БСП отсече: Това е кабинет на ГЕРБ, назначен от Борисов

Правителството е политически оцветено и реваншистко, нападна Мая Манолова
Обновена: 14 авг 2014 17:19 | 14 авг 2014 16:30,
190
БСП отсече: Това е кабинет на ГЕРБ, назначен от Борисов
Снимка: БСП

БСП разкритикува сериозно назначенията във властта, които прави служебното правителство в последните дни. Социалистите заподозряха, че кабинетът „Близнашки“ проправя пътя на ГЕРБ към властта. Те обявиха категорично и че няма как назначенията да не са съгласувани с Борисов и обвиниха лидера на ГЕРБ, че именно той е назначавал кадрите.

Още по темата
„Въпросът, който трябва да си зададе обществото и който ние си задаваме за тази политическа метла, е кой стои зад зам.-министрите, областните управители и членове на политическите кабинети, кадри на ГЕРБ“, попита Мая Манолова. Според нея е очевидно, че това не са Близнашки и президентът, а „шефът на тези кадри – лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов“.

Вчера и лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини ГЕРБ, че се връща във властта чрез служебното правителство. Бойко Борисов реагира веднага и обяви, че нито едно от назначенията в сегашната власт не е съгласувано с него и дори обвини Реформаторите, че много от министрите са свързани с техните среди.

Според Манолова обаче твърденията на Борисов, че няма нищо общо с назначенията, са смехотворни, защото винаги се е хвалел с дисциплината в партията. Бившата депутатка обяви, че няма как зам.-кметове на ГЕРБ да стават зам.-министри и областни управители без знанието на Борисов.

„Това е правителство на ГЕРБ, дошло на власт без избори. Няма как някой да твърди, че това е политически неутрално правителство. То е политически оцветено, реваншистко правителство, назначено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов“, обяви още Манолова. Тя нарече кабинета „Близнашки“ плана Б на Бойко Борисов за след изборите и заподозря, че ако ГЕРБ не успеят да формират правителство, ще продължат да управляват чрез служебното.

Според нея именно така може да се обясни „вакханалията от назначения“ на ГЕРБ.

Зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов призова премиерът Георги Близнашки да не се държи като политически еничар и да прави промени само там, където е нужно. Социалистите припомниха, че това е служебен кабинет и основната му роля е провеждането на изборите. Според червените кабинетът трябва да се съсредоточи и върху покриване на щетите от наводненията и да продължи стабилизационните мерки в енергетиката.

Бившият енергиен министър Драгомир Стойнев разкритикува персонално някои от назначенията на служебното правителство. Той акцентира на това, че един от новите зам.-министри в икономиката е Антон Павлов, работил в ЧЕЗ, и заподозря, че ЕРП-та вече ще си имат пост в министерството.

БСП не даде ясна позиция на въпроса ще подкрепи ли Кристалина Георгиева за втори мандат в Европейската комисия. „Не може със заобикаляне на най-важните въпроси всичко да се свежда до персоната“, каза Янаки Стоилов и допълни, че не се дават аргументи какви български и европейски въпроси ще бъдат защитени с нейната кандидатури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: БСПГЕРБправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
23
 
! Отговори
До софиянка преди 9 години
Това е добре, значи над 40% българи имаме нужда от него (+ още 2 - 3% от някоя заблудена душа)
19
4
 
32
 
! Отговори
избирател преди 9 години
"БСП отсече: Това е кабинет на ГЕРБ, назначен от Борисов"Да отсичат и без това ,вече са 9-та дупка на кавала заедно с бАтака...
18
1
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Всички ги боли едно и също,кой ще е на хранилката, роднините ще бъдат ли някъде устроени?Според мен скоро ще им секне на всичките ентусиазма.
17
0
 
22
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
ПРЕВРАТ! БНБ изпълнява "мокра поръчка" срещу държавата!Напишете го в търсачката за да не излезе, че правя реклама на друг сайт. Ще ви настръхне козината.
16
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе кой ги пита тия?! Да си гледат педрото ко прй в брюксел!
15
2
 
30
 
! Отговори
Чоко преди 9 години
Тая шайка изпълзя отново . Очаквам Майчето с помоща на *** да изобретят пореден компромат срещу Бойко. Те друго на могат. Освен това са обезумели от ярост тъй като не се виждат във властта следващите 15-20 години.
14
2
 
31
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 9 години
Тези мишковци излязоха от дупката пак, и какво ли да кажат?Скрийте се бе лузери и пелтеци! Оклепахте всичко ама Гея се покри с бялото течение в бье-си-***-то Моооника.
13
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мачкай боко тези бок...ци
12
6
 
40
 
! Отговори
я преди 9 години
Това са КОСТИНБРОДСКИТЕ управляващи,окрали победата на ГЕРБ.Червени моркови в букет.
11
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА Е КАБИНЕТА НА ГЕРБ НАЗНАЧЕН ОТ САЩ И ИЗРАЕЛ
10
5
 
35
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
От кога чакам да чуя това виене на умряло от Сърповете и Чуковете.баба Яга полудя :) Майче, сериозните хора работят, не лапат кИбапчета на Бузлуджа.
9
8
 
40
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Цяла година Мая Манолова се правеше на велика. За нея ГЕРБ били нищо и те си управлявали и без тях . Е и какво стана управлявахте само година и говорихте, че вашата цел е да ликвидирате Б.Борисов и ГЕРБ. Сега какво очаквате, някой да ви похвали. Смяна ва всички сепер-калинки от БСП и ДПС и след това в затвора. Иначе по добрия вариант е АК 72 мм.
8
8
 
41
 
! Отговори
Александър Алехин преди 9 години
Ако един пожарникар ме бие на шах 11 партии подред, не бих го нарекъл "некадърник" . Иначе хората какъв ще си помислят, че съм АЗ?
7
24
 
23
 
! Отговори
БУДА ли преди 9 години
Такъв комунизъм като този на ГЕРБ не е имало от 9септември 44г сега децата на най мръсните комунисти с в тази партия. Разбиха ни демокрацията
6
28
 
23
 
! Отговори
софиянка преди 9 години
Боко рапона го подкрепят най-вече тези, които имат полза от неговото управление и тук там по някоя заблудена душа.
5
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С Микова начело БСП наистина ще изчезне напълно :) браво! :)
4
2
 
55
 
! Отговори
питане преди 9 години
А кое накара вашето правителство да се самосвали от власт?Та нали вие си му гласувахте оставката?
3
10
 
53
 
! Отговори
Пегъзи Музовски преди 9 години
Всичко що е от БСП и ДПС трябва да се изчисти от корен. Каквото и да говорят другарите те са само за затвор. Не може за една година да си на власт и да фалираш цяла Държава и сега да даваш акъл. За да не кажа, че по ефективния начин е АК 72 мм.
2
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая е ***
1
13
 
58
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Радане , Б.Борисов го подкрепят 40 % от избирателите, а твоя глупав избирател блок 3 % е и как го виждаш точно ти да даваш акъл. Ако аз съм на мястото на Боко ще те размажа, защото ти си *** на Иван Костов , а той е сътрудник на РУМНО т.е. на БКП-БСП-ДС. Затова гушкай си БСП-ДПС-ДС и си трай.