На власт ли е БСП, крахът винаги е пълен, убеден е Борисов

Той определи Реформаторите като единствен бъдещ партньор
Обновена: 12 юли 2014 16:56 | 12 юли 2014 15:07, Анисия Иванова
525
На власт ли е БСП, крахът винаги е пълен, убеден е Борисов
Бойко Борисов. Снимка БТА

На власт ли е БСП, крахът винаги е пълен. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Общото събрание на младежката организация на партията в НДК. Той заяви, че от една година партията му е предупреждавала за това, което ще се случи в държавата.

"Гледах пресконференцията на бюджетната комисия, видях върха на наглостта и от БНБ, и от министри, и от председателя на бюджетната комисия, и от министъра на финансите. Изведнъж такива светли личности, така добре прокламирани в медиите, като финансовия експерт Пламен Орешарски, ги няма. А вече се говори само за милиарди и къде трябва да се хвърлят. Йордан Цонев казва: „Правителството няма вина". Вината е персонална - на целия кабинет и на БНБ", допълни Борисов.

Той каза още, че до вчера е бил категоричен, че ГЕРБ трябва да подкрепят някакви закони, които да влязат с  актуализацията на бюджета, които парламентът да разгледа. След като е чул обаче от Петър Чобанов и Йордан Цонев, че правителството няма вина, на консултациите при президента в понеделник от ГЕРБ ще поискат управляващите да "сложат всичко на масата", цялата финансова рамка като въпросите към тях са в 31
точки и тогава ГЕРБ ще решат какво да правят.

Борисов уточни, че партията не е съгласна да се изплащат от държавата влоговете на всички потребители в КТБ.

"И в момента има действащ банков закон, който е най-добър в Европа. Той казва всичко ясно и точно -
рискуваш си парите, слагаш ги с голяма лихва, държавата дава 100 000 евро. Трябва ли сега ние да изплатим пълните пари с лихвите на тези хора?, попита Борисов и продължи:

"Трябва ли, ако сме солидарни, да извадим и да дадем пари сега на всички, пострадали от градушката, от
наводненията. Ако даваме така за вложителите на една банка, защо не даваме за всички и това не е ли тежък прецедент - държавата да се яви като една застрахователна компания и да поема риска на всеки, който не иска да си го поеме сам. Що за политика е това, къде го има?", попита Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ определи Реформаторския блок като единствени възможен партньор на партията му в едно бъдещо управление. 

"Искаме да поканим нашите приятели и партньори, защото винаги така ще ги наричаме, от Реформаторския блок", каза Борисов и подчерта "те са единственият партньор, който може да бъде в едно следващо управление на ГЕРБ и ги каня, защото никоя друга партия няма този потенциал”.

Той заяви, че печелейки изборите партията му е имала възможност от партийните субсидии да развива своята истинска политическа дейност. "Оказа се, че цели политически проекти са финансирани от много тъмни схеми”, подчерта Борисов.

Той добави, че в цяла Европа партиите се субсидират от държавата, за да не са зависими от бизнес кръгове и банки.

"Затова вие видяхте за колко детски площадки, за църкви, за джамии, за манастири, за болни деца, за земетресения, за наводнения – над 9 млн. лв. сме дали от партийните субсидии. Само за такава дейност да подпомогнем хората, само за това. Най-евтините кампании ги правим ние”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върне ли се Бойко чака ви турцизация, глад, мизерия и високи цени, но каквото си го надробите, такова ще си го сърбате. Казах ли ви, че на мястото на ГЕРБ ще се върнат БСП и ДПС, но никой не ме послуша. Уж щеше да идва нова партия, но нищо такова не се случи, а и няма да се случи в скоро, БСП и ГЕРБ ще се сменят заедно с *** си и това са възможностите на българския народ. Толкова си може. Един майстор като не направи нещо както трябва и се смята, че толкова си може, същото е и с народа.
299
8
 
8
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ШПИОНИН преди 9 години
Боко каза пред камерите, че ще е добър стопанин на държавата!Моля ви, гласувайте за ГЕРБ!Сега ако не се наакат-няма кога!
298
1
 
