 4.50 лв. повишение на пенсиите. Също така от днес получавате и увеличение на цените на тока, парното, хляба и всичко от първа необходимост. Няма обаче де се ядосвате пак да гласувате за нашите, защото догодина може да получите увеличение от 5.50 лв. все пак едно левче си е едно левче. Айде чао и да не объркате пак бюлетината като 15 / 15 .
24
0
 
4
 
! Отговори
акуд до 14 преди 9 години
Бсп може да има 80 , 90 Български гласа , ГЕРБ 90, 100, атака и другите имат още 20,30 гласа Ти смятай дпс какво може да има
23
3
 
10
 
! Отговори
Можеее преди 9 години
Напротив може , ако повече БЪЛГАРИ гласуваме , докато сме повече от тях .
22
2
 
3
 
! Отговори
акуф до 14 преди 9 години
Уууууседналати е българската мързелива глава
21
3
 
5
 
! Отговори
защо преди 9 години
Лъжа и измама. В България има два вида партии - на ''амбасадата'' и на корпоративните интереси. Докато не се появи истинска лява партия /на хората произвеждащи данък добавена стойност, а не консумиращи/ все ще е така. Само тогава ще се съобразяват с работещите, а не да обясяват, защо не може да се оправят доходите. И стига с тия комунисти. Последният беше Вапцаров. Умря1942г.
20
6
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
До SharkББЦецо и Волен са история. Как ми се иска поне ДПС, да застане до тях. С ГЕРБ и БСП някак си ще свикнем, но тези гравитиращите са най-голямото зло.
19
1
 
7
 
! Отговори
Винету преди 9 години
А може и да не е!
18
2
 
17
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Така ще бъде след като Сестра Галева се е родила ***. Не пуснаха задължителното гласуване и електронния вот. Още една целувка с ДПС и БСП няма да вкара нито един депутат в НС. Референдум ще има или улиците в цялата страна ще бъдат изпълнени с гневни хора от всички политически сили без ДПС.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kolkoto po-burzo se obedinim, tollova po-zle za gnusniq Mestan koito trqbva da bude izritan zavinagi ot poliyikata. Kato gi iztitat otvsqkude nqma da vliqqt na nishto. Proklet da r tozi koito se koalira s DPS. vidqhtr komunwgite, che griznaha durvoto. Silata na gnusnata partiq e v straha I finsnsovata zavisimost v koito durjat elektorats si. I se pita, nqmat li dostoinstvo bulgarskite turci za da ne podchinqvat slqpo na Mestan I sie koito gi lugat I naglo izpolzvat bez da im davat NISHTO.
16
4
 
11
 
! Отговори
Оногондур преди 9 години
Задължителното гласуване е хубаво нещо.Но има и недостатъци.На всеки е ясно,че дори и да гласуваме всички на 100%,пак рискуваме да има 60-70 % невалидни бюлетини.И тогава,забележете,ДПС ще има вместо 700 000 бюлетини,вместо досегашните 600 000.Така че,първо трябва да се намери причина и смисъл българските граждани да отидат масово пред урните.
15
0
 
11
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До Жоро. Ха, това е най-доброто, ама няма да стане. Нека мислим реално, а. Кой е вкаран досега в затвора, всеки следващ се кани и дава обещания, като дойде на власт -нищо. Тва със затвора може да стане ама иска радикални действия, на които ние, българското стадо, не сме склонни. Затова поне да идем да гласуваме, а не после да викаме че ДПС са ни виновни. То не само РБ са гладни, и ББЦ, и Волен, всички са гладни и жадни.
14
6
 
12
 
! Отговори
Уди кълвача преди 9 години
До akudАми гласовете в Турция за ДПС, ако им се разреши уседналост. Те са още толкоз и пак ДПС-то.Моята прогноза е , че ще има избори, Герб няма да се коалират с ДПС и БСП и отново нестабилност. Барека не става за никаква коалиция с претенциите си. Така, че пак пат. Ако не се създаде мнозинство на Герб сме обречени на нестабилност в близкото бъдеще. *** това не ги интересува. Дано не стане мат.
13
1
 
9
 
! Отговори
Да ама не... преди 9 години
Безспорно ДПС при това правителство и парламент има мащабни позиции в РБ. Защо така изведнъж се отказа ? Някоя ВЪНШНА мощна ръчица ли му дръпна юздата - с каква цел? Доволната физиономия на Местан навежда на мисълта,че това е само временно отстъпление... А на юздата може да пише например " Внимание! Етническа пр....конститутционна партия"
12
1
 
22
 
! Отговори
akud преди 9 години
Тези резултати са при 30,35% активност но при 60,70% активност на БЪЛГАРИТЕ ,дпс няма да могат да вкарат 10 депутата което ще рече че няма да имат и парламентарна група.
11
0
 
13
 
! Отговори
ivza преди 9 години
Първо референдум за промяна на Конституцията.Две основни неща-първо-личността и личната собственост в България-абсолютно неприкосновени,не се носи отговорност за последствията при защитата им.Битовата престъпност намалява поне с 80 %.Второ-Народното събрание е от 80 човека,но реалният брой е процент спрямо броя на действително гласувалите.При 5 милиона избиратели-80 човека, при реално гласували 2,5 милиона-40 човека.И разходи, а може би и празнодумие ще са много по-малко
10
4
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
До Shark: Какъв РБ? Тези така са огладнели, че тройната коалиция, ще ни се види като Дева Мария пред тях! Разпускане на всички партии и затвор за Доган, Станишев и Борисов. Бареков, Кунева, Кънев, Волен - изгонване от България и отнемане на българските им паспорти! Пеевски - гол, с катран и пера на всеки един площад в България. Като свършат площадите - пак от начало.
9
5
 
17
 
! Отговори
$$$ ГЕРБСП $$$ преди 9 години
И к'во като махнете ДПС, ще станете нормални хора ли?Ще ви се вдигнат заплатите, ще имате нормална здравна система?Ще имате икониномика, работещи сектори, ще спрете да храните ***?Няма да сте 50:50 с тях до 20 години?Не овце, най-обикновени тикви сме си
8
12
 
17
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Нова коалиция БСП - ДПС е равно на революция. Този път няма да го бъде. И как да не може ДПС да е заобиколена, не само че може, ами може и да е елиминирана, само трябва да отидем масово да гласуваме. Най-реалната коалиция е ГЕРБ - Реф. блок. Ако БСП победи на тези избори по-добре да ставаме руска губерния, поне ***-турското беззаконие ще е спряно със сигурност! И без това живеем мизерно!