Йовчев зове: Спрете с откровените глупости за градушките!

"Имаме вина за КТБ, колкото Дилма Русеф за загубата на Бразилия"
Обновена: 10 юли 2014 14:10 | 10 юли 2014 12:30, Веселина Йорданова
135
Йовчев зове: Спрете с откровените глупости за градушките!
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Система за ранно предупреждение за градушки няма в света и не може да се изработи, заяви МВР шефът Цветлин Йовчев.

Според него трябва да се спре със спекулациите и с „откровените глупости“, които се изговарят в публичното пространство по темата.

Още по темата
При разразилата се буря в София във вторник дърво падна и уби възрастен човек и бяха нанесени множество материални щети, най-вече върху автомобили.

Йовчев коментира пред „Фокус“, че е възможна прогноза 10-15 минути преди да настъпи събитието, но не и за размера на бурята.

„Това е внезапно събитие, не попада в обхвата на системата за ранно предупреждение и няма как да попадне”, подчерта министърът.

Според него действията на МВР при бедствието са били своевременни и адекватни.

За броени минути след първите сигнали екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и екипи на полицията бяха на място, посочи той.

Обработени са над 570 сигнала. В София са работили 30 екипа, които веднага отцепили наводнените райони, а в Монтана, където също вилня буря – 7.

Йовчев каза още, че на всяко възлово кръстовище е имало полицаи, които са регулирали движението.

Той подчерта, че не е сериозно да се обсъжда задействане на сиренната система при всяка вероятност за градушка и допълни, че в тази посока са „преминати границите“.

Във връзка със ситуацията в банковия сектор отпреди седмици, Йовчев заяви, че правителството няма функции, правомощия и отговорности по отношение на контрола и регулирането на банковата система.

„Колкото Дилма Русеф има вина за загубата на Бразилия от Германия, толкова и правителството има вина за състоянието на КТБ, и респективно и МВР за възникналата преди седмици „банкова криза”, коментира министърът.

Според него трябва да се анализира какви действия на ръководството са довели до тази ситуация и какви са действията на контролните органи.

„Много е интересно да се види защо и на какво се дължи един такъв бомбастичен ръст за кратък период от време от над 6% от пазарния дял, да се изследва много внимателно портфейлът, да се види откъде фактически са набавени средства за дейността на тази банка, дали е единствено на пазарен принцип – държавните пари са били основно в тази банка и т.н. Аз мисля, че това ще стане ясно на хората”, каза още вицепремиерът и вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: МВРЦветлин Йовчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
4
 
! Отговори
spi преди 9 години
Това събитие беше провокирано от американската система за контрол над климата наречена ХААРП! ПО една или друга случайност съвпадна с посещението на руския външен министър у нас и решението на енергийните въпроси!
104
2
 
4
 
! Отговори
Злопаметна преди 9 години
До СлавиДа, благодаря за уточнението. но съм живяла в места където малките населени пунктове са били нагъчкани един до друг между два големи града с над 70 хиляди население. Никой не е пострадал от тази технология, нищо никъде не е падало но градушките се разпръсваха успешно и се изваляваха като малки зрънца, без драстични поражения върху коли, хора и реколта. така че Йовчев да спре да дрънка глупости.
103
1
 
3
 
! Отговори
ФАС преди 9 години
Господ си знае работата.Всичко лошо в България започва от София.От продажните и нагли ръководители.От едно време има един лаф-Нека да вали град на жълтите павета,не на полето. Сега се сетиха ,че няма ракети.Ако някой земеделец е изтеглил хиляди левове кредит и е засял или засадил земеделска продукция и града я опустоши,нямаше и да забележите в София.А сега ,олеле майко.Таке,че Господ си знае работата.
102
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сисстема за ранно предупреждение за градушки няма в света и не може да се изработи, така както няма мозък в главата на Йовчев и никога няма да има. Това е положението - като не ви изнася айде към терминал 2 ...
101
1
 
9
 
! Отговори
Слави преди 9 години
Сребърният йодид се вкарва под формата на пушек. За целта облачното ядро трябва да се "надупчи като нашпикован ***" с ракетите, които изпускат пушека, а взрива който се чува след това е взрив който разрушава ракетата. Едва ли ,трябва да ви обяснявам , че има и дефектни ракети , които се взривяват още при изстрелването , такива които изобщо не се взривяват и падат цели заедно с взрива и такива които понякога си бъркат траекторията. Затова е забранено да се стреля срещу населени места.
100
1
 
