МС гледа доклад за бюджета, приходите за 6-те месеца изостават

Кабинетът сменя още трима областни управители
8
МС гледа доклад за бюджета, приходите за 6-те месеца изостават
Снимка: Impact Press Group, архив

С доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет за първото полугодие ще се запознаят министрите на утрешното правителствено заседание.

В него се очертава риск от значително влошаване на бюджетната позиция на годишна база спрямо планираната цел поради неизпълнение на разчетите по приходите, съобщиха от правителствената информационна служба.

В дневния ред на кабинета са включени решения за назначаване на трима нови областни управители. Начело на областните администрации в Стара Загора и Варна ще застанат адвокатите Димитринка Петрунова и Стоян Спасев, а в Перник – председателят на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Петрова.

На заседанието ще бъде разгледано и постановление за одобряване на допълнителни разходи и трансфери в размер на 16 204 360 лв. Средствата ще отидат основно в общините за изпълнение на проекти и дейности за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от природни бедствия.

Най-пострадалите от наводненията в края на юни общини Варна и Добрич ще получат съответно над 1,8 млн. лв. и над 860 хил. лв. Към община Мизия, която все още се възстановява от пороя в началото на месеца, ще бъдат насочени 1 млн. лв. за овладяване на бедственото положение.

Решението за отпускане на средствата беше взето на първото заседание на Комисията за възстановяване и подпомагане в новия й състав, проведено миналата седмица с участието на премиера Георги Близнашки.

В дневния ред на кабинета е включено и постановление за одобряване на допълнителни разходи в размер на 800 000 лв. по бюджета на Министерството на земеделието и храните. Те са за закупуване на противоградови ракети за опазване на селскостопанската продукция.

На правителственото заседание утре ще бъде разрешен въпросът с осигуряването на охраната на значими културно-исторически обекти. Предвижда се МВР да продължи да пази от посегателства националния музей „Шипка – Бузлуджа”, Националния исторически музей и Националната галерия за чуждестранно изкуство до провеждането на обществени поръчки и сключването на договори за охрана на обектите.

Това трябваше да стане до началото на юли, но по бюджета на Министерството на културата не бяха заложени необходимите средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
za 2 meseca tija GERBERASI STE OKRADAT OSTE POVECE
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a koj ste pita otde 5-6 miliarda za preworugavane na armijata s kogo ste vijuva Gerberaski......
5
3
 
3
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Това 'временно правителство' е най-директно назначена колониална администрация! Всички!!! До един!!! Всички са прислужници на уса! Толкова долу никога не сме падали! За 1333 години!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
иликтутатъ преди 9 години
На "временното правителство" НЕ МУ е работа да гледа и прави промени в бюджета. То е на власт "по-заместване", поради липса на доверие в "демократично" избраното правителство подало оставка. Това "временното", НЕ БИВА, пък и конституциятЪ нИ мУ давЪ да прави "магарии" с дългосрочни последици. Да си работят там по изборите/по връщане на доверието в институциите/по разясняване КОЙ,КОГА,КАК е изхвърлил "Вярата" в институциите. Та се е наложило подаване на оставка.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой пусна педрото в брюксел? Кой Кой?
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Плевнелиев не разреши на предното служебно правителство да направи ревизия на управлението на ГЕРБ, които откраднаха 8 млрд лв.З А Щ О ?Кой не разреши да бъде извършена тази ревизия ?КОЙ, КОЙ, КОЙ ?
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А вие какво очаквате приходите да надминат разходите - опущарски не е толкова глупав, макар че се прай на такъв. След ктб и държава тръгва към дъното!