Щонов възложи на БЕХ да спре действията по "Южен поток"

Той задължи холдинга да окаже пълно съдействие на ЕК
Обновена: 18 авг 2014 18:34 | 18 авг 2014 18:32,
256
Щонов възложи на БЕХ да спре действията по "Южен поток"
Снимка: Булфото, архив

Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов възложи на Българския енергиен холдинг (БЕХ) преустановяване на всички действия по „Южен поток“, докато проектът не отговори на законовите изисквания на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).

Още по темата

Щонов е задължил БЕХ и да окаже пълно съдействие на ЕК по въпросите, свързани с наказателната процедура по привеждането на проекта в съответствие с европейските норми.

От МИЕ днес уточняват още, че с писмо служебният министър е уведомил БЕХ  да бъде прекратено възлагането на всички тръжни процедури, както и сключването на договори по проекта „Южен поток“.

След заседание на 11 август 2014 г. Българският енергиен холдинг взе решение и да не участва в увеличаването на капитала на проектната компания „Южен Поток България“ АД, за което е дадено решение на министъра на икономиката и енергетиката от 11 ноември миналата година.

Проектът "Южен поток" беше замразен още с нареждане на премиера Пламен Орешарски, след като срещу страната ни беше започната наказателна процедура във връзка с търговете за избор на изпълнител. Според опасенията на Брюксел при процедурата не са спазени принципите за прозрачност и участие на всички заинтересувани компании.

Въпреки че по думите на Орешарски работата е замразена, в последните дни от работата на правителството регионалното министерство издаде разрешително за строеж на три подобекта на "Южен поток", един от които е компресорната станция в местността Паша дере край Варна.

Няколко дни преди това от земеделското министерство пък продадоха земи от горския фонд за реализацията на проекта.

Още икономически новини чететe в Investor. bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: Южен потокБЕХЩонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
От ЮАР преди 9 години
Преди два часа, тук преобладаваха свестните и аргументирани коментари. Защо ги трият не знам, но гледам, че сега са повечето червени *** със зелени чорапи и разни агенти на колхозната империя на злото. Жалко! Единствено правилно за Националния Интерес на България е пълно скъсване на всяка връзка с ушанките. Време е, българинът да бъде най-сетне свободен човек и европеец с приличен стандарт на живот. Главна пречка към едно подходящо за нас достоинство е Русия!
175
0
 
1
 
! Отговори
Бойко Ангелов преди 9 години
Така е ,Смирнов,*** сме,знаем го много добре!Жалки американски ***,начело на "държавата" ни е мутра.Ние сме жалки ***.
174
0
 
1
 
! Отговори
Смирнов Сергей преди 9 години
Naive Bulgarian idiots! Why did your country became a stupid prostitute of America? For the right to *** Obama's dirty black penis you have got dead agriculture, dead industry, the degrading population. Your country dies. And in this situation you took one more suicide step on a way to the your death: you refused South Stream. Probably, your hope to die quicker for not to suffer too long? Poor, poor American prostitute Bulgaria!
173
1
 
1
 
! Отговори
до ал преди 9 години
Символично?! А преносните такси, а дрането от "местните", червени холдинзи? А земята, която се продава на безценица? А договора, който ни заробва? А неъзможността за управление на транзита? И какво плюеш по Уестингхаус - вашето, червено правителство ги докара тук, не някой друг! Пак е някоя от вашите, червени далавери!
172
2
 
1
 
! Отговори
до сер-гей преди 9 години
Ти си знаеш опорната точка от москва и нея си повтаряш, точно като развален грамофон. Откъде мозък за повече, а? :)
171
1
 
3
 
! Отговори
Сергей Смирнов преди 9 години
Ха-ха-ха, българи! Готов да се замразява в името на американските интереси ли сте? Жал ми е за вас, защото вие сте ***.
170
2
 
1
 
! Отговори
до 231 преди 9 години
Добре де, като ти е толкова трудно на български, напиши го на руски. Поне другите червенюхи ще те разберат, за нормалните хора какво пишеш няма никакви значение. Или просто имаш проблем с водката и е трудничко да свържеш няколко думи в изречение на тоя хал, а?
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
//до сер-гей смирнов//ха ха ха, ти си наред! Сeр-гей (sir gay) - това е текущата ви американски собственик, който е много доволен, че българските *** са готови да се замразява, да разрушават и да умре в името на Съединените щати.
168
1
 
1
 
! Отговори
никой си преди 9 години
Руската енергийна мафия пикае газ. Щото, видите ли, опита да откраднат няколко милиарда от България, както и страната ни да стане крепостна на русия в следващите 30 години, се провали. Нещастните *** от руското посолство са пред уволнение, изпонапили са се и съвсем са забравили и без това доста поразваленият си български. Което значе само едно - на прав път сме!
167
4
 
