Плевнелиев ще връчи мандат за съставяне на кабинет на БСП

Преди това ще направи обръщение в Народното събрание
25 юли 2014 07:32, Анисия Иванова
13
Плевнелиев ще връчи мандат за съставяне на кабинет на БСП
Росен Плевнелиев. Снимка БТА

Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към депутатите, а по-късно ще връчи мандат за съставяне на правителство на БСП.

В 11.00 часа държавният глава ще запознае народните представители с исканите от него приоритети в работата на парламента за следващите ключови дни. Вчера след консултациите с парламентарно представените сили президентът поиска от Народното събрание три неща - да даде възможност на служебното правителство да води преговори, да сключва договори и да взима заеми.

От 13 часа днес  Плевнелиев ще връчи мандата за съставяне на кабинет на "Коалиция за България", втората по численост парламентарна група в 42-то Народно събрание.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов върна връчения му мандата за съставяне на нов кабинет.

Преди това  парламентът гласува оставката на кабинета „Орешарски". "За" нея бяха 180 депутати, 8 - против и 8 се въздържаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: БСПНСРосен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
до 8: върна го, защото сега БСП и 15% няма да хване. върна го, за да има нови избори и да се отразят правилно настроенията на хората и желанията им. върна го, защото е различен от БСП и ДПС, които крадоха и грабеха 1 година, докато отвън имаше нон-стоп протести.не знам дали разбра, защото сам си си написал за име ***, но поне се опитай.
7
1
 
5
 
! Отговори
пища преди 9 години
До КРЕТЕНтака е, ако изборите ще се фалшифицират (което е обичайна практика, но в някакви граници), то или Рпона има мандат да прекрои парламента тотално и да вземе 121 гласа, дето ги ломоти последните дни, или просто Макиавели от Банкя пак го дава през просото. няма да се учудя, ако този път наистина вземе пълно мнозинство. за това БСП/ДПС трябва да са навити, иначе този път ще покажат наяве как се подменят протоколи.
6
4
 
6
 
! Отговори
alkap преди 9 години
Президентката Плевнята най ошмуления селски президент евер мейд. Моля ви не зимайте такиа хора поече.
5
14
 
17
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 9 години
ЗАШО ЛИЦЕТО БОКО МЕТОДИЕВ ВЪРНА МАНДАТА----ЦЯЛА ГОДИНА СКИТОСВА ПО СВЕТА И СЕ ОПЛАКВА ,ЧЕ СА МУ ГЕПИЛИ МАНДАТА ,А СЕГА БЯГА..МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИМА ДОВЕРИЕ НА ТАКЪВ ПРАЗНОДУМЕЦ И БЕЗХАРАКТЕРЕН ЧОВЕК.... СЕГА ЩЕ ИЗГЪРМЯТ ОЩЕ 50 МИЛИОНА ЗА КЕФА МУ И НА НЕГОВИТЕ ПРИЯТЕЛИ ОЛИГАРСИ..КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ
4
2
 
4
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Огледал се Илия, пак в тия!
3
10
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Още дошли, не дошли на власт ГЕРБаджии "заръчаха" на *** да иска актуализация и то с 5 милиардааааа! Нали се дуехте против това бе, "патриоти"! И отново оправданията в пространството, че видите ли, държавата опоскана - пълни глупости! Фискалният резерв набъбна през тази година и е почти 9 милиарда. Защо ви са тези милиарди, бе, маскари! Защо иска този индивид повече права за служебния кабинет и особено да можело да тегли заеми?
2
10
 
15
 
! Отговори
Тинтири минтири преди 9 години
Тоя плазмодий защо не си подава оставката ?
1
5
 
20
 
! Отговори
Форест Гъмп преди 9 години
ТЕАТЪРА ПРОДЪЛЖАВА, КОРАБА ПОТЪВА .А Ние пасажерите, освен да се молим на Господ, друго не ни остана .Бай Ганьовщината, ни разказа играта .Идват най-тежките 4 години за България .