Коалиция с ДПС – не, но ако се наложи, ще спасяваме BG заедно

Борисов: Тези, които се целуваха на Орлов мост, сега ги няма
Обновена: 25 юли 2014 14:02 | 25 юли 2014 12:10,
373
Коалиция с ДПС – не, но ако се наложи, ще спасяваме BG заедно
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че би се съюзил с ДПС, ако се наложи държавата да се спасява след изборите. В същото време той беше категоричен, че няма да направи коалиция с партията на Лютви Местан никога.

„Ако се налага да се спасява държавата, да“, отговори той на въпроса дали би взимал важни решения с ДПС след изборите, ако се наложи да спасява държавата. „Ако се наложи, ще знаем, че БСП е довела до това“, допълни Борисов.

Изказването му дойде на фона на съвместното решение на ГЕРБ и ДПС да свикат извънредно заседание на парламента, на което да се разгледа актуализация на бюджета. БСП бяха против и опитаха да бойкотират кворума, но депутатите на Борисов и Местан събраха достатъчно гласове, за да прокарат искането.

Още по темата
„Има ли някой да не е наясно, че трябва да се актуализира бюджетът“, каза Борисов. Той припомни, че на това мнение е и правителството на БСП, ДПС и „Атака“, което е внесло предложението.

Въпреки твърдението си, че би спасявал държавата с ДПС, Борисов беше категоричен, че не би направил никога коалиция с партията на Местн. Той обясни, че сътрудничеството между двете партии е само по въпроса с актуализацията, подкрепата за Кристалина Георгиева и управителя на БНБ.

„Изведнъж тези, които се целуваха на Орлов мост – Станишев и Местан - ги няма, и аз трябва да отговарям защо една година ни стопиха нервите“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов отново обяви, че подкрепя Калин Христов за управител на БНБ. Той обясни, че подуправителят на БНБ е бил предложен за титуляр от президента по време на срещата с партиите вчера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
0
 
! Отговори
stefka stefanova преди 9 години
От вас кой ще спаси България?!
270
0
 
1
 
! Отговори
дон преди 9 години
Бойко от колко години лижеш *** на Доган.Благодаряти че си призна.*** депесарска.дано народа отрезнее сега .да видим без покупки колко гласа ще вземеш на избоите все още има лумпели които ти вярват.на евро изборите със 100 000 гласа имаше по малко а сега още повече какво стана със СДС.Доган иска ДПС да не се води като етническа партия но тя такава ще си остане.Америкнска *** няма да съсипещ българския народ. колкото и да ти се иска8 грамавсеки те видя какъв *** си - гей
269
0
 
3
 
! Отговори
jikeca преди 9 години
Гражданска война,това е решението...
268
0
 
2
 
! Отговори
кокала преди 9 години
Пак ще има ***,където да му вярват на тоя..Предстой глад,мизерия,безработица,геноцид...
267
2
 
7
 
! Отговори
Инж+ преди 9 години
Боко, от кого ще ни спасяваш бре!? Нали и ти 3 години я дроби една....
266
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доган е величие за Бойко Борисов.
265
2
 
2
 
! Отговори
Бойкот преди 9 години
Доган е пич ,кара АТВ по горите следователно може да управлява и България.Всички знаем че АТВ-то е една малка държава
264
0
 
12
 
! Отговори
Българка преди 9 години
МЯСТОТО НА МУТРАТА НЕ Е В ПОЛИТИКАТА!!!!
263
1
 
11
 
! Отговори
До 301 преди 9 години
Ще ти обясня как става.Става с фалшификация на изборите,а имено:500 000 допълнителни бюлетини в печатница собственост на общински съветник от ГЕРБ.Не се знае колко още фалшиви бюлетини са напечатани и използвани в други части на страната+купени *** гласове+помощ от 90 общини,чиито кметове са от ГЕРБ.Това е достатъчно.
262
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре е,че навреме разкриха картите си.Така ще ни улеснят на изборите.Както някой сполучливо се изрази роди се нова коалиция Борисов-Местан-за краткост-Бостан.Кой ще обере тиквите наесен?
261
0
 
13
 
! Отговори
Гербер преди 9 години
Бойко, а сега ще правим ли Пеевски шеф на ДАНС? Ако кажеш, ще го направим, ти винаги си прав!
260
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съюзът между ГЕРБ и ДПС се очертава по безпринципност да надмине дори съюза БСП/ДПС, създал недоразумението 'правителство на Орешарски'. Мислете си какво 'правителство' ни чака - ГЕРБ ще се правят на управници, ДПС ще им дърпа конците и ще управлява. Който се е гушнал с ДПС, бързо е пропаднал.
259
0
 
17
 
! Отговори
землянин преди 9 години
Крайно време е този да го качат на ракета и да го пратят на Марс
258
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Т.е. да се разбира - ако се налага ще КРАДЕМ ЗАЕДНО.
257
1
 
4
 
! Отговори
Генчев преди 9 години
Възможно е ГЕРБ да състави правителство ,но без главния безхаберник-демагог на РЕПУБЛИКАТА-те си го знаят кой е !
256
2
 
12
 
! Отговори
ИВО преди 9 години
НАИСТИНА ГИ НЯМА ТЕЗИ ЦЕЛУВКАДЖИИ ОТ ОРЛОВ МОСТ,НО СЕГА ПРЕДСТОИ ПОРЕДНАТА ДС ЦЕЛУВКА С ДПС И ТОВА Е ВИНДУЗАТА ГЕРБ-ДПС ! НАРОДЕЦО ,БЪЛГАРСКИ,ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО БЕЗ ДПС -НИТО СДС/ДСБ ,РЕФОРМАТОРИ / ,НИТО БСП ,НИТО РАЗНИ ИЗМИСЛЕНИ ЧЕНГЕДЖИЙСКИ ПАРТИИ ! ЗАТОВА ,ВНИМАВАЙТЕ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ В ТОЯ ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ -МНОГО Е ВАЖНО ! НАДЯВАМ СЕ ,ЧЕ НЕ ИСКАТЕ ПАК БЕЗХАБЕРНИКА НА БЪЛГАРИЯ ДА ВИ УПРАВЛЯВА !
255
3
 
19
 
! Отговори
55 500 преди 9 години
Тя коалицията е очеизвадна ! Да уредиш изборите в угода на ДПС ,точно на Байряма? По велика коалиция от това ,досега не сме виждали. На Велик ден не можело ,щото било празник , а на Байряма може и знаете какво следва -реисовете от Турция.
254
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тоя измамник как му вярвате още бе??
253
1
 
5
 
! Отговори
до 301 преди 9 години
Печели,но стои в опозиция.
252
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШустаковичСтава с манипулации бе ***. Много *** и наивен народ бре.