БСП пак ще загуби изборите, прогнозира Михаил Константинов

ГЕРБ няма да има самостоятелно правителство след вота, смята той
Обновена: 29 юли 2014 14:16 | 29 юли 2014 09:54,
123
БСП пак ще загуби изборите, прогнозира Михаил Константинов
Снимка: архив Булфото

БСП пак ще загуби изборите, въпросът е да не ги изгуби катастрофално. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов в сутрешния блок на bTV. Според него най-вероятно след изборите на 5 октомври ще се сформира дясна коалиция.

Още по темата

Константинов припомни, че доскоро прогнозираното съотношение в следващия парламент между ГЕРБ и БСП е било 100 към 60 депутата, но към днешна дата преднината на партията на Бойко Борисов се е увеличила леко. Въпреки това математикът е уверен, че ГЕРБ няма да успее да сформира самостоятелно правителство от стабилно свое мнозинство.

„Бойко Борисов няма да има 121 депутата, но това не означава, че ще е в опозиция“, коментира Константинов. По думите му е възможно ГЕРБ и Реформаторският блок да сформират мнозинство след изборите въпреки условията, които Реформаторите поставят. „Има си формат ЕНП, така че нека бъдат така добри, за да си влязат във формата и да се правят на точно толкова велики, колкото са“, призова професорът.

Според Михаил Константинов сред големите въпроси около изборите е кои партии ще влязат в НС, по неговите думи сигурни са три партии – ГЕРБ, БСП и ДПС. Математикът прогнозира, че броят на партиите, които ще прескочат бариерата от 4%, ще бъде до 6.

Светлана Шаренкова, издател и член на Националния съвет на БСП, заяви, че с последния конгрес на БСП партията е доказала, че е една от най-демократичните в страната. „Сергей Станишев беше запушил партията, нямаше идейни разговори, нямаше връщане към същността, проявите на партията бяха познатите ни от последните години на Живков“, коментира тя.

По думите на Шаренкова БСП постепенно се е превърнала в лидерска партия в последните години. „В последните 5 години ние в БСП не чухме каква партия сме, Сергей Станишев наложи анти ГЕРБ риторика, което е безсмислено. С „анти“ не може да се отиде на избори, не може и да се прави политика“, коментира още тя.

Коментирайки взаимоотношенията между БСП и АБВ, Шаренкова изрази съжаление, че в доклада на Станишев не е чула една благодарствена дума към бившия лидер на БСП и настоящ на АБВ Георги Първанов, който е го е посочил преди 13 години за лидер на партията. Тя добави още, че сближаването между двете партии е желано от всички в левицата.

Константинов и Шаренкова коментираха твърденията за сближаване между ГЕРБ и ДПС. Според математика коалиция между двете партии е по-скоро невъзможна, въпреки че за страната би било добре да има обединение на позициите, които са ключови за страната, отколкото да има политиканстване и разединение. Шаренкова се съгласи и добави, че думите „съглашение“ и „коалиция“ не трябва да бъдат мръсни думи.

Според Константинов едната от причините толкова бързо да се отиде към политическа смяна и избори е била назряващата криза в част от банковия сектор. „Десетки хиляди хора в момента нямат никакви пари. Това е ужасяващо. Трябва да се отиде към буквално най-належащи плащания да се пуснат през банката. Спокойно могат да се инжектират едни пари и хората да могат да си вземат пенсиите и заплатите”, добави той по повод кризата с КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП наистина ще ги загуби, но и много хора ще загубят от това още повече и то обикновени хора, включително и гласували за загубата на БСП :-)После да не забравите да си биете главите в някоя скала при всяко вдигане на тока, или другоподобно бъркане в джобовете на вас и близките ви. Константинов е един от малкото възчестни гербери.33
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не зная защо постоянно ни представят личния говорител на Боко Тиквата като някакъв независим експерт.
99
1
 
3
 
! Отговори
Ще има, ще има! преди 9 години
Диктатура ще има и ще се прави матряла на разсеян, пък като свършат всички възможности за вземане на заеми и изяждането им, ще има граждански протести...и така, докато някой на някого не пусне кръвчица. После пътища много.
98
6
 
8
 
! Отговори
морски преди 9 години
На тоя пък толкова пари му наливат от герб,не се ли наяде вече!
97
7
 
13
 
! Отговори
777 преди 9 години
не ме трябва да съм професор, за да го зная че бсп ще загуби!
96
14
 
11
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Този професор винаги е бил пристрастен, той ненавижда БСП. Поради тази причина изобщо не му вярвам и не си губя времето да го слушам.
95
1
 
5
 
! Отговори
една баба преди 9 години
Много сте интересни.Нещете баби да ви пишат стихове,защото ви се вижда някак просташко.Не щете баби да ви казват,че управлението ви е смешно.Кажете драги депутати какви баби и дядовци искате.Защото явно в НС има само тинейджери,които в момента са в закъснял пубертет и трябва да ги ухажваме и да не ги обиждаме,че видите ли развитието му може да се изкриви и да тръгне в лоша посока.Трябва да сме внимателни с юношите от НС и да им прощаваме грешките,нали те още се развиват и не разбират какво върш
94
6
 
