Постовете в ЕС вече са разпределени, смята Борисов

Българските социалисти искаха да уредят себе си, твърди лидерът на ГЕРБ
Обновена: 30 авг 2014 11:33 | 30 авг 2014 11:20,
205
Постовете в ЕС вече са разпределени, смята Борисов
Снимка: архив, БТА

Постовете в ЕС вече са разпределени, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Дарик от Брюксел.
„Заради това, че в България имаше разнобой месеци наред за това кой да бъде комисар, пропуснахме златно време да настояваме за по-добър пост и България да издигне своята кандидатура. Българските социалисти искаха да уредят себе си и този вариант вече не стои", добави той.

Според него постовете за председател на Европейския съвет и Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност вече са разпределени след консултации. Най-вероятно това ще бъдат полският премиер Доналд Туск и италианският външен министър Федерика Могерини.

Все пак нека не предизвестяваме кой ще стане председател на Европейския съвет и върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността, допълни той и потвърди: „Ние ще продължим да настояваме Кристалина Георгиева да поеме вицепрезидентски пост с добър ресор. Като под добър ресор разбирам екология, енергетика, транспорт, бюджет. Това са темите, по които винаги е могла да се счита за добър успех".

Днес следобед в Брюксел държавните и правителствени ръководители на 28-те страни членки ще се съберат на извънредна среща на върха, на която се очаква да бъде взето решение кой ще наследи белгиеца Херман ван Ромпой на поста председател на Европейския съвет и британката Катрин Ащън на позицията върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността.

„Когато се избират подобни постове, се гледа личностните качества", каза Борисов. Той обеща, че при управление на ГЕРБ, ще бъде подкрепена Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Още по темата
По повод кризата в Украйна и санкциите срещу Русия Борисов заяви, че България търпи огромни загуби на всички нива:

„Аз съм убеден, че когато има такива загуби, трябва да бъдат компенсирани държавите, които търпят загуби заради тези санкции. Ако има санкции, трябва да има компенсации. На час по лъжичка санкции не вършат работа. Нашата позиция на срещата днес на Европейската народна партия ще бъде да се прекрати инвазията на Русия и да се седне на масата на преговорите, за да се реши проблемът с Украйна час по-скоро. От тази война там всички са губещи", коментира Бойко Борисов.

Той прогнозира през ноември-декември тежка газова криза. По думите му енергийната ни система е в колапс.

„Похарчени са всички пари от заемите, които взеха предишното правителство и „Булгаргаз" няма пари, за да си купи газ. Чирен също трябва да се напълни, за да може при криза, да имаме газ", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристалина Георгиева е омъжена за Кино Кинов и по мъж е Кинова ... съпругът и има одствена връзка с комунистическия ген Кинов, Ще излезе май че Кристалина не чак толкова КРИСТАЛНО чиста, а по-скоро по СТАЛИНИСТКИ замъглена.
70
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха проста Тиква на снимката !!
69
2
 
24
 
! Отговори
Само малоумниците, . преди 9 години
... които избират Борисов, вярват на тъпотиите му.
68
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко след изборите е желателно да се договорят още американски военни бази в България за да ни защитават от руския ***.
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бате ви Бойко направо разби детското в някои колеги от форума с това, че все пак Русия не е заплаха за България))). Сега някои да се полеят с кофа студена вода от Банкя)). А за Кристалина отдавна бе ясно, че няма никакви шансове и, че само разни демократични талибани у нас подгряваха атмосферата с приказките, че ще заеме висок пост. Любопитно, че у не се проявява интерес към нейната биография ?! Още по време на комунизма е била на Запад, а и интересното е, че тя е Кристалина Георгиева - Кинове ! Има ли родствена връзка с комунистическия генерал Кинов, който е бил шеф в армията през 1944-
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов говори това, което му дойде на езика първо. БЕЗ да се затормозява с излишна мисловна дейност.
65
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко след изборите спри окончателно руските - антибългарски проекти Белене и Южен Поток.
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вероятно ще дадат на Кристалина ресора за контрола на популацията и цъфтежа на маргаритките. Все пак тя е български кандидат - трябва да е пост, шокиращ със своята незначителност и безмисленост
63
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата - в БОСТАН!!!
62
4
 
21
 
! Отговори
МСБ преди 9 години
100 пъти по добре да ни управляваха хора като Георги и Васил (Илиеви) пред този мафиот който обрича Българите да са на дъното , а манговците да имат повече права от самоте Българи ! Турска партия !
61
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички леви на сатурн !
60
0
 
18
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Най-крадливата партия заедно с ДПС ще потурчат България .....вече са почнали да гласят хора на ДПС за шефове на високи постове тук в моя край ....събира се подписка даже срещу подобна гавра с главния инспектор на ИАРА ....всичко точно , Българин , върши си работата (познавам го долу горе) ноооооо решили че от него няма нужда а по добре на негово място нЕкаФ от ДПС Ахме***** нещо си там ............
59
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О появи се божеството на ***!
58
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тоя от снимката вече му ядохме ...... постната пица , а за леля Сталинка и нейния"огромен" принос за България в заселването на бежанци станахме преки свидетелипо ТВ .
57
9
 
5
 
! Отговори
До 66 преди 9 години
Има наистина кой "да буди" спящите, дето ни ги докараха от чужбина, за да увеличат населението на Бг през 60-те год.С много пари най-добре става такова "събуждане".Особено когато етническите проблеми са били "решавани" от некадърници.В ЦК на БКП имаше "специалисти" по всякакви въпроси.Помня един,който беше сред тройкаджиите студенти, но се ожени за дебелана с татко в ЦК.Веднага щом завърши, го назначиха и него там за съветник (?!) с начална заплата 700лв.Тогава млад висшист започваше със 105 лв
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Постовете в ЕС вече са разпределени, а Тиквата вече е станал пълна кратуна!
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От войната в Украйна не всички са губещи. Губещи са бедните държави като нас. Печеливши и то много са военнопромишления комплекс и банките на развитите страни.
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
..как ли минава един ден на някой политик??и КАК минава един ден на някой от народа???фитнеси,почивки,прически,бутици,риболов,разпределяне,..чистене,готвене,работа по 10,12 часа за 400 лв,заеми,сметки,свързване на двата края..а познайте КОЙ КОЙ Е..
53
5
 
21
 
! Отговори
BBisPedal преди 9 години
Рапортувайте профила на Боко Тиквата във фейсбук за да му свалят профила от централата в Пало Алто!Колкото повече хора и по-често го правят, толкова по-бързо ще му изтрият профила! Така няма да слушаме безсмислиците на този ***! Профилът е Boyko Borissov! На профила има бутон Message и многоточие. Натискате многоточието и след това Report и продължавате. Процедурата отнема 30секунди!
52
4
 
18
 
! Отговори
Да не си правиУстата преди 9 години
Б.Б. да взима нови заеми, та ГЕРБ-ерите да си ги харчат както им е угодно.Едни казват, че пари има. Други твърдят, че няма.Вече коментирахме един резерв, чрез който хем да се напълни хазната, хем да се стреснат едни, за които 10-и ноември изобщо не е настъпвал.Дянков искаше за 200 милиона да продаде на чужбинска групировка имоти, които струват 5 милиарда (установи го международна атестация). Нека сега продадат голяма част от тези имоти за 4 милиарда, а БАН да се смести в останалите си имоти