3
 
! Отговори
до сер-гей смирнов преди 9 години
Вашата страна деградира от поне сто години. Световен тумор сте от поне няколкостотин. А сега е време да платите сметката, гнусни, червени агресори. Смееш ли да излезеш от руското посолство, синко? Готов ли си да получиш българската, народна любов?
166
1
 
3
 
! Отговори
Путин преди 9 години
До ПЕТЕЛОВТи как мислиш... кой колко ще издържи? :))))) с тая куха ЕВропа и САЩ в рецесия....
165
2
 
5
 
! Отговори
Сергей Смирнов преди 9 години
Скъпи братя българи, ти ни предаде при всяка възможност. Tepero отново ни предаде. Но сте направили много глупаво. Сте роби на Америка. Жал ми е за вас. Страната ви е деградирала. Това е цената на предателство.
164
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо лично, но не мисля, че маркетинг директор на Близу или каквото и да е, е в състояние да управлява икономиката на България. Що за безумен избор?!?!
163
0
 
0
 
! Отговори
Ронин преди 9 години
Камчия, от водите ти дълбоки отново мъдрост ще се лее!
162
8
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
У нaс трябвa дa се зaбрaни рускaтa пропaгaндa със Зaкон! Лъжите нa ушaнките сa основa нa технaтa мръснa политикa, дaже ме е гнус дa говоря зa русиятa, пфу
161
2
 
1
 
! Отговори
hahaha преди 9 години
klikata ot prestapnici edin den rysia shte vi go varne neblagodarnici.fashagi vashia red otnovo shte doide.
160
3
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До ИСТИНАТА: ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА СИ ЛЯГАШ А И ДА НЕ ЗАБРАВИШ ДА СИ ИЗПИЕШ ХАПЧЕТАТА! СЪДЕЙКИ ОТ ПАМФЛЕТА КОЙТО СИ НАПИСАЛ: ,,По време на руско-комунистическото робство имаше огромна безработица, голяма бедност.'' СЪС СИГУРНОСТ ТРЯБВА ДА СИ ВЗЕМЕШ ТРОЙНА ДОЗА ЗАЩОТО ДВОЙНА ЕДВА ЛИ ЩЕ ТИ ПОМОГНЕ! ИЗЛАГАШ СЕ КАТО КИФЛАДЖИЯ БЕЗ КИФЛИ ПИШЕЙКИ ПОДОБНИ ЩУРОТИИ ЗАЩОТО ОСВЕН ЧЕ ИМА ОЩЕ ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО СВИДЕТЕЛИ НА ОНОВА ВРЕМЕ И СЕГАШНОТО БЕЗВРЕМИЕ В КОЕТО Е БЪЛГАРИЯ, ИМА И МНОГО ИНФО ПО ВЪПРОСА!
159
1
 
9
 
! Отговори
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ преди 9 години
ЮДЕЙСКИЯТ ПРЕСТЪПНИК ШВЕДСКИЯ ВЪНШЕН МИНИСТЪР В КОМПАНИЯ С БЪЛГАРСКАТА *** СТАЛИНКА - КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА СА ОТИШЛИ В ИРАК ДА ЗАНЕСАТ ПОМОЩИ. ТИЯ НЯМА ДА СЕ ПРОВАРЯВАТ КАТО РУСКИТЕ КАМАЗИ ЗА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ В УКРАЙНА !*** БИЛД МНОГО ЧЕСТО ХОДИ ДО УКРАЙНА, А СЕГА ДО ИКРАК ВЕРОЯТНО ДА ДАДЕ УКАЗАНИЯ НА НЯКОЙ ВОЮВАЩИ !-ТАЗИ ЮДЕЙСКА МЮСЮЛМАНСКА ОБЩНОСТ ИЗБИВАШЕ ГРАЖДАНИ В СИРИЯ, ПОСЛЕ В ИРАК И НА СЕВЕР В КЮРДИСТАН!- ВОДАЧЪТ АЛ БАГДАДИ Е БИЛ ЗАТВОРНИК В ГУАНТАНАМО, НО ИМА ПРОТИВОРЕЧИВИ СВЕДЕНИЯ ЗА НЕГО, ЧЕ Е ИЗРАЕЛИТЯНИН ПО ИНФОРМАЦИЯ НА ТЕЛЕВИЗИЯ "АЛФА"-ТИЯ МЮСЮЛМАНИ ВС
158
15
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
В БЪЛГАРИЯ НАЙ-ЧЕРНАТА СТРАНИЦА ОТ ИСТОРИЯТА Е ОТ 1944Г ДО ПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА 1989Г. НЕКА ПО МЛАДИТЕ НАУЧАТ ИСТИНАТАА ТЯ ЕПо време на руско-комунистическото робство имаше огромна безработица, голяма бедност. Вече около 25 години се опитваме да излезнем от последиците на комунизма. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НИКОГА ДА СЕ ЗАВРЪЩА КОМУНИЗМАЗНАЙТЕ, НАЙ ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ
157
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ала-БалаНЕ НА РУСИЯНЕ НА КОМУНИЗМА