Може да подкрепим новите санкции на ЕС срещу Русия

Орешарски: Не сме взимали решение за еврокомисар, няма съгласие
108
Може да подкрепим новите санкции на ЕС срещу Русия
Премиерът в оставка Пламен Орешарски Снимка: архив, БТА

Премиерът в оставка Пламен Орешарски съобщи, че на този етап може да подкрепим новите санкции на Европейския съюз срещу Русия.

В предварителния проект към тази сутрин всички наши бележки, които имахме вчера, са отчетени. Ако не претърпят изменения, на този етап може да подкрепим, каза Орешарски, но не уточни подробности за какви забележки става въпрос.

Орешарски съобщи, че не е вземано решение за номиниране на еврокомисар, тъй като в страната няма политическо съгласие.

Премиерът каза, че не са вземани решения, касаещи „Южен поток“, тази година и напомни, че разпореди спиране на проекта до изясняване на спорните въпроси с Европейската комисия.

Орешарски се надява да бъде продължен проектът за 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй“ и посочи, че всички правителства са подчертавали необходимостта от развитие на ядрената енергетика.

Процесът на икономическо възстановяване трябва да продължи и това е работа на следващото правителство, изтъкна той.

Според премиера не е драматично дали актуализацията ще бъде приета, или не. Ако бъде приета, това ще даде по-голямо спокойствие на следващото правителство, ако не бъде приета, малко по-внимателно трябва да контролират разходите, заяви Орешарски. Той обяви, че не е разговарял за цифрите в бюджета със социалистите на конгреса им.

По думите му оставката, която е подал преди няколко дни, е била „напълно контролирана“. Решението беше на политическите консултации при президента, напомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Нали плачехте за военното производство - сега продавайте калашници в САЩ, на руснаците вече им забраниха. Гледам мучат по форумите, че техните "калаши" били лучше чем болгарские "подделки". Абе, що си не Е*ете майката руска...
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До asdнима 300хил руснаци тук плащащи данъци на 500 хил имота нямаме изгода или какво-------------- Какво общо имат санкциите с тези руснаци, които имат имоти в БГ? Да не би някой да им забрани да идват у нас? Да не би някой да ти е забранил да изнасяш плодове в Русия?
58
0
 
4
 
! Отговори
zdr преди 9 години
Не плюй в кладенеца, от който си пил вода или ще се наложи да пиеш в бъдеще!
57
5
 
3
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Не се хващайте хора че България ще пострада от санкциите.Ще има повече работни места и повече работа за българските фирми в предстоящата ниша от прогонените (за радост) руски бизнесмени.Кои бизнесмени търгуват с Русия?Ами бившите агенти на КГБ (червените милионери и бизнесмени) които окрадоха българската държава.Точно те си имат връзка с руская мафия.Тогава САНКЦИИ ДО ДУПКА!
56
1
 
4
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
ДО 92 По голям наивник от тебе не съм чувал.Не си на ясно с тези пари от ЕС.Голяма работа са това ГЕРБ няма що!?Когато в Брюксел решат че дадено правителство не им харесва,спират парите и после ги дават не следващото марионетно правителство ГЕРБ.Те за това и сега ги спряха за да съборят прав.на Орешарски .Когато доидат ГЕРБ пак ще ги отписнат.Ето ти тебе сваляне на законо но неудобно правит. но с меки ръкавици и не със заплахи.Само че с Русия и Путин малко по трудно ще стане,там няма фондове
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се бой Турция не е тръгнала да ни напада. Те дори ни пазят въздушното пространство.
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
87Нито нато нито ЕС прибират от нас. Те ни дават в пъти повече стига да си работлив и честен. ГЕРБ показаха че може да се работи нормално и държавата прибра милиарди евро от ЕС. НАТО ни пази безплатно.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
85 и кой казва че САЩ са демокрация ? Ти ли го казваш това. Аз твърдя че са тръгнали по пътя на СССР. И въпреки всичко САЩ са ми дали много повече от Русия.
52
2
 
7
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Спокоино господа.Ще подкрепим всички видове санкции на ЕС.Срещи Русия, срещу България,срещу фондовете за България срещу емигрантите,срещу Южният поток,срещу маика си и бащаси,срещу бандитите Путин и Русия,Либия,Ирак,Иран,Авганистан,Антарктида и тн. и тн. Бъдете спокоини,пиите си ракията,не се кахърете,Ще обявим воина и на омразната Русия и ще я заличим от картата на света за да са спокоини нашите задокеански братя и сестри./от бая ви ***/
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държава която се издържа само от продажба на суровини не може да инвестира каквото и да било. Те само могат да прибират. Те са неспособни бих казал некадърни да създадат някакъв вид производство. Те не са производители !
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаци не инвестират в България а само източват народните пари. Лукойл , Газпром , АЕЦ
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кои са тези демократи които обявяват война. Я ги напиши ?
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
76 викаш издържали са та сега Германия , Япония и Ю. Корея заедно не могат да ги оправят 100 години поне. Щом карат коли от 60та година смятай.
47
1
 
3
 
! Отговори
Обама и Орешарски преди 9 години
Има поврат във войната в Украйна! Опълченците започнаха стратегическо настъпление. Фашистката хунта има непоносими загуби. Тандемът Обама-Орешарски започна да налага санкции. ПВО на Украйна започна да сваля пътнически самолети.
46
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 70. Аз не съм руски комунист за да обявявам война. Просто ще забраня на руски крак да стъпва в България , ще им изгоня фирмите и ще спра всички комуникации. Също така и ще осъдя всеки сътрудничил на ДС или КГБ на минимум 10 години затвор.
45
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Една Куба издържа на американските санкции близо 50г.и показа на Америкаа,че така не става!!България е малка страна и ще си намери пазари.Да ви питам драги гринговци ако се наложи държави на които сте правили цял живот мръсотия да ви отсвирят,повярвайте ми населението ви ще умре.Научете се да уважавате всички нации по света и да знаета,че всеки е дошъл на тази Земя да живее и да се развива,а не да убива и заграбва.Това е вашата политика от години..Гаде ми се от такива МИРОТВОРЦИ
44
0
 
5
 
! Отговори
Master of puppets преди 9 години
Когато ги подкараме с камъните, няма да пропуснем американското посолство. Е, Джон Маккейн няма да е там, но американският посланик и неговият съпруг сигурно ще се крият в някоя тоалетна.
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А когато съветските главорези избиваха и изтезаваха нашите деди къде беше тогава за да говориш за ненавист и омраза червена ***
42
0
 
4
 
! Отговори
окупационен корпус преди 9 години
Какво ще стане, когато стане ясно, че санкциите срещу Русия са без ефект? Цру и ЕС ще заповядат на фашистката хунта в Киев да нападне Русия ли, като Адолф Хитлер на 22.06.1941? И ние ли ще участваме с окупационен корпус?
41
0
 
5
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Какви санкции вижте ни фалиралата държава? Оправете си собствения двор първо и тогава мислите за санкции. Народа ни е подложен на пълен геноцид, те тръгнали да оправят световната политика. Пълно безхаберие.