БСП с условия и резерви към споразумението с Уестингхаус

Партията е срещу управленски решения, за които не е дала мандат
Обновена: 8 авг 2014 20:05 | 8 авг 2014 18:41,
43
БСП с условия и резерви към споразумението с Уестингхаус
Снимка: архив Булфото

БСП поиска да се подготви финансов модел на проекта за нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй”, преди да се пристъпи към реализацията му. В противен случай партията няма да подкрепи влизането в сила на споразумението с американската компания „Уестингхаус”. Червените обявиха и че не приемат важни управленски решения да се взимат без мандат на партията за това.

С тези решения излезе Националният съвет на БСП след няколкочасово заседание на „Позитано” 20.

Още по темата
За подписването на споразумението с „Уестингхаус” за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй” стана ясно в последните дни на мандата на предишното правителство. Това изненада мнозина, включително и хора в БСП. В последните дни редица ключови фигури в партията атакуваха бившия енергиен министър Драгомир Стойнев за споразумението и обявиха, че то е било сключено зад гърба на партията.

Днешната позиция на червения пленум потвърди това. В приетата декларация социалистите настояват и да се направи анализ и оценка на споразумението, за да се гарантира българският национален интерес и осигуряване на публичност.

„Партията смята за необходимо да се възобнови и продължи работата по проектите за АЕЦ „Белене”, за удължаване на срока на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй” и за изграждане на нови мощности в АЕЦ „Козлодуй”, обяви новият говорител на БСП Атанас Мерджанов. БСП признава и че остава в дълг към българите, които очакваха рестартиране на проекта АЕЦ „Белене”.

В декларацията си БСП отново заявява и че е за недопускане на проучвания и добив на шистов газ на българска земя.

След заседанието на Националния съвет на БСП ексминистърът Стойнев призна, че е получил критики, но е срещнал и разбиране от пленума. В крайна сметка, критики имаше, но аз ясно и категорично обясних, че този проект така е конструиран, че от него да не може да се краде. Той е изцяло прозрачен, изцяло по европейската и световна практика и Националният съвет ни подкрепи”, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Тъпанара преди 9 години
Имам в предвид публикуваното споразумение с Уестингхаус.
25
0
 
0
 
! Отговори
Тъпанара преди 9 години
В документа пише "Дата 1 август 2014 г.", а защо файла с подписите е създаден на 31.07.2014.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия станаха по- фурнаджийски лопати и от Сидера!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
явно американците дават достатъчно пари,за да върнат комисионните на руснаците.паааак ни продадоха българииии.язък ви за надеждите за светло бъдеще със "социалистите".трепането им е малкоооо.
22
1
 
3
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Ей тюфлеци, немъ 'ъ псувате Бе Се *** То и Бе Ка *** То.Щотото то си е мой патент./Плащам си годишна лепта./Де бяхте бре, маскари преди 2 седмици? АААААААААААААА-АДе го сега оня филанкешия ГеяСергей?Що не пикахте на огражденията на парламента. /или пък акахте/.АА?
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ви вярва бе мошеници...
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво са недоволни от БСП, нали ТЯХНОТО правителство,ТЕХНИЯТ министър-председател подписаха договора. Как така са нямали мандат ? Сергей си ги избра, назначи и каза, че по-добри от тях няма. Сега да не се въртят като обран евреин а да намерят 70-те % от 72 милиона евро за проектиране на реактора.....Който вече си е изпроектиран, но това не пречи ние-българите да платим за това още веднъж.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като го гледам червендалестия Мерджанов ,разбирам на какво се дължи внезапния му възход в Столетницата - очевидно си е другар по чашка на Миков ,ерго - непрестанните нови опорни точки ,които са плод на съвместното им замъглено съзнание ! Другари ,в състоянието ,в което се намирате ,можете само мандри да обирате ,т.е. ,да се върнете към изначалните корени на крадливия си генезис !
18
1
 
5
 
! Отговори
44 преди 9 години
7-ми блок няма да има.. мощностите ще бъдат удължени само с 10 години считано от 2017, Беклене няма да има. Ядремната енергетика приключи и няма място на планетата Земя, само БКП-ляБъ не са разбрали.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук някои хора изпускат дребната подробност, че Бойчето първо трябва да влезе в новия парламент, после да влезе в коалиция с ДПС - не, че вече не е влязъл, ама ще трябва и съвсем официално, и докато се точи на този и онзи, ще започне зимното спиране на тока, а от там ще излезе народа на улицата...пак!!!! И като му друснат едни оскъпени и яки сметки на тока, под предлог, че предишните изкуствено са снижили цените, стой, та гледай!!!
16
0
 
7
 
! Отговори
демократ преди 9 години
А защо БСП като имаха свое правителство не построиха Белене и сключиха договор за 7 и блок на Козлодуй?Имаха тази възможност.Или е по лесно друг да го прави а те само да гледат.
15
2
 
8
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 9 години
Мъка..а...а.. голяма мъка , а другари. Само да ви напомня, че първия закон на мафията БСП-ДПС-Атака беше за ДАНС и МВР. Станишев възложи на Пеевски да унищожи Б.Борисов и Ц.Цветанов , а от там ГЕРБ. Да ама не. Сега е 2014 г. и сме член на ЕС и НАТО , а не 1944 г. при другаря Сталин. Така , че сега Б.Борисов и Ц.Цветанов много елегантно ще се разправят с техните ДУШМАНИ.
14
2
 
8
 
! Отговори
политолог преди 9 години
След това правителство , което слугуваше на Доган и Пеевски всеки следващ министър ще е като херувимче. Червените *** реват и се потят от злоба, но това е техния край. Този път без много приказки Б.Борисов и Ц.Цветанов ще ги смачкат като ***. Ето вече Президента дава личен пример. Браво и чао другари комуно-социалисти. За да се изгонят БСП-ДПС-ДС трябва не диктатура , а терор спрямо небългарите, които продадоха нашата мила Родина.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално е да имат резерви - питат къде са те в тая далавера оти не са видели конисионната!
12
0
 
5
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Haha, abe vie oshte ste na faza: "i taq li glupost napraiha" Eeeei, mina vi mladosta na decata da slushate samo, murdaite, aide.. zakoga tova chakane, vnuchetata vi i te li po dupkite da gazqt.. ili na vas vi haresva!
11
0
 
5
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Партията не приема важни управленски решения без да е дала мандат - da se chete - mandat pod masata!Ama kvo im e zor, nali e s vashte pari :) Puk vie taka i taka si traete.
10
0
 
7
 
! Отговори
?!?!? преди 9 години
Ehh znachiii kolko vreme shte ni trqbva da se otarvem ot tezi ubiici ? Kolko pati trqbva da si smenqt imeto za da razberat che horata (normalnite) NE gi iskat ! CHER - VE - NI BO - KLU - CI !!!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
+ за 3та световна, - без война
8
1
 
22
 
! Отговори
уууууууууууууууууууу преди 9 години
Та нали правителството на БСП подписа договора. Тия са по-големи лъжци и от ***.
7
2
 
22
 
! Отговори
Май Манолов преди 9 години
И кой би повярвал на тези червени ***, освен слабоумни пенсионери, *** *** и недъгави *** по форумите?!