4
 
! Отговори
se преди 9 години
512Отговориseпреди 4 часаНароде намерете в интернет тази статия :,,Заради дълга си САЩ сблъскват ЕС и РФ на украинска земя"Тогава ще ви се изясни какво правеше вашата любов ББ в САЩ и пееше от там и защо тримата тенори(сенатори) пристигнаха тук да се разпяват!От статията е ясно ,че сме отново въвлечени и ще плащаме чужди дългове и грешки.Демокрацията на САЩ е кьорфишек....Но прочетете и тогава се замислете дали Герберите не са предатели след като отново ни поставят в стойка....
297
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** от снимката ще ви е*бе мамата а аз ще се смея от далеч.Вие сте прости и той е *** значи всичко си е на мястото.Жална ви майка!
296
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да прилапат един договар/Южен поток/ цялата държава сринаха.Некадърни,крадливи , алчни червени *** ...
295
10
 
10
 
! Отговори
123 преди 9 години
Този продължава да ръси глупости и лъжи, да промива и без това промитите мозъци на поддръжниците му. Такива гнусни манипулатори са само за затвора. И до кога с тези комунисти, къде ги виждате, непрекъснато Ви се привижда това, което не познавате.
294
14
 
13
 
! Отговори
НИКОЛА ЙОНКОВ преди 9 години
А НА ВЛАСТ ЛИ Е ГЕРБ, НАРОДЪТ СЕ САМОЗАПАЛВА. ЩО ЛИ? ЩОТО ПРОСТАТА КРАТУНА УПРАВЛЯВА КОМПЕТЕНТНО В ИМЕТО НА НАРОДА И ВМЕСТО ДА КРАДЕ ОТ ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА/МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ОТ НЗОК ОТИДОХА ЗА *** МУ МАГИСТРАЛИ/, А ТОЙ ЗА 20 ГОДИНИ ВЪВ ВЛАСТТА СТАНА МИЛИАРДЕР, С НАШИТЕ ПАРИ. САМО АХМЕД ДЕМИР ДОГАН И БОКО ТИКВАТА СА МИЛИАРДЕРИ ОТ УЧАСТИЕТО СИ ВЪВ ВЛАСТТА. И *** ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА ТЪПАТА, НАГЛА И КРАДЛИВА ТИКВА ЗАТВОРЕТЕ СИ СМРАДЛИВИТЕ УСТИ.
293
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм виждал по-големи туркофили от БСП, ГЕРБ и Атака.Ердоган чака с нетърпение Бойко да се върне на власт, за да може заедно да си играят игричките и да се срещат редовно :).
292
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще уважавам ГЕРБ поне малко, ако гласуват против предложенията на некадърниците от БНБ. Не може бедните обикновени хора да извадят от джоба си поредните 2 млрд. лв. за да останат милионерите задоволени. Искам да видя как политическите партии ще лицемерничат за да оправдаят поредния грабеж. Всичко над 100 000 евро не трябва да се обещетява, това е справедливото. Който е рискувал да влиза в сделка с корумпираната банка нека си понесе загубата както понасяше печалбата от лихвите.
291
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това със самозапалванията го разправяй на някой друг.Двойната цена на тока си влизаше в сценария за преврат на другарите.И трите ЕНП случайно бяха сбъркали , и бяха отчели за два месеца , вместо за един Тая опорна точка също разчита на къса памет .Три млрд дълг на Пелтека в НЕК .Нали си сигурен ,че няма комунистите да ги платят
290
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов е ПРЕСТЪПНИК!!Той и неговият приятел ЦецУ ВЪС..илев окрадоха българите.Точно по модела с който Боко караше чували с пари в Ливан така и неговата дружка с чувалитепрез ВИП-а за Виена.А още никой НЕ ПИТА как се вкарват във Виена 100 милиона евро В БРОЙ???ЗАЩО не питате беее????ИЗВИНОИ СЕ БЕ!!
289
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това цял народ го видя и го изпита на гърба си.Само милионерите от БСП/ДС и "съратниците им" от всички управлявали с тях партии, без разлика на дясно и ляво, са доволни.Алчност и безочие безкрай.Всеки,който не играе с тях,се освобождават от него.Конформисти - помагачи винаги се намират,че големи пари играят.Колко му е.Един словесен катарзис,някоя целувка с чувство...Народът е стадо.Като му опънеш сопата...Смеехме се на байганьовщината,но адът й е реалност.Бедни,бедни Македонски...Гласувай с ум.
288
13
 
