Михаил Миков е новият председател на БСП

"БСП заслужава да бъде най-силната в новия 21 век"
Обновена: 28 юли 2014 08:11 | 27 юли 2014 20:25, Елка Василева
516
Михаил Миков е новият председател на БСП
Михаил Миков. Снимка: БТА

Михаил Миков е новият председател на БСП. Той беше избран на заседанието на 48-ия конгрес на БСП. За него гласуваха 377 делегати.

Още по темата

Другият кандидат, достигнал до балотажа - Драгомир Стойнев, е получил 333 гласа или 46,9 %.

Броят на гласувалите делегати е 726. Броят на намерените бюлетини в кутиите са 726, от които недействителни - 16.

БСП заслужава да бъде най-силната в новия 21 век, заяви веднага след избирането му Михаил Миков.

„Искам да благодаря на всички тези членове, симпатизанти, които в тежките 25 години бяха заедно с БСП. Искам да благодаря на вас като членове на Конгреса за това, че вие отговорно изпълнихте вашия дълг, на всички кандидати, които участваха честно и мислеха преди всичко за партията. Това е състезание на за партията, а не за нас”, заяви Миков.

„Заедно ще постигнем достоен резултат за 120 годишната партия”, каза Миков.

„България има право на друго бъдеще, защото еднодневните политици не могат да бъдат тенденции”, посочи Миков.

Миков обеща да пази и предаде на следващия председател на социалистите джобния часовник, който получи от Сергей Станишев. Предшественикът му обяви по-рано днес в словото си пред конгреса, че той му е подарък от ветеран, за да помни думите на Левски "Времето е в нас и ние сме във времето".

„Трудното е после. Състезанието го приех нормално, независимо кой ще победи. Важно е БСП да бъде най-силната. Така че трудното почва от днес“. Това заяви Миков пред журналисти.

На въпрос дали ще вземе в своя екип някой от останалите претенденти за лидерския пост Миков заяви, че няма навик да коментира партийните въпроси пред медиите и ще продължи това. „Когато има какво да се каже по този въпрос, ще ви го съобщя. Не искам да работя под натиск нито на медии, нито на хора или различни организации, които искат да влияят на БСП”, подчерта Миков.

Миков подчерта, че партията постоянно се променя и още ще се променя, големият въпрос е тази промяна "да дава добро за България".

Попитан какво ще е първото нещо, което ще направи, Миков се пошегува, че ще се наспи.

Загубилият битката Драгомир Стойнев коментира пред журналисти, след като упражни правото си на глас на балотажа, че партията е единна и всички са зад бъдещия лидер, който и да е той, защото е важно БСП да работи за една социална държава, каквато е обещала.

 

Михаил Миков е роден на 16 юни 1960 г. в град Кула, България. Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет. Има специализации по правата на човека в Монпелие, Франция, по данъчно облагане – Вашингтон, САЩ, антикорупционни практики – Италия. Старши асистент по наказателно право в СУ „Св. Климент Охридски“.

Народен представител в 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание от 5-и избирателен район — Видин. Депутат и председател на 42-то Народно събрание. От 24 април 2008 г. до 27 юли 2009 г. е министър на вътрешните работи в правителството на Сергей Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
17
 
8
 
! Отговори
пламен преди 9 години
Всички десни и леви срещу шайката Герб! Миков, Бареков, Реформаторите, АБВ след изборите обединете се в името на България и натикайте в ъгъла на парламента Бойко и компанията му! Нямам никакво желание да ме управлява Менда, Цецка и партизанската внучка Лиляна!
321
20
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Сега Тиквата, вече не може да реве, че незнае към кого от БСП да се обръща. Интересно ми е сега, какви ли ще ги плещи...
320
22
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Оттук нататък единствената задача на БСП е силно представяне на изборите!
319
19
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Ако трябваше да се намери ***,който да е на нивото на Тиквата за да му е удобно на Боко и Герб, сори...в БСП няма такъв.
318
19
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Дано Миков да бъде силната и обединяваща БСП, личност!
317
22
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Миков е диалогична личност и улегнал политик.
316
2
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
I az se radvam che Mikov specheli,TUI SUS SIGURNOST E ZAGUBA ZA BSP.MNOGO DOBRE.AKO BE KORNELIA SHTESHE DA E PRITESNITELNO ZA GERB,NO SEGA BSP SUS SIGURNOST E POREDNA BITA KARTA S ALKOHOLIKA I GEYA.
315
2
 
22
 
! Отговори
BG преди 9 години
Аз съм човек инженер и нямам представа от право - но да попитам юристите, как този човек който е с явен говорен ефект е завършил право ?!?! Че и станал старши асистент в СУ на всичкото отгоре ?!Представям си го в съдебна зала как пелтечи :)))) Може ли някой да представи една негова пледоария например, или дело което е води и е спечелил или нещо подобно ?!?! Просто питам !
314
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наздраве, Мика!
313
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Благодаря ти боже!!! Чул си молитвите на хората! Масовите убийци вече найстина са в гроба!! Чак нямам думи хахахах !!!
312
3
 
31
 
! Отговори
скакауец преди 9 години
Е ТЕЯ СЕ ЗАТРИХА , следващите 1000г няма да управляват !Айде честито , ПАРДОН ......на ЗДРАВЕ
311
1
 
19
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Наздраве другари!По една водка от мен!
310
1
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
"БСП заслужава да бъде най-силната в новия 21 век"Като гледам хотел-ресторантите на Морето вярвам, че най-силните бизнесмени са челвените бизнесмени!
309
2
 
25
 
! Отговори
Ехаа преди 9 години
Комунделите имат нов лидер, да ги води към естествения им разпад! Честито! Няма такова животно: милионер-социалист! Ко, не?! ;)
308
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той затова ли бе толкова палав при подаването на оставката в НС - знаел е, мишока.Ужас и честит ви лидер, хахаха
307
2
 
16
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Мишо кючека избраха :) хахахах жалко за България. Ако бяха избрали Стойнев бих се замислил да гласувам за тях ако би се променило нещо в тази партия ама греда,същата корумпирана клика си е.
306
6
 
4
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
По добре Миков,отколкото Станишев дето гушкаше Местан на площада!Стойнев е прекалено модерен,а в БСП традициите очевидно са на почит.Така,че този избор е напълно логичен.А и за него нищо лошо не се е чуло досега.Така,че да ви е честит.
305
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честито ***! Вече си имате един достоен пияндур , а не гей...Честито!
304
8
 
18
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 9 години
Сега ако БСП пак докопат властта, в булгаристана може реки от мед и масло да не потекат, но със сигурност микофф ще се погрижи да шурнат ручеи от ракия и вино! Ха Наздуауе!!!
303
5
 
14
 
! Отговори
МИШО ШАМАРА преди 9 години
Поздравява Микоффф с песента на гумени глави РАКИЯ!!!