16
 
! Отговори
ммммм.... преди 9 години
ТАЗИ *** ФИЗИОНОМИЯ НА ТОЗИ ДЪРТАК И НЕГОВОТО МНЕНИЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИ И САЙТОВЕ НИ ИДВА В ПОВЕЧЕ - ЯВНО ТЕЛЕВИЗИИТЕ СА ЗАКЪСАЛИ ЗА ГОСТИ ЧЕ КАНЯТ ВСЕ ТОЯ....
93
12
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
За БСП и двама-трима депутати да вкара ще го броим за голям успех.Не е възможно да има толкова некадърници на едно място и всеки път ти доказват ,че може.
92
5
 
6
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До гост. Минало минало, колко да е минало. Докато все още има баби като онези дето ги даваха по ТВ след избора на Миков, едната писала стихотворение, другата плела терлици на Серегейчо, ама и двете казаха че едвам свързват двата края с пенсиите. Докато има хора които вместо да потърсят сметка къде им са пенсиите те им пишат оди и им плетат терлици БСп ще продължава да стои впита като пиявица. Не се усещат тея пенсионери че вървят против децата и внуците си, после що били в чужбина!!!
91
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
То нали за това Б.М.Б.върви наежено и плещи глупост след глупост,има кой да му вярва и явно има гръб отвънка,които му набиват тиквата,че трябва да прокара чужди интереси.Не го ли чувате Обама и Меркел стояли зад гърба му и го подкрепяли.Та вервайте ми ще ви оправя за 800 дни..Дъртия Куборг мълча и сумтя и си свърши работата за която бе дошъл ама техното протеже ги издъни и вече хората са наясно кой ,кой е.
90
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то не е проблема,че ще загуби,проблема е- ДА НИ ИДВА ТЕРБ!!!ИЗГОНИХА ГО С КАМЪНИ,СЕГА ПАК ЛИ ВЛАСТ?ЩО ЗА ЗАГУБЕН НАРОД!!!!!!НЕ ПРОГНОЗИРАМ ДА ЗАГУБИ БСП!
89
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
тяхния начин на живот хем да си запази духовността,но духовност без пари нищо не струва.Ако се замислите и анализирате по обстойно това мое мнение ще видиш колко е умен българина.Хем паралия хем духовен ПЕЙ СЪРЦЕ....
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя седесарски мишок не казва, че за да инжектираш пари в КТБ трябва да ги вземеш от джоба на някой друг. В същото време фараона Василев си живее добре във Виена и даже е на екскурзия до швейцарските банки и езера в Женева.
87
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Защо не сте съгласни,че българите са свободолюбиви,начетени и умни? Ще ви дам *** пример в САЩ малко хора се интересуват от политическия живот не защото живеят добре,а защото са заробени със всякакви средства,като наркотици,произволен секс много средства за заробване на една психика мога да дам.Статистиката доказва,че тази нация е най-затлъстяващата и угояващата и тези възможности са потиснали техните жизненоважни функции,но те не разбират това.Българския народ знае това и иска хем да избегне
86
5
 
14
 
! Отговори
кк преди 9 години
Защо всички "велики" анализатори като този г-н се стремят да анализират коя партия колко ще спечели, а никой не поставя въпроса България какво ще спечели... Тя, горката, само губи и от редовни и от извънредни парламентарни избори... На г-н Професора ще му кажа едно и моля да си го запише и дебело подчертае: След изборите: 1. ГЕРБ с мнозинство - година плюнки и реваншизъм, след това имитация на възход; 2. ГЕРБ нямат мнозинство - повтаря се тази година, която отмина. Бойко не може да дели на две
85
5
 
3
 
! Отговори
до гост36 преди 9 години
И вие сте прав! Но балканския синдром е много сложен тъмен субект на нашата планета.Бългрите не обичат някой да ги води под строй или да им налага чужди религии,политики и начини на мислене.Балканите са населени от народи със свободолюбив характер и всеки,който му отнеме тази свобода и го зароби по някакъв начин той възстава и се бори.Не случайно Балканите го имат чужденците за опасна зона.
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До gost36"На българина му е нужна свободата да прави правилния и разумен избор,а не да му се налага"Мога отчасти да се съглася с вашите слова за българина, но се опасявам че докато той по-вашите думи "израства" определен етнос гласува под строй и изпочава и извратява по този начин вота на избирателя. Този който е срещу задължителното гласуване по заблуда или целенасочено работи срещу интересите на държавата.
83
0
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 9 години
Прав си ,но какво да направим ние обикновените хора,които искаме промяна и то не да ни н алагат престъпен контингент,а искаме хора,които са доказани в професията си и са донякъде почтени,защото всеки знае,че в политиката това качество се среща рядко,или трудно.Но това да обереш и да разпродадеш една държава на безценица барабар с народа му се нарича меко казано ПРОСТАЩИНА граничаща с лудостта.
82
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов е едно плямпало без една мозъчна клетка .Просто животно с инстинкти-жизнен толуп без чест и достойнство.Типичен български ***.В страната на глупостта той е мерилото за всичко.Нормалните се изнесоха отдавна а тия който не успяха се превърнаха в аутсайдери за посмешище и забава на селските тарикати.България е *** за човешки прасета и замерянето с кал и помия е национален спорт.Аз мразя тая страна и тоя народ.И славното в кавички минало и комичното настояще и жалкото бъдеще.