8
 
! Отговори
не не и не преди 9 години
Цв В влезе в полезрението по времето на Тиквата, той вкара държавните пари в тази банка, оттам се финасираха Герб, ДПС, измислените медии на Свинята, който по времето на Боко го възхваляваше - няма приятели - има интереси. Ако държавата наистина е фалирала как Тиквата без образование и потенциал смята да я оправи, може би като учителя си - Мадридския престъпник, оправил ни за 800 дни... Аман от алчни типове!!!
287
14
 
8
 
! Отговори
НИКОЛА ЙОНКОВ преди 9 години
ВЪПРОСЪТ Е ДАЛИ РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК, КЪДЕТО ИМА КОМПЕТЕНТНИ ХОРА ВИЖДАТ В ТЪПАТА МУТРА СЪЮЗНИК И ДАЛИ ЩЕ ПОИСКАТ ДА БЪДАТ УПРАВЛЯВАНИ ОТ ЕДИН *** И МАНИПУЛАТОР. ДЪРЖАВАТА Е В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ, ИКНОМИКАТА СЪЩО, БАНКИТЕ СА СТАБИЛНИ, БИЗНЕСА ДРЪПНА НАПРЕД, И КЪДЕ ПРОСТИЯ *** ВИЖДА КАТАСТРОФА.И ИКОНОМИСТИ И ФИНАНСИСТИ АНАЛИЗАТОРИ ГО ПОТВЪРЖДАВАТ.СЛЕД КАТО НЕ УСПЯ ДА ПРЕДИЗВИКА БАНКОВА КРИЗА И СРИВ,БАНКЯНСКОТО *** ПРОМИВА МОЗЪЦИТЕ НА ПО-ПРОСТИТЕ БЪЛГАРИ:"НАРОДЪТ ***,ЖИВОТЪТ ТЕЖЪК, СКУЧЕН".
286
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РБ единствен коалиционен партньор на ГЕРБ, че то е едно и също дали ще бъде РБ или ДПС, и двете партии са турски, но не е зле РБ и Каим Дал да заменят ДПС. Тъкмо Касим Дал ще напада ДПС и ДПС ще напада неговата турска партия. Ще се получи нещо като опонентите БСП - ГЕРБ :). Избирайте си ги дивите кучета, а те да ви нападат. Смях до дупка :).Колкото и да му се иска на Бойко да управлява само с РБ без ДПС това няма как да стане, защото БСП, ДПС, ББЦ и АБВ са мнозинство срещу ГЕРБ и РБ.
285
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП, ГЕРБ, БПС, СДС, РЕФОРМАТОРИ, НДСВ - ЕДНИ И СЪЩИ КРАДЦИ СТЕ ВСИЧКИТЕ.ПАСТИРИ НА СТАДО ОВЦЕ, НА КОИТО ЖИВОТА МИНА В МИЗЕРИЯ И НИЩЕТАОВЦЕ, КОИТО ИСКАТ ДА БЪДАТ СТРИГАНИ.*** И ЗАВИСТЛИВ НАРОДМРЕТЕ В ***
284
17
 
9
 
! Отговори
Тангра преди 9 години
До Платени ПомияриНе съм ЧЕРВЕН , ама КАКВО Е ПОСТРОИЛ ТВОЯ КУМИР ТИКВЕНЯК ПЪРВИ ? Освен САМОЗАПАЛВАНИЯ НА ХОРА , С КАКВО МОЖЕ ДА ЗАПОМНИМ УПРАВЛЕНИЕТО МУ ? Само *** КАТО ТЕБ ДА ГО ИЗБЕРЕТЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ , ТАЗИ ЗИМА ВИЕ И ТОЙ ЩЕ СТЕ КОЛЕДНАТА УКРАСА ПО СТЪЛБОВЕТЕ
283
15
 
9
 
! Отговори
outsider преди 9 години
До гербаджиите: Не забравяйте, че бат'ви си е бивш член на БКП. А някои хора казват, че бивш *** и бивш комунист няма. Хора като него могат да си сменят боята по два пъти на ден, само за да са на власт.
282
11
 
22
 
! Отговори
припев преди 9 години
Аз съм само *** червен, гнида съм, отврат съм.........
281
1
 
1
 
! Отговори
bg rom преди 9 години
vijte se bygari vijte koi krade koi rychi i sa nedosegaemi