Борисов увещава БСП: Подкрепете си кабинета за бюджета

"Ако кабинетът е на ГЕРБ, Чобанов, идвай да ти давам задачи"
29 юли 2014 16:00,
96
Борисов увещава БСП: Подкрепете си кабинета за бюджета
Бойко Борисов Снимка: Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова БСП да подкрепи правителството в искането му за актуализация на бюджета на Здравната каса и на републиканския бюджет. Това стана в началото на дебатите по актуализацията, които започнаха на извънредното заседание в парламента.

Обсъжданията бяха насрочени с гласовете на ГЕРБ и ДПС. БСП се обявиха против, а днес окончателно решиха да не подкрепят промени в бюджета на държавата, както иска кабинетът, а само в този на Здравната каса.

Още по темата
„Нека подкрепим накрая това, което правителството предлага. В противен случай излиза, че вие не си подкрепяте правителството“, обърна се от трибуната Борисов към БСП.

„То е ваше“, отвърна някой от пленарната зала. „Ако е наше, ела, Чобанов, в нашата стая да ти дам задачи“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Така той си заслужи забележка от страна на председателстващата заседанието Мая Манолова. Тя предупреди Борисов, че дължи повече уважение към финансовия министър, а той отвърна, че много уважава Чобанов.

Според Борисов да се подкрепи искането на правителството ще е отговорна позиция както на БСП, така и на ГЕРБ и ДПС. Той призова социалистите да поискат почивка и да преосмислят позицията си. Борисов се ангажира, че той ще убеди депутатите от ГЕРБ да подкрепят исканата от кабинета актуализация.

„В дебатите ще кажем всяка една цифра по перата на бюджета. Единственото, което ни води да сме тук в залата в този момент, това са думите на президента“, каза Борисов и припомни, че в следващите три месеца държавният глава ще отговаря за служебното правителство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
9
 
! Отговори
Ай стига , бе преди 9 години
Цялата работа е за пари, за много пари. Не за 200 - 300 млн, а за десетки пъти повече. Я колко се загрижил...Направо да се разплачеш.
56
0
 
5
 
! Отговори
Hris преди 9 години
До лолитаНаучи се първо да пишеш! Какво е това "ште"???
55
0
 
5
 
! Отговори
Hris преди 9 години
Научи се първо да пишеш! Какво е това "ште"???
54
0
 
9
 
! Отговори
гербаджия преди 9 години
44,по този път вече сме минавали и имаме алгоритъм за решението му.За три и половина години сменихме 4/четири/ Министри на Здравеопазването и ако трябва ще сменим и още повече . Е, все на някой ще попаднеме, може би ..????..
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бая бунак се е наплодил - а пък тръгват да затварят и границите......
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Напред Боби народът е с тебе"Ама той не е с вас.......
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умник,брей.Единственото което го водело да са в залата в този момент.са били думите на президента. А народа?Че нали президента отдавна свали доверието си към правителството.Нали президента беше "назначен" с партийна поръчение от Борисов9хем не искаше,но след пошляпване по вратлето се съгласи).,парламента не се ползва с никакво доверие и Борисов затова и не влиза на заседанията.Като толкова много иска да уважи президента с ДПС имат предостатъчно гласове,нека си гласуват каквото сметнат за добре.
50
10
 
3
 
! Отговори
Тони Кутев преди 9 години
До t kМомче не пиши толкова дълги постове и незавършени при това.Тук гоним бройка а не дълги фермани.
49
4
 
23
 
! Отговори
Язе преди 9 години
Бойко зарази всички с шизофренията си... Никой в тоя парламент не знае какво иска извън личните си интереси.
48
8
 
16
 
! Отговори
лолита преди 9 години
нема ли поне един нормален от ГЕРБ да каже на този побъркания *** че толкова омраза се събира кум него която ште изригне така както никога досега. И какъвто е страхлив и себичен неговото" управление" ште бъде ликвидирано с невиждани бунтове.
47
8
 
17
 
! Отговори
t k преди 9 години
Боко и Доганчо вместо да ги вкарват в затвора, е по - добре да ги пратят да работят поне 20 г. в някое химическо производство със солна киселина, сярна киселина, натриева основа, метанол, хлороформ, дихлоретан, амоняк и др. !През 2006 г. точно Доганчо прие закон, според който у нас нямало вредни производства, сиреч споменатите лица ще си работят с изброените химични вещества и ще си дишат чист въздух . Какво по - хубаво от това ?А и Боко , и Доганчо били доктори на науките. Така че, те ще бъдат на точното място и ще повишат БВП на държавата чрез труда си, откъдето следва, че ще има пари за
46
7
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ + ДПС + РБ преди 9 години
Честита ви шведска тройка!
45
16
 
3
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ преди 9 години
До АнонимниятА БЕ АНОНИМНИЯ МНОГО ПОСТВАШ НЕЩО СРЕЩУ МЕН ДА НЕ ВИ Е ВДИГАНАЛ ТОНИ КУТЕВ НОРМАТА САМО МИ КАЖИ И ЩЕ ГО СПИПАМ В ПАРЛАМЕНТА НЯМА КЪДЕ ДА МИ ИЗБЯГА
44
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да видя Борисов в дебат с Чобанов на тема финанси.Не да изпраща Менди,Цецки и тем подобни,а той,сам.Голям смях ще падне.
43
11
 
31
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Глупостите на Бойко Борисов, че държавата ще фалира, че трябва актуализация не само на бюджета на НЗОК, но и на държавния, са пълен фарс.
42
8
 
24
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Не разбирам много от Бюджет-и, но щом Борисов предлага нещо, то задължително трябва да се подложи на съмнение и е почти сигурно, че е неправилно! Не разбирам много от Бюджет-и, но щом Борисов предлага нещо, то задължително трябва да се подложи на съмнение и е почти сигурно, че е неправилно!
41
5
 
12
 
! Отговори
Лелее преди 9 години
Бареков иска от Йовчев сравнителен анализ, пусна и два рапорта по скандала "Борисов"Става въпрос за някакви мутренски истории Бай Миле, Геори Илиев.........
40
9
 
25
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Последният човек, който знае какво трябва да се направи в държавата, е лицето от Банкя Бойко Борисов! Каква политическа визия, какви реформи да се очакват от от него, след като той е политически неграмотен, не познава българските закони, не познава принципите на парламентарната демокрация! От нас зависи да го допускаме до властта!
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
А Герб, които смятат да дойдат на власт имат ли виждане как трябва да се направи тази реформа в здравеопазването, а не само да хленчат? Да кажат каква ще е реформата. Такова нещо не съм чул от Бойко Борисов, ако дойде на власт, какво ще направи в първите дни в областта на здравеопазването или в образованието, или в други сфери.
38
4
 
16
 
! Отговори
Декадент преди 9 години
Нека бъдем искрени към себе си - как един пожарникар ще стане фактор в подземния свят и отгоре на всичкото ще пази и бай Тошо?! Как същия той ще бъде направен генерал, главен секретар, по негово време ще избият сумати крупни мутри, после кмет на София и накрая министър-председател на България?! Хайде стига бе!!!