Служебният кабинет смекчи амбициозния тон

Преглед на по-интересните теми от печата
7 авг 2014 07:00,
29
Служебният кабинет смекчи амбициозния тон
Снимка: БТА

В сравнителен план "Сега" отбелязва: "Служебният кабинет смекчи амбициозния тон на патрона си Плевнелиев". На фона на острия тон на президента за наследството "Орешарски" и свръхамбициозните му приоритети за служебния кабинет, новите министри поеха властта с прагматични очаквания. Като основна задача служебното правителство си поставя провеждането на свободни и честни избори - тема, оставена на заден план в речта на президента.

Новият кабинет проведе първото си заседание след церемония в Министерския съвет по приемане на властта. Още във вторник - 5 август, Пламен Орешарски е разписал оставките на всички зам.-министри, очаква се новите политически кабинети на министрите да бъдат сформирани до края на седмицата.
 
"Чистка няма да има, само за политически пристрастия", оформя в заглавие казаното от премиера Георги Близнашки "Дума". Ще се разделят с постовете си само онези, които  проявяват политически пристрастия. "Служебните премиери са най-успешните, защото са пощадени от критики", каза Пламен Орешарски при предаването на властта. В друг материал вестникът отразява решението, взето на първото заседание на служебния кабинет, за номинирането на Кристалина Георгиева за зам.-председател на Европейската комисия и върховен представител по външната политика на ЕС.

Кой да е лидерът на Реформаторския блок са обсъждали вчера  председателите на петте съставляващи го партии. Заседанието се е провело без Меглена Кунева, която е в Берлин. Тя е упълномощила организационния секретар Найден Зеленогорски да представлява "Движение България на гражданите" (ДБГ), съобщава "24 часа".

Междувременно членове на Гражданския съвет и симпатизанти разпространиха в социалните мрежи призив Радан Кънев да оглави Реформаторския блок.

Делян Пеевски отново ще се бори за депутатски мандат на парламентарните избори на 5 октомври, след като получи номинации от всичките девет общински организации на ДПС в област  Пазарджик. Пеевски спечели място в европарламента, но впоследствие се отказа от него, преотстъпвайки го на бившия
екоминистър Искра Михайлова, припомня "Труд".

Акция на ДАНС срещу корупцията в бившата ДАИ, сега Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", тече в няколко града, съобщава "Труд". Служители на спецагенцията арестуваха началника на ДАИ във Велико Търново Петър Петров. Засега от ДАНС не дават повече информация с мотив, че операцията още е в ход и обещаха подробности на по-късен етап. Ясно е само, че става дума за корупционни схеми.

Ежедневникът информира и за нова телефонна измама на гърба на бедстващите в Мизия. Измамниците звънят по телефона и искат пари кеш, уж за да помогнат на  бедстващо семейство след наводнението в Мизия. Мошениците се представят за служители в Агенция "Социално подпомагане". От ведомството обясниха, че пари "на ръка" не се взимат, а помощи се правят на място в офисите на агенцията.

Около 4 години след шумната акция срещу корупция на Дунав мост уволнените 14 капепейци още чакат Софийската градска прокуратура (СГП) да напише и да им връчи обвинителен акт, коментира "Труд". Делото, по което те са привлечени като обвиняеми за подкуп и злоупотреба със служебно положение (по чл. 301 и 302 от НК), приключи още миналата пролет. "Материалите по досъдебното производство бяха предявени, без да е разпитан никой от обвиняемите", уточниха техни адвокати в Русе. Докато чакат да ги викне следовател, осем от граничните полицаи обжалваха дисциплинарните си уволнения и спечелиха делата в Административния съд в София. Някои дори вече са върнати на работа в регионалната дирекция "Гранична полиция".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Още ще го смегчат, само нека се запознаят с проблемите. Има една стара приказка "Тръгнали като аслани, върнали се посрани!"
15
2
 
0
 
! Отговори
Властелан Пудел преди 9 години
- Пупи, постави ги на място!
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи забележката на миризливите театрални жени за тона е в пълна сила и тук.
13
3
 
3
 
! Отговори
Комунист преди 9 години
Комуниста близнашки,по комунистически от първия си работен ден започна да НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!!! Този ли мазник ще следи изборите да са честни?Този фалшифицира и референдума и ОПГ ГРОБ по комунистияески го направи премиер,за да започне от първия си ден да застрашава живота на хората!
12
0
 
8
 
! Отговори
До Боже,пази Бг! преди 9 години
Кой плаща за охраната на джамиите? От бюджета ли е, или самите мюсюлмани си събират средства от лични дарения?Църквите охраняват ли се? Аз поне нямам такова впечатление, може би само единици са онези, в които има охрана. Но си признавам, че не знам. В крайна сметка, бяха откраднати изключително ценни икони от "Св. София" и Руската църква, а това е на пъпа на София!
11
0
 
8
 
! Отговори
Решение преди 9 години
Гонете ги до дупка и всичките в затвора!
10
3
 
11
 
! Отговори
Боже пази България! преди 9 години
Старото комунистическо-турско правителство е решило в последния момент не пази паметника Шипка, затова пък джамиите ще бъдат пазени. Тези хора всичките са за доживотен затвор. Всеки комунист е антибългарин и всеки подкрепящ БСП, подкрепя разсипването на България.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това на снимката все министър ли е?Ми те цяла армия бре...А Лондон се управлява от кмет и се пълни с два пъти повече народ от БТ-то денно време.Богата държава сме ние щом можем да си позволим да храним токова мърлячи.
8
2
 
9
 
! Отговори
до №12 преди 9 години
Чакай ти премиерчето с петолъчка в главата да погребе петолъчките.......по собствените му признания от ВЧЕРА сам се нарече ОПАСЕН КОМУНИСТ,та той си беше в БСП до тази година,освен това си призна и че не го искали за Президент на БГ щото бил крайно ляв комунист........бии *** където ги хванеш,бии,бии,това тъпкано ще им го върне народа
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До богати безделнициВзе ми думите от устата. Шайка ***. Да не забравят както миналия път да се самоназначат за консули някъде!
6
5
 
21
 
! Отговори
богати безделници преди 9 години
Това не е служебен кабинет, а е шайка от богати безделници!
5
5
 
4
 
! Отговори
евроПЕЕВСКИ преди 9 години
***,по спомени на очевидци,от всички червени другари,най-гадно се е целувал тавариш Сталин,защото е обичал да пуска език,вярно е,признават си го потърпевши
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ренегати, деградати, калинки, откровени гейове и семейни дружки на мистър Бийн!Това е състава на правителството! Срам и позор!
3
2
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 9 години
Трябваи теб да вкарат в лудницата заедно с Болен ....
2
5
 
2
 
! Отговори
АНТИПИЛЕ преди 9 години
Младото премиерче, беше ОЩЕ МЛАДИЧКО, ТВЪРДИЧКО но почна да се държи и МЕКИЧКО. ДАНО ДА МУ ВЪРВИ ПО ВОДА!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Теза както се бяха амбицирали, сякаш имат пълно парламентарно мнизинство и ще управляват 15 години.