Скандал за ремонта на бюджета, ГЕРБ плаши, че напуска НС

Три парламентарни комисии отложиха обсъждането на актуализацията за утре
Обновена: 17 юли 2014 09:18 | 16 юли 2014 17:50, Камелия Цветанова
122
Скандал за ремонта на бюджета, ГЕРБ плаши, че напуска НС
Снимка: архив, Reuters

ГЕРБ заплаши, че напуска парламента, след като днешното заседание на три парламентарни комисии, на което трябваше да се приеме предложената от правителството актуализация на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет, завърши със скандал.

Оказа се, че БСП е готово да подкрепи промените в бюджета на Касата, но не и предлаганото от правителството увеличаване на нивото на държавния дълг с допълнителни 3,425 млрд. лв., от които 2,7 млрд. лв. за стабилизиране на ситуацията с КТБ, а 725 млн. лв. да останат като буфер от следващите две правителства тази година.

Още по темата
Социалистите обявиха, че не са знаели за увеличаването на дълга и ревизията на приходите с 500 млн. лева.

Жельо Бойчев от БСП дори поиска предложенията за промените в двата бюджета да се гласуват отделно, което на практика е невъзможно, защото бюджетът на НЗОК е записан и в Закона за държавния бюджет.

Заради това Цецка Цачева от ГЕРБ поиска да знае какви точно са намеренията на левицата, а Петър Кънев от БСП й отговори, че червените депутати ще се събират утре рано на заседание и ще вземат решение.

Заради това председателят на парламентарната бюджета комисия Йордан Цонев от ДПС предложи заседанието на трите комисии да се проведе утре следобед.

Очаквано тази идея разгневи опозицията, защото приемането на двете актуализации трябваше да е в началото на заседанието на НС утре.

„Провеждайте заседания, ние няма какво да правим тук, търсете „Атака“ да ви прави кворума, както една година правихте, приемайте си промените и се оправяйте“, скочи Цачева. Тя определи поведението на БСП като подигравка не само с опозицията, ами с цялото общество.

„Това е пълен хаос, при който се поставя под въпрос изобщо съществуването на държавата, какво ще прави служебен кабинет без средства“, коментира Цачева.

Според нея вероятно целта е да се протака във времето подаването на оставка на правителството.

След заявката на ГЕРБ да не участва в заседанията на парламента, под въпрос остава дали изобщо той ще работи до 6 август, когато трябва да се разпусне Народното събрание, защото без опозицията няма да има кворум.

Финансовият министър Петър Чобанов коментира, че един ден отлагане не е фатален. Според него явно има нужда от още консултации с политическите сили. Той увери, че има време и актуализациите могат да бъдат приети и следващата седмица. Оказа се, че само ДПС подкрепя актуализацията и на парите за НЗОК, и на държавния бюджет.

От ГЕРБ настояват за НЗОК да се отпускат не само 225 милиона лева, както предлага правителство, ами 328 милиона, както и да се вдигне още дългът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: актуализацияГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един човек влиза в ресторант, където робот стои зад плота вместо барман. Отива човекът на бара, а роботът го пита:-Колко е Вашето IQ?-150 казал човека.Роботът веднага му сипва 16-годишно уиски и започва разговор за глобалното затопляне, интерференцията на заобикалящата среда, квантовата механика, нанотехнологийте и т.н.Все така заинтригуван, човекът се връща на следващата вечер отново. На третия ден същият влиза и казва IQ=0Роботът, без да го пита, му налива една карнобатска и казва:-И кво прайме ся? Пак ще гласуваме за ГЕРБ, нали?
29
2
 
12
 
! Отговори
миро преди 9 години
герберите взеха май да реват на чужд гроб.взеха да се изживяват кат голяма работа май а.какви глупости са гласували днес за банкова тайна а.бойко осъзнай се
28
3
 
10
 
! Отговори
до 31 преди 9 години
Не мога да понасям този нарцис,готов да се самоизтъква с цената на всичко,противен ми е но това не значи че съм *** или "комунист" или бесепар.Просто реално гледам на нещата.Наричай ме както искаш,то при вас да обиждате хората си е нещо нормално,както прави и вожда ви.Интелигентния човек никога безогледно и тъпанарски не обижда другомислещите,просто той си мисли че "аз знам,че нищо не знам".Но простака е убеден че всичко знае и там му е грешката.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо не става от българското племе!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ са политически пИдали - хем искат, хем не могат да управляват.Видяхме ги ...Но нищо, зимата пак ще ги изгоним с камъни.
25
5
 
