Взимането на нов дълг е политическа пропаганда!

Имамов: Парите, които ни трябват, са предвидени в бюджета
Обновена: 27 авг 2014 16:40 | 27 авг 2014 16:30, Камелия Цветанова
36
Взимането на нов дълг е политическа пропаганда!
Снимка: архив, Булфото

Политическа пропаганда, която може да се нарече опасен абсурд, е твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че финансовото състояние на държавата е лошо и трябва да се вземе нов дълг, смята Алиосман Имамов от ДПС.

Още по темата
„Не е работа на едно служебно правителство да се занимава с толкова важен елемент на финансовата стабилност, какъвто е взимането на държавния дълг. Може да има известни подготвителни процедури, но те са ограничени и ще имат негативен ефект,защото ще се довършат от друго правителство”, коментира той по БНР.

Според него страната ни е известна с това, че дългът ѝ е малък дял от БВП.

„Управлението на дълга е една от основните задачи на Министерство на финансите. Аз съм убеден, че няма администрация, която да е пропуснала възможността да следи внимателно тези процеси”, настоя Имамов.

Той смята, че опасенията на Владислав Горанов от ГЕРБ, който твърди, че до януари на следващата година около 2,8 млрд. ще падежират и България трябва да ги плати, за което е нужен нов дълг, са несъстоятелни.

„Убеден съм, че това ще бъде направено, както е предвидено в съответния план за управление на дълга, и няма да създаде условия за т.нар. от тях "фалит на държавата", каквото и да разбират под това, или да се стигне до неплатежоспособност. Парите, които ни трябват до края на годината, са предвидени в бюджета”, заяви финансовият експерт от ДПС.

Той не изключи вероятността да се наложи да бъде увеличен дефицитът, но това ще е с не повече от 3%.

„Нито една специализирана международна институция не споделя оценките за лошо финансово състояние на държавата”, изтъкна Алиосман Имамов.

Той очаква ръст на БВП от около 1% за годината. 

Според него не само НАП и Агенция "Митници" имат вина за недостига на пари в държавата. Приходите са били завишени още при приемането на бюджета, други институции също са били демотивирани в работата си, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: бюджетГЕРБИмамов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
6
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
PARITE SA DOSTATACNI ZA KRADCITE OT BCP I DPC , A ZA GERB NE STE I POMISLILI,ZATOVA SPORED TIAH TRIABAT NOVI DALGOVE.VIE KRADETE >NARODA SHTE PLASHTA.
9
5
 
14
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Пари имало, пък хазната празна...
8
6
 
10
 
! Отговори
КК преди 9 години
Абе не знам какви пари са предвидени в бюджета, ама във всички министерства намаляват и преструктурират разходи, няма пари за заплати на служителите, надзирателите се бунтуват, щото няма пари за обещаните им увеличения на заплатите, бюджета за изборите не стига за секциите в чужбина, здравната каса отново е без пари, болниците са с милиони задължения...Като са предвидени още пари в бюджета, къде са??? Имало било, пък ги няма... Как става така?
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
(продължение....)Та така.... Който е на власт иска да тегли заеми. Защото ще бъдат поделени и откраднати много пари.И така видяхме го Бойко колко е последователен в действията си. Когато има далавера веднага гледа как да докопа плячката, но ако знае, че няма да намаже- от 9 кладенеца вода ще намери. С БСП-то същата работа - ако има далавера сме първи на опашката.Но най-тъжното е, че тези 2 партии се очаква да съберат над 50% от гласовете на идните избори. Браво, братя българи, браво!!!
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да забелязвате нещо - БСП идват на власт преди 2 години и веднага искат да изтеглят няколко милиарда заем. Бойко през цялото време пищи като ощипана госпожица, че този дълг не е необходим и че децата ни плащат този заем в продължение на десетки години.Но само година по-късно Бойко усеща, че отново той ще управлява и променя решението си на 180 градуса - парите задължително трябва да бъдат изтеглени, че иначе зле за икономиката ни. Сега БСП започва с приказките, че заем не е необходим.
5
6
 
4
 
! Отговори
hahaha преди 9 години
Edin ot malkoto politici v celia parlament kogoto moje da se vzeme na seriozno.... de da mojeshe horata kato Imamov da se saberat v edna partia...
4
11
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
нищо бе вие пак гласувайте за Боко и БСПто.... да ни разсипят съвсем!
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами политическа пропаганда е, как да не е политическа пропаганда
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май доста ни дойдоха дълговете действително!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дааа, стига толкова дългове наистина.