БСП подкрепи Станишев за следващ мандат начело на ПЕС

БСП ще ревизира отношенията си с ДПС
27 юли 2014 21:03, Елка Василева
24
БСП подкрепи Станишев за следващ мандат начело на ПЕС
Снимка: Булфото

Конгресът на БСП подкрепи кандидатурата на Сергей Станишев за следващ мандат председател на Партията на европейските социалисти . Предложението, което беше направено от трибуната от Георги Гергов, беше прието с мнозинство от присъстващите в залата.

По-рано днес в речта си пред делегатите Станишев обяви намеренията си да се кандидатира отново за лидер на европейските социалисти и изрази надежда неговата партия да е първата, която ще излъчи и подкрепи кандидатурата му.

Още по темата

В политическа резолюция от конгреса БСП се обяви против всякакви санкции срещу Русия във връзка с украинската криза.

Социалистите се противопоставят на опитите за създаване на разделение и противопоставяне между ЕС и Русия. В документа се заявява, че БСП е за политическо урегулиране на конфликта в Украйна.

БСП ще ревизира отношенията си с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване, се посочва още в резолюцията за участие в предсрочните парламентарни избори.

За да реализираме нашата политика, ще работим с всички прогресивни, патриотични и национално отговорни партии, заявяват социалистите. От БСП няма да влизат в съюзи, ако цената за това е отстъпление от най-важните им ангажименти. Такива съюзи могат да се правят само с конкретни писмени договорености, когато те са публично оповестени, се казва в резолюцията.

ГЕРБ остава наш основен политически опонент, защото е изразител на дясна и авторитарна политика, на скрити зависимости, заявяват още социалистите.

БСП ще се противопостави на задкулисието, ще работи за върховенство на закона, за реабилитация на политиката като поле на обществени интереси, се посочва още в документа. По тези въпроси социалистите са готови да търсят съгласие с всички политически и граждански фактори.

Резолюцията е основата за подготовката на нашата предизборна платформа, отбеляза досегашният лидер на БСП Сергей Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки, който се продава на турците - В ГРОБА!
15
1
 
0
 
! Отговори
Винету преди 9 години
На снимката - средна възраст - 63.
14
0
 
7
 
! Отговори
4 преди 9 години
БСП трябва не да "ревизира", а да ПРЕКРАТИ взаимоотношенията си с ДПС!
13
2
 
10
 
! Отговори
2 преди 9 години
Забравихте ли че точно БСП ,направи така ,че да я има ДПС - те я регистрираха..когато всички бяха против партия на верска основа..като смятаха ,че така ще имат за патерица българските турци.Какво стана ,червени *** стратези...прекараха ви ,колко пъти тази политическа *** ДПС ще ви предава ,за да я загърбите всички.Нещастни червени ***.Само като гледам тази снимка и се вглеждам в лицата ...сте за окайване .
12
2
 
7
 
! Отговори
УУУУ преди 9 години
СЛЕД КАТО НЕ ГО ХАРЕСАХА В БЪЛГАРИЯ КАК ЩЕ ГО ХАРЕСАТ В ЕВРОПА ???
11
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Не така !DA i az sum za zabranata na DPS tq ne zashjtitava interesite na turcite zatova trqbva da glasuvame za partiyata na Korman
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Me4tay si to i balgari ne ostanaha
9
5
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 години
"БСП ще ревизира отношенията си с ДПС"Че какво има да ревизира сношенията си с ДПС? То не им останаха такива, ДПС вече се сношава с ГЕРБ :)))
8
5
 
12
 
! Отговори
ставри преди 9 години
От страх да не се върне в БСП-то,го предлагат за председател на ПЕС.А дано,ама надали.
7
21
 
21
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
БСП има бъдеще само като антиеврогейска, проруски ориентирана партия.У нас няма партия, която открито да се обявява против ЕС и членството на България в него.Има обаче все повече българи, които не желаят България да членува в ЕС.75% от българите са русофили. Видя се, че България няма бъдеще без братска Русия.Циганизираха ни държавата. Ислямизираха България.Когато бяхме с руснаците такова нещо нямаше.Факт !
6
4
 
3
 
! Отговори
ууу преди 9 години
най-гадните ПЕСОВЕ са при насрда се ОТВЕСТРЕЕЛСЯТ
5
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво да се прави съсела мое работи само шеф! Някой някога виждал ли е работлив комунист?
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сатанишко звъни на сМуков: Ей, от утре спираш с пиенето и слагаш червените прашки!сМущов: ама шефе, това за пиенето сега го казваш!
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП ще ревизира отношенията си с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване-това явно е признание как са я карали до сега
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма страшно, тя ,и без това, с новия шеф, бързо ще сложи край на 120 годишната си агония !!
1
2
 
26
 
! Отговори
Не така ! преди 9 години
Не само БСП, а всички български партии трябва да направят така, че ДПС да бъде забранена. Първата задача на следващото НС трябва да е такава. Иначе *** ще продължат да ни управляват.