11
 
! Отговори
gost55 преди 9 години
До Анонимен Ало герберско порче.По времето на управлението на българоубийеците от герб се струеха единствено магистрали.Нищо друго не се правеше.Управлението на герб не увеличи пенсиите на възрастните хора не се погрижиха за майките които не могат да имат деца.Бяхме много зле благодарение на бойко тиквеника и гъзоблизците му които обслужваха и облагодетсвата само свойте герберски фенове за другата част от българския народ хич не им пукаше
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма Тиква и много куха - с изгнили семки.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сутринта - едно, по обяд - друго, вечерта - трето, четвърто и пето.Това е стилът на дилетанта политик Боко Тиквата.
22
7
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ мързеливци преди 9 години
ГЕРБ плашели, че напускат парламента, хахахахихихихи. Те само плашат, но осигуряват кворум заради ДПС. Един път казаха, че няма да влизат повече в този парламент докато Орешарски не си подаде оставката, но влязоха и осигуриха кворум няколко дена по-късно, за да помогнат на ДПС, сега отново казват същото и правят обратното. Да не говорим от самото начало на този парламент как не влизаха в него, но като видяха, че заплатите им спират и веднага си дойдоха на местата в парламента. Мързеливци!
21
5
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До gost99Аз няма да гласувам за комунистическото създание боко, обаче ти ще гласуваш директно за комунистите, така че не ме поучавай, червен *** !!!!
20
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Че то Герб кога са били в парламента през последната година.Тяхната задача беше да дестабилизират държавата,да инициират платени протести,да ковладят България пред ЕС и то с единствената цел да дойдат отново на власт.Сега ще има пак много парички по еврофондовете през новия период,много за"усвояване" с големи пачки комисионни и мутрата ще стане още по богат,а народа пак с постна пица.
19
5
 
10
 
! Отговори
gost99 преди 9 години
До Анонимен След *** изказвания на герберските безмозъщни порове и бостанското плашило баба цецка цачева ..Реших на 5 октомври 2014 ще гласувам напук и то против българоубийеците от герб.За да съберът герберастите мнозинство и да се наакат от яд в гащите.Ето това най много би ме изкефило
18
3
 
12
 
! Отговори
gost99 преди 9 години
До Божо Няма по гнусни и безмозъщни същества от бостанското плашило баба цецка цачева ,бойко тиквеника и герберските безмозъщни порове.Те сай най гнусните и отвратителни същества в България
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бостанското плашило баба цецка цачева оново се изказа малоумно и явно иска увеличаване на бюджета за да може тя и другите герберски безмозъщни помия порове да си крадят безаконно от българския народ
16
4
 
9
 
! Отговори
А преди 9 години
2,7 млрд за стабилизиране ситуацията с КТБ?! Откъде накъде?Да хванат крадците за гушите,докато изповръщат всичко изядено.МВР,ДАНС,МАНС,ПРОКУРАТУРА да действат.
15
9
 
6
 
! Отговори
Видов Ден преди 9 години
Сега БСП да моли за помощ кредитните милионери които сама създаде. Да разпродаде и имотите придобити с крадени от народа пари, като имението на Станишев в Швейцария, именията на Корумбашев и всички червени олигарси.
14
3
 
9
 
! Отговори
КОЯ , КОЯ , преди 9 години
ВЪПРОСА СЕГА Е КОЯ , КОЯ , КОЯ Е СЛЕДВАЩАТА БАНКА , КОЯТО ЩЕ БЪДЕ УДАРЕНА ОТ ЧЕРВЕНАТА ХУНТА НА ГЕЯ , БЕЯ , ЗЛОДЕЯ , ПИKЛЬОTО , *** , ЦАЦАТА И БНБ ?
13
4
 
6
 
! Отговори
зор преди 9 години
Лъсва истината.Зорът е да се покрият липсите,взети от дпс и някои по прости другари от ктб,за да не се вдигне народа на второ септемврийско въстание на 23-ти.
12
8
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Това гнусно правителство КОГА ЩЕ СЕ МАХА !!!! Какво още искат да откраднат !!! ГНУСНА БЕЗРОДНА ЧЕРВЕНА МАФИЯ !!!! орехарски, гнусен антибългарин, защо не се махаш , какво още имат да задигнат господарите ти ???? УБИВАТЕ РОДИНАТА НИ !!!!!!! Ориенталците не смятат България за РОДИНА, обаче вие червени родоотстъпници, не се ли гнусите от себе си !!!
11
8
 
8
 
! Отговори
Ropopo преди 9 години
Комунистите нямат представа как се изкарват пари, а само как се харчат, затова час по-скоро да се махат, защото още няколко месеца такова управление на държавата и няма нищо да остане от нея и от парите ни.