Цачева се чуди: Кога да чакаме тази оставка?

БСП и ДПС: Няма нагласи животът на кабинета да се удължава
Обновена: 15 юли 2014 16:54 | 15 юли 2014 16:53,
57
Цачева се чуди: Кога да чакаме тази оставка?
Снимка: БТА

Липсата на отговор на въпроса кога точно премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставката на правителството поражда нетърпение у опозицията. Шефката на групата на ГЕРБ Цецка Цачева е поискала конкретика по време на консултациите с БСП и ДПС по седмичната програма на депутатите.

Преди повече от седмица министър-председателят обяви, че ще подаде оставката си между 23 и 25 юли, за да изчака отварянето на КТБ. Липсата на точна дата обаче породи редица предположения и слухове.

„Аз също попитах кога да очакваме тази оставка на г-н Орешарски, защото хронограмата на работата на Народното събрание се определя в очакването й. Не мога да ви отговоря“, каза Цачева на въпрос дали може ситуацията около бюджета на Здравната каса и състоянието на КТБ да отложат края на мандата на парламента и правителството.

„Дано изпълнят поетите ангажименти и оставката да е факт в началото на следващата седмица“, каза шефката на депутатите от ГЕРБ.

„Г-н Орешарски вече се е произнесъл по този въпрос“. Така председателят на групата на „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов отговори на въпроса кога ще бъде подадена оставката. Той беше категоричен, че няма нагласи за удължаване на живота на кабинета и парламента и никой не е поставял искане за това.

“Ние няма да бъдем част от подобни сценарии за удължаване живота на този парламент и този Министерски съвет“, каза и лидерът на ДПС Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
21
 
! Отговори
Кога преди 9 години
Кога ще се избавим от Б.Борисов и гарджетата му? Този човек пренесе хулиганщината и злобата от улицата в държавните институции. След 1989г. нито при Ф.Димитров , нито при Ж.Виденов , Костов и Сакскобурготски е нямало такава простащина и злоба. Всички българи станахме заложници и противопоставяни всеки на всеки ежедневно. Това разрушава живота ни. Борисов не може да работи нито в опозиция , нито в коалиция. Злобата разрушава. Сега разрушава банките , а къде си държат парите той и Плевнелиев?
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе защо толкова много членове на БКП са яхали партия Герб
28
5
 
18
 
! Отговори
смех ,смех преди 9 години
Како Цецо, дръж се малко де,то бива,бива алчност за власт ама чак толкоз небива.Не се излагай толноз де!!Ти не видиш ли хората около теб кво правят ,ето на Доган,Манолова,Нинова и те се натискат ама по чикиджийската а пък ти много селски я подкара.Давайте ни властта,като че ли държавата е ваша и някой ви е отнел насила.
27
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАзи каква комсомолска секретарка е!!!
26
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цачева и да я чакаш и да не я чакаш ти на власт няма да бъдеш така че седи си на дупето или си *** в Плевен и оглави предизборния щаб на БСП
25
3
 
11
 
! Отговори
манол преди 9 години
До манолскигосподин манолски,с нетърпение очаквам следващия премиер-министър да встъпи длъжност за да му пожелая същата работна и медийна среда които сполетяха орешарски ...и ви обещавам,че той също ще бъде мъртво роден поради простата причина,че от него нищо няма да зависи...ние сме част от E U и само те могат да ни дърпат конците.....България вече не е суверенна държава,кво се правите на улави...............
24
1
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Цуре ,чакайте още малко ,сега е боричкането ,за малкото мръвки останали по кокалчетата ,заничат си под полите и след изборите ще гледаме сеира им ,всеки ще казва разказва кой с какви *** ходи и отново готови да ръфат.
23
11
 
8
 
! Отговори
Манолски преди 9 години
този кабинет си беше мъртво роден. На двадесетия ден започнаха със задкулисните игри, въпроса "кой?" и протестите. Накрая надробиха и нови каши, олигарсите нещо не могат да се разберат. Айде да си бие камшика тоз послушки Орешаро и да се приключва, че ми омръзна от турците + комунистите
22
2
 
12
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
Орешарски обеща да си подаде ОСТАВКАТА след като КТБ отвори или на 21 Юли.Сега ОБАЧЕ КТБ ще ОТВОРИ ПОНЕ СЛЕД 21-ви СЕПТЕМВРИ. "Пука му на ЧЕРУПКАТА НА ОРЕХА", НЯМА да си подаде ОСТАВКАТА, ментараджии!
21
13
 
13
 
! Отговори
нагли преди 9 години
Няма по-нагли същества от герберугите. Управлението им бе пълен провал, а сега пак се гласят да грабнат властта.
20
12
 
9
 
! Отговори
Стан преди 9 години
Не виждат по-далеч от носа си тези прости гербери и това си е. Правителството поправя точно герберските грешки, а те тръгнали да дават зор за оставка.
19
8
 
13
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Цецке, само това ли те интересува, оставката на правителството? А държавата, институциите, животът на хората, проектите, бизнесът? Само себе си гледат герберугите.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Burza bivshata partiina sekretarka, nqma turpenie da sedne na nekoe hubavo mestence I da lapka narodni parichki. Dava li si smetka kolko vreme shte e na toplo I sigurnali e, che partiqta I shte upravlqva? Geya Stanishev I redica t.n."komunizi"nivga ne da bili partiini sektetari, s koi gi prsveha takivs, nali pomnite? Nai-nekadurnite I glupavite koito osven da prokazvat gluposti drugo ne mogat. I kat znam, pplovinata ot GERB sa takiva, nema da izkara dulgo tazi krasavica u vlastta.
17
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецке отивай да копаеш и да доиш овците на село
16
5
 
11
 
! Отговори
снежанка преди 9 години
До Анонименне бе ,пич..просто троляците пишат по един и същи начин ,щото са карали един и същи курс за *** и ***...естествено някои се открояват...други се раздвояват;)
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не че не съм съгласен с повечето коментари, но защо имам странното чувство че са писани от един и същи човек :D
14
8
 
14
 
! Отговори
снежанка преди 9 години
тази оставка ще я получите когато цецка мецка се превърне в спящата красавица;)....тоест,никога !
13
1
 
11
 
! Отговори
тролове преди 9 години
колкото и да циврите ..за парче пица вашта мама безродна некъдърна...скоро ще ви цепи гъзът кутев
12
6
 
13
 
! Отговори
Инж+ преди 9 години
Цеце,*** нали ви "свали" народа миналата година? Какво се радваш? :)
11
5
 
11
 
! Отговори
стругар в рабфак преди 9 години
" Липсата на отговор на въпроса кога точно премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставката на правителството поражда нетърпение у опозицията "Демек - ще ни изгорят картите за Евксиноград. Жалки долни ***!