8
 
! Отговори
Слави преди 9 години
До ЗлопаметнаAgI-сребърен йодид . Това се вкарва в облаците и не със снаряди а с ракети, има огромна разлика. Първо AgI e много по-скъп от СО2-то и ракетите са по-скъпи от снарядите.AgI-то създава микро ядра, около които се образува капка вода която е по-тежка от обикновенната и започва да пада надолу. По този начин не се образуват големи късове от лед, но това не спасява от дъжда, напротив над мястото където се стреля вали повече.
99
3
 
8
 
! Отговори
Me преди 9 години
Като му чета бръщолевеницте на този министър ... аха да си помисля че живея в Швейцария ... но уви ... Не му е за първи път да говори ОТКРОВЕНИ НЕБИВАЛИЦИ. Само който не е поискал не е намерил информация къде на Сърбия се беше формирала бърята и как по едно време спътниковите снимки показват черно петно!!! Точно там от където премина градушката! Пази Боже от министъра и себеподобните му!!!
98
3
 
12
 
! Отговори
протестиращ преди 9 години
Туй милиционерско *** може да брои само до 3 000....
97
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Раба Божи знае че ДАНС не може да спре гадушката!Но е чувал че ДАНС трябва да се ослушва за атаки срещу Държавата му,че даже и срещу банките в нея!Горкият Божи роб,(БЪЛГАРСКИЯТ)неговата ДАНС е глуха!
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До kokoАко се замислиш една буря с София би била много по скъпа от една в полето!!!-----------Ако се замислиш, за 40 години аз за първи път ставам свидетел на такава градушка в София. И ако се замислиш, да не беше стоял вкъщи, а да беше метнал едно одеяло върху колата и готово. А ракети над милионен град никой не е луд да изстрелва.
95
5
 
3
 
! Отговори
скърбящ за БГ преди 9 години
Продажните медиите, защо сеете паниката?
94
5
 
10
 
! Отговори
Селянка преди 9 години
Прав е само за КТБ, защото КТБ е частно дружество и аз поне не виждам защо държавата трябва да носи отговорност за него. А за градушките, как преди можеше да се изстрелват някакви снаряди и да разбиват такива облаци, а пък сега не можело. Не знам.
93
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо дават думата на това отиващо си и изпято хомо?
92
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей много заплесе се събрахте на едно мятсо бре
91
3
 
8
 
! Отговори
Злопаметна преди 9 години
Е то пък и аз, така се ядосах на Йовчев, че аз самата пиша глупости - въглехидратна киселина, Менделеев в момента се преобръща в гроба)))))Съжалявам за гафа, става дума за въглероден диоксид. СО2. Използва се в газови оръжия.
90
4
 
8
 
! Отговори
Злопаметна преди 9 години
А сега малко от образователната програма - за да се разбие градоносен облак вътре в него се вкарват снаряди за създаване на малките градушки, които няма да причинят съдбоносни щети. Физици и метеоролози отдавна - от преди поне 40 години, за които гарантирам - предлагат следващо: визира се облака, вътре в него се изстрелва снаряда с въглехидратна киселина, или оловени частички. ОЛОВО, а не диаманти. Да продължавам ли?
89
3
 
6
 
! Отговори
koko преди 9 години
Много лесно е да се заядеш с хората, но аз лично на никои не го пожелавам! има много коли като след бомбардировка:( подобни щети трудно се оправят(говоря качествено)...доста хора само за стъкла ще чакат по месец, колко нерви сте изхабят, не е само до парите...а иначе дали е бедствие лесно може да се изчисли, като се видят колко застрахователите ще платят.Ако се замислиш една буря с София би била много по скъпа от една в полето!!! Дано няма повече тази година...никъде в БГ
88
1
 
16
 
! Отговори
Иф-ЦЦ-ББ преди 9 години
Ако Ви предопредят 2 дни предварително какво ще правите:1) Ще се застраховате, щото досега не сте го направили, няма и да го направите!2) Ще си вкарате колата в гараж, който никога не сте имали и нямате намерение да имате!3) Ще си завиете с брезент колата, нещо което никога не сте правили и няма да направите!4) Ще си идете на село, там няма град, щото е село5) Ще станете спайдармен и ще си покриете прозорците или покрива?СТИГА ДЕБИЛЩИНАМИСЛЕТЕ!
87
1
 
14
 
! Отговори
Скачаща Гъска преди 9 години
Като Вие сирената какво ще крещи: ИЗЛИЗАЙТЕ С ЧАШИ И СЪБИРАЙТЕ ЛЕД ЗА УИСКИ?ГОЛЕМ ЦИРК
86
5
 
13
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Йовчев е напълно прав !!!!!!!!! И голяма част от коментарите тук го доказват !!! Пълни .. сте с вашите "познания" за ранни предупреждения и разбиване на градушки