Борисов води листите в София и Пловдив

ГЕРБ залага на депутати с опит и на бивши министри за водачи на листите
Обновена: 26 авг 2014 15:37 | 26 авг 2014 15:10, Камелия Цветанова
246
Борисов води листите в София и Пловдив
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: БТА

ГЕРБ заложи на депутати с опит, които да водят листите с кандидати за народни представили на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5 октомври.

Водачи на листи са и повечето от министрите по време на управлението на ГЕРБ – Лиляна Павлова, Ивайло Московски, Делян Добрев, Цветан Цветанов, Десислава Атанасова.
 
Лидерът на партията Бойко Борисов оглавява листите в 25-и МИР София-град и в Пловдив-град.

Водачи на по две листи са още зам.-председателят на партията Цветан Цветанов – Велико Търново и Благоевград, Ивайло Московски - София област и Видин, както и Лиляна Павлова - Варна и Стара Загора.

Цецка Цачева, която беше председател на 41-вия парламент, отново ще води листата в Плевен.

„Подходът, който сме приложили, е да заложим на кадри, които могат да оправдаят доверието на избирателите и с професионализма, и с тяхната всеотдайност да постигнем целта си, която е силно дясноцентристко управление с лидер ГЕРБ и депутати около и над 121, за да върви страната в европейската правилна перспектива“, коментира Цветанов, който е и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той призна, че има лек превес на мъжете на първото място в листите, но иначе има баланс и съотношението в крайна сметка е 50 към 50 мъже-жени.

Според Цветанов този път има и на представители от всички етноси в страната.

„Залагаме на качествени хора, които имат авторитет. На 95 процента сме се съобразили с номинациите на местните структури“, обяви той при представянето на водачите.

В битка за парламента този път влиза и началникът на кабинета на Борисов, когато той беше премиер, Румяна Бъчварова, която води листата в 24-и МИР София -град.

Изненада е и водачът на листата в Пловдив- област. Това е Методи Андреев, бивш активист на СДС и председател на комисията по разсекретяване на досиетата на Държавна сигурност.

В Пазарджик пък водач ще е бившият шеф на ВМА генерал-майор Стоян Тонев, който сега е зам.-кмет на София.

В Ямбол листата ще оглави Иван Чолаков, който е от гражданската квота, депутат в 41-ия парламент. В Шумен водач е Любомир Христов, бивш депутат, работил в сферата на сигурността по противодействието на организирани престъпни групи.

Бившият енергиен министър Делян Добрев води листата в Хасково, в Търговище – д-р Дарин Димитров, депутат от 42-ото Народно събрание, един от най-уважаваните лекари в областта, представи го Цветанов.

Депутатът от от 41-ото и 42-ото Народно събрание Александър Ненков води листата в 23-ти МИР София. В Смолян Даниела Дариткова, в Сливен - Десислава Танева, в Силистра - Милена Дамянова, в Русе -Пламен Нунев, в Разград - Валентин Василев, в Перник - Вяра Церовска, в Монтана - Десислава Атанасова, в Ловеч – Корнелия Маринова, в Кюстендил - Кирил Калфин.

„Истинско удоволствие е да има срещу себе си Мая Манолова от БСП, защото когато я биеш с много, и самата тя се чувства по-добре“, иронично коментира Цветанов.

В Кърджали водач е Цвета Караянчева, в Добрич – Румен Иванов, в Габрово – Цветомир Михов, във Враца - Петя Аврамова, в Бургас ще е Ивелина Василева.

„Когато спечелиш изборите, мандатът се дава на лидера на партията, спечелила най-много места, така че не бихме влезли в безпринципни разговори. Ако ГЕРБ получи над 1, 6 млн. избиратели като подкрепа, трябва да оправдаем техните очаквания. Това че някой може да спечели 250 хиляди гласа, не значи, че трябва да поставя условия“, коментира Цветанов предложението на лидера на ДСБ Радан Кънев ГЕРБ и Реформаторският блок да станат коалиционни партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
3
 
! Отговори
Цветанов е ... преди 9 години
... осъден на 4 годишна ефективна присъда в панделата. В една нормална страна е немыслимо този престъпник да е в политиката.У нас, той ще е вътрешен министър. Големи евроатлантически ценности, голямо нещо.
200
0
 
