Няма да ставам вицепремиер, отсече Бъчварова

"В ГЕРБ няма напрежение относно преференциалния вот"
2 сеп 2014 11:06, Анисия Иванова
11
Няма да ставам вицепремиер, отсече Бъчварова
Румяна Бъчварова. Архив: Булфото

Румяна Бъчварова, която е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и водач на листата в 24-и многомандатен район, заяви, че няма да става вицепремиер в следващо правителство. Пред БНР тя определи тази информация за много нелепа.

Вчера в медиите се появи информация как в бъдещ кабинет на ГЕРБ ще бъдат разпределени управленските позиции и евентуални имена, които се спрягат за тях.

Още по темата
„Мога да ви уверя, че не се водят разговори, ако ГЕРБ спечели, кои ще са министрите. Може би Борисов мисли за това, но ние в момента се занимаваме с програмата. Личните ми усилия са насочени към това да имаме ясна програма и работим по всички сектори“, уточни тя .

Бъчварова обясни, че усилията на партията са изцяло насочени към предстоящите избори. Според нея уникалната разлика между листите на ГЕРБ и на останалите партии, е отношението към преференциалния вот.

"Той предполага някаква свобода на избирателите, но в ГЕРБ ситуацията е такава, че хората се познават добре и вече са участвали в предишни кампании, с малки изключения, желанието е да бъдат привлечени повече гласове, а не да се размести самата листа“, смята Бъчварова. Тя е убедена, че в партията няма напрежение в тази посока, защото листите са подредени по начин, по който да осигурят максимална представителност.

Според нея воденето на конструктивна кампания означава да се покаже смисълът от това да се гласува за една или друга партия и то заради политиката й.

„От позицията на ГЕРБ мога да кажа, че ние имаме много ясна програма и много ясно послание към избирателите. Очакваме на тези избори да се търсят алтернативите на  досегашното управление. Всяка партия да каже за какъв тип данъчна политика е, как ще напълни бюджета, да каже как ще помогне на българския бизнес, защото ключът към всеки един от останалите проблеми е в осигуряването на растежа и по-доброто състояние на икономиката. Тук трябва да имаме ясно разграничение“, каза още тя.

Бъчварова заяви, че според изборните резултати ще се види каква ще бъде евентуалната бъдеща коалиция и около каква политика ще се обединят партиите.

Дори БСП и ГЕРБ да имат едно смазващо мнозинство, те никога няма да могат да се разберат по ключовите въпроси на политиката. Реформаторите политически стоят най-близо до нас и единствено с тях виждаме логичната коалиция, обясни тя.

Ако ГЕРБ има мнозинство и е най-голямата политическа сила, няма никаква причина да се търсим друг премиер освен лидера на партията Бойко Борисов. "Видяхме какво се случи, когато това правило се подменя и се търси трета фигура, която е една бутафория", уточни тя.

Няма смисъл да повтаряме управлението на предишния кабинет - който стои начело на политическата партия, носи най-голямата отговорност за управлението. По нейни думи това е политическа логика, която трябва да се спазва.

По отношение на съмненията за негласна подкрепа за ГЕРБ от ДПС Бъчварова каза, че интерес от тиражирането на тази теза има БСП, която година и половина е била в коалиционни отношения с ДПС.

 "Няма договорки. Ние сме съсредоточени върху изборната кампания и имаме желание да постигнем мнозинство, за да имаме стабилно управление", уточни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Дядката преди 9 години
Ами то в ГЕРБ по принцип няма ...нищо!Освен една куха тиква , наобиколена с малки тиквенчета!
7
2
 
5
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Десетки пъти съм питал, включително и тук - нека поне един фен на герб ми каже поне и една основателна причина, поради която гласува за тази партия! Единствените отговори, които съм получавал са : "комунист", "***" и ДГД! Толкоз! Добре,де, моля ви се, кажете ми една причина, поне една, ама аргументирана! Не да ми пишете за сергея, магистралите, които струват повече от в Германия, а вече пропадат....и т.н.
6
2
 
4
 
! Отговори
Джон преди 9 години
Само това оставаше!!!
5
2
 
5
 
! Отговори
синдикалист преди 9 години
Ало къде е батко, абе къде е батко Станишев. Батко ти избяга в Брюксел и си купи дворец в Олтен Швейцария с откраднатите пари от КТБ. Остави балъците на Позитано 20 да се чудят на кой свят са. Айде и пак да гласувате за БСП-то , че ще има повишение на пенсиите не с 4.50 лв. , а с 4.80 лв.
4
2
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Ние, "простите", така ще пренаредим листите, че свят ще ви се завие. Пример: 15/15. Ти гледай поне в списъка да останеш, ама шегаджийка !
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ох ще заплача ...
2
1
 
12
 
! Отговори
.-. преди 9 години
Че то пък кой ли те е канил официално да ставаш вицепремиер, госпожо?!Първо купете захранки, "наберете" си червеи, оправете си такъмите, отидете на водоема, помятайте, половете, па тогаз рецепти за рибена супа обсъждайте!
1
0
 
12
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Добре де, поне от срам изчакайте да минат изборите и тогава си разпределяйте властта,а?Все пак в електората трябва да остане чувството, че и той е свършил нещо и от него зависи каквото и да било! Защото загуби ли и тази си самозаблуда остава единствено улицата!