Без пощада за медии, нарушили мълчанието в деня на вота

На среща с ЦИК и СЕМ Близнашки поискал да има ред на изборите
2 сеп 2014 13:52,
17
Без пощада за медии, нарушили мълчанието в деня на вота
Снимка: архив Булфото

ЦИК и СЕМ ще наказват без пощада медиите, които нарушават забраните в деня за размисъл и в изборния ден. Това стана ясно след среща на двете институции с премиера Георги Близнашки. Министърът-председателят ни каза да направим всичко възможно да има ред на тези избори, обяви след разговорите Мария Стоянова от Съвета за електронни медии.

Още по темата
Тя беше категорична, че ако някой се изкуши в деня за размисъл да наруши правото на гражданите да останат сами със себе си, ще бъде санкциониран.

Стоянова призна, че най-големият проблем създават партийните телевизии. Наказанията ще се прилагат без пощада и за публикуването на социологически проучвания в изборния ден.

СЕМ ще засилят мониторинга над медиите, регулаторът и ЦИК са уточнили мерките за санкциониране на нарушителите, обяви и зам.-шефката на комисията Мария Мусурлиева.

Тя обясни, че под наблюдение ще бъдат всички медии, включително и тези в интернет, които доскоро бяха извън обхвата на закона.

Костинбродски сценарий е невъзможен на предстоящите избори, обяви Мусурлиева. Тя припомни, че в Изборния кодекс е записано „всичко важно да се печата в БНБ“.

Според зам.-шефката на ЦИК основният метод срещу медиите щяла да бъде превенцията. Тя разясни и че изборната комисия само констатира нарушенията, а санкциите налагат областните управи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя ден за размисъл трябав да се премахне, първо че никой не го ползав второ че в половината европейски държави няма такъв ден.А забраната да се съобщават данни в деня за изборите също трябав да падне - всичи знаят резултати като четат книгите или прогнозите за времето, нека направо се обявяват агенциите и процентите
13
0
 
1
 
! Отговори
дедо Йоцо преди 9 години
край, *** изгоряха !!
12
0
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
Значи четейки статията, така между редовете, оставам с вчепетлението, е единствено оная *** бюреков и другата такава манолова, само те имат право да метал гуина по тв радио и прочие народо осведомлително средство! На тех им е позволено!
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога Бареков и Манолова ще си получат заслуженото за 11 май миналата година? Има ли Наказателен кодекс за тях за грубо погазване на Конституцията на РБ. Докога ще чакаме правосъдие.
10
1
 
10
 
! Отговори
финансист преди 9 години
Ако това правителство беше останало още само няколко месеца и България щеше да се закрие. Толкова долни и гадни партии като БСП-ДПС-Атака не съм виждал в целия свят. Изтеглиха над 5 милиарда лв. заем и ги откраднаха , като дадоха на пенсионерите повишение от..от.. 4.50 лв. Не им стигна това ами и фалираха цяла банка с помощта на Цацаров и Йовчев-техни верни слуги.
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки на среща с ЦвИК и НеСеРеТе... целта на срещата била изпитание на нов вид тоалетна хартия за многократна употреба. Целта е как хората да не разберат, че е била вече употребявана и при това многократно.
8
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баси тъпотията - ден за размисъл. Какво има да размислям? ГЕРБ на *** и това е всичко.
7
0
 
5
 
! Отговори
треперещ преди 9 години
страшна заплаха като посочване с пръсти закана за критика леле как се уплашиха
6
0
 
9
 
! Отговори
Путев преди 9 години
м/у другото то се разбра колко независима, професионална и обективна е БНБ.така че, честито печатане на бюлетини и др. неща там!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Магаретата свършиха своето на миналите избори и сега цял народ си пати от тяхното дебелоочие. А прокуратурата наистина се изложи и то много с изводите си за Костинброд. Резил!
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков и Мая Манолова направиха преврат по ТВ7 и прокуратурата каза, че нищо такова не се е случило. Всичко зависи май само от това, кой е на власт. Много гадно. Все пак, доскоро имаше поне някакво външно приличие, но откакто Бареков и Волен Сидеров започнаха да замърсяват ефира с каквото им дойде на ум, всички почнаха да им подражават. То бива бабаитлък и простащина бива, ама чак пък толкова. Цял народ да ти види измамите по телевизията и ти да си живуркаш като от нищо необезпокояван ***.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз мисля, че медиите постоянно са заети да редят пъзел, както им отърва, независимо от това дали се получава нещо. Умора нямат. Когато техен гост в ефир каже нещо против медиите, домакинът на предаването даже не се и засяга, сякаш не е медия. И така във всички предавания, по медиите ...
2
0
 
11
 
! Отговори
tarbuh преди 9 години
Пак ще има разноцветни класации на песни, плодове и т.н. тъпотии от т.нар. медии у нас...
1
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Готви се пълна подмяна на народния вот с благословията на Америка.Американците не вярват в лоялността на БСП към евроатлантическите ценности и за по-сигурно предават властта в ръцете на Бойко.Протестърите в правителството няма да се спрат пред убийства и палежи по украински сценарий, за да запазят интереса на своите задокеански работодатели.