2
 
! Отговори
Простаците от ... преди 9 години
... ГЕРБ отново се канят да "управляват" благодарение на простия електорат, който ги избира.Последният път, когато "управяваше, Борисов унищожи за 3.5 години 245.000 работни места като наду безработицата двойно от 6.8% на катастрофалните 13.8%, изяде фискалния резерв, изяде резерва на Здравната Каса, докара дефлация и забатачи икономиката и заетостта в трайна рецесия, продължаваща вече 5та година. Борисов върна икономиката и заетостта с 12 години назад, на ниво 2001-2002 година.
199
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените *** останаха сами май да си осмърдяват сайта.Толкова са плоски и с ампутирано въображение .Останаха само опорните точки...Буда,Винету ,Тиквун и т.н. Прости и бездарни като собствената си партия
198
0
 
1
 
! Отговори
буда-ла преди 9 години
плюс това БСП е в коалиция като партньора като воденичен камък, а ГЕП ЧИСТО САМИ И КАКВО НАПРАВИХА, озвериха хората да излязат на улиците и то не първата година ами четвъртата, когото всичко би трябвало да е по мед и масло.
197
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
F U C K
196
2
 
0
 
! Отговори
социолог преди 9 години
аз съм долен герберски *** и до изборите непрекъснато ще пускам един и същ пост във всички сайтове. Само това можах да измисля, защото съм най-болен герберас и няма как да измисля нещо друго. Моля да бъда извинен. Да не ме обиждате и плюете много. Казвам се Калинка Шафрантииииева топГаньова Банкянска. :-)
195
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има ли по-по-по-по-по-по-*** народ от нашия, след като гласува за човек, чийто медиен образ е изграден от лъскава боя върху куп премълчани грозни но все пак добре известни истини?
194
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той не печели избори, той "БИЕ". Мутрашкия изказ...
193
0
 
5
 
! Отговори
Алоо преди 9 години
Хора няма един свестен в тази предизборна кампания,а ще издържаме240 паразита много са за малка България,също са много и зулумите извършени досега и още колко ще извършат,колко народна пара ще оплюскат.Тези хора са за съд ,не да ги избираме и да ги правим по богати от тях хаир няма да има.Обречени сме с тия гадове!
192
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бостанджийския кабинет обяви Русята за заплаха за България. За ислямистка Турция - нищо. Не е заплаха. :-) отделен е въпроса, че това служебно правителство непрекъснато си надскача сянката и правомощията.
191
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гърбавите тролеве тука не са на най-ниското ниво, характерно за Дневник. Няма защитници на монополите, на ВЕИ-МАФИЯТА. Срамота другари гърбушковци, как може такова нещо :-)
190
7
 
0
 
! Отговори
Lidia преди 9 години
uspeh !
189
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов трябва да е луд за да иска власта НАПЪЛНО ОГРАБЕНА БЪЛГАРИЯ ....ОСТАВАТ ГОРИТЕ И ДЪРЖАВНИТЕ ЗЕМИ БСП ИСКА И ТЯХ
188
7
 
0
 
! Отговори
истина преди 9 години
Избираме БСП или АБВ или ББЦ или това 21 и ФАЛИТЪТ НА БЪЛГАРИЯ Е СИГУРЕН ....ДО КОГА ЛИ МАЖЕ ДА СЕ ИМИТИРАТ ПАРИ....ИМИТИРАТ....ИМИТИРАТ...ИМИТИРАТ НА ПЕДИ СТАНИШКО ГЛУПОСТИТЕ
187
1
 
13
 
! Отговори
Боко преди 9 години
до изборите ще прочета Винету страхотна е
186
0
 
9
 
! Отговори
Бараката преди 9 години
абе Боко,бараката съм, абе мой човек абе тая Деси от Дулово с голям опит бе мой човек абе тия твоята охрана не слизат от нея бре човек ще я уморят
185
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
малиии,тоя ще го гледаме в Пловдив ли бе.хич го не искаме.***
184
8
 
0
 
! Отговори
червен трол преди 9 години
Останаха 41 дни........И ко??? Кутвев пак ще си *** паричките а ние.........бананата......
183
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И в Ню Йорк да води листите пак не трябва да гласуваме за него,защото ни обещава като начало емитирането на 6 милиарда дълг.Представете си какво ни чака,ако имаме глупостта да гласуваме за този индивид.
182
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В този вестник всички изложени снимки са все на "бивши"комунистически изЧадия! Нямам нерви повече!