ДПС ще е „основният гъдел” на кампанията, прогнозира Местан

"Политическите уволнения са опасна тенденция".
Обновена: 6 сеп 2014 21:17 | 6 сеп 2014 18:32,
160
ДПС ще е „основният гъдел” на кампанията,  прогнозира Местан
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира, че партията му ще е „основният гъдел” в посланията на останалите политически сили. Той обаче беше категоричен, че движението не е проблемът, а решението на проблемите в българската политика.

Местан даде старт на предизборната кампания на ДПС с митинг в село Бяла река, Шуменско, съобщи БТА.
„По телевизията сутрин чувате "ние няма да се коалираме с ДПС", каза той на симпатизантите си и попита "Защо? Проблем ли е ДПС – най-евроатлантическата партия на България?".

Още по темата
Лидерът на ДПС обяви, че неговата партия е тази, която е казала, че страната се нуждае от плавен преход към демокрация и е дала своя принос за това. „Но казахме още, че преходът трябва да бъде без реваншизъм", допълни Местан.

Той изрази несъгласието си с политическите уволнения и се обърна задочно към президента и премиера те да бъдат прекратени. Според лидера на ДПС това е опасна тенденция, която не води към стабилност. „Надявам се преди този процес да се е задълбочил, да се вземат мерки навреме, защото от служебния кабинет очакваме не политически уволнения, а надпартийно управление, да се гарантират честни и прозрачни избори, каза още Местан.

Лидерът на ДПС отново застъпи тезата на партията си, че по време на предизборната кампания трябва да може да се говори и на друг език, освен на български. Той допълни, че според него не трябва да бъде глобяван, ако се обърне към избирателите си на майчин език.

"Аз съм първият лидер на политическа сила, който пое ангажимент, че ще води позитивна кампания. Няма да се занимаваме с компромати, няма да атакуваме политическите си опоненти. Убеден съм обаче, че те няма да откликнат на подадената ръка", каза още Местан.

По време на митинга областният лидер на ДПС Нуридин Басри представи кандидат-депутатите на партията за Шумен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: ДПСизбориЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
1
 
! Отговори
Тъй ли? преди 9 години
Местанино, агентино, едно приказвате, а друго вършите бе тарикат! Айде бегай да се гъделичкате със Станишката!
49
2
 
0
 
! Отговори
FELIKCDPC преди 9 години
DPC E VRAG NOMER 1 NA BALGARIA GLACUVAITE ZA ATAKA
48
2
 
4
 
! Отговори
художника преди 9 години
Политически уволнения НЕ може, а политически назначения може ? Когато си назначил с връзки човек без нужният ценз, нормално е той да бъде уволнен.
47
2
 
7
 
! Отговори
реостат преди 9 години
ДПС антибългарска партия
46
2
 
2
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Местанчето много се е озъбил, нещо не му харесват изявленията на всички партии че с ДПС няма да се коалират. Не че им вярвам на приказките де, но той горкия откъде да знае, току миж взели че си изпълнили обещанието. Не можеш да спиш, нали Местане!! Така така, нека
45
2
 
4
 
! Отговори
reostat преди 9 години
ДПС ще е основният гъделoт задната страна
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахмед, Лютил - все ***.Хора не гласувайте за тази партия, която продължение на 25г. ограбва, разграбва, не искам турците да ни управляват. 500г. не бяха ли достатъчни?Нашите прадеди и революционери за това ли се бориха, дпс да ни управлява. В повечето села не се говори на Български масово, превземат ни по дипломатически начин и ние само стоим е гледаме. Повечето села само турци, и турски кметове. Собствната ни държава имат повече права от нас. Лютил е една пионка на Ахмед доган.
43
2
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Депесето ще е основният...пърдел на кампанията,която...естествено както винаги ще бъде...умирисана.
42
2
 
4
 
! Отговори
Васо преди 9 години
По телевизията сутрин чувате "ние няма да се коалираме с ДПС", каза той на симпатизантите си и попита "Защо? Проблем ли е ДПС най-евроатлантическата партия на България?". Да, за нас българите е проблем, особено когато е във властта.
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки псевдобългарин пишещ на маймуница заслужава да иде в Диарбекир и после в Анадола.
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
trqbva da se sma4ka tazi partiq zashto v germaniq nqma turka partiq v nemiskiq parlament ????? a tam ima pove4e ot 10 000 000 turci tova edva 10% ot naselenieto na germany /a zashtop v bg ima turska partiq pri polojenie 4e te nqmat i 10 % .van turcite ot parlamenta .zashto dogan ne hodi v turciq ???? zashtoto nikoi nego obi4a gadni mizernik
39
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 5.10. излезте българи да гласувате, не позволявайте на тази етническа партия изградена от корумпирани мафиоти да се докопа до властта отново.
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
!!!!!!!!!!!!tazi partiq e protivokonstitucionna .ako nqkoi si spomnq atentat prez 1984 god v plovdiv centralna gara !!!!!!!!!!i trimata atentatori sa turci podarjani ot razuznavaneto na turciq .mrasni *** .a dogan e za sad i prisada nai dolniq !!!!!!!!!!!! trqbav da se zakrie DPS .mrasni 4etaci me4ki kakto im kazvat v turciq gledat kato jivotni !!!!!!!!!!!!!!!!!!ebneta dolni
37
4
 
6
 
! Отговори
сфинктери преди 9 години
Двайсет години гъдел, гъдел, гъдел, така се разхакахме - като попски ръкави станахме!
36
4
 
9
 
! Отговори
трибуквие преди 9 години
Откога на оная работа й викат "гъдел"?
35
4
 
10
 
! Отговори
Osman преди 9 години
ne,ne; DPS ne e problem ,ti si problema Mestanco ,aman ot agenti i donosnici ,bezsramnici razplakahte maykata na tazi hubava Balgariya ,az vyarvam edin den ste si polucite zaslujenoto
34
6
 
14
 
! Отговори
Бяла реса преди 9 години
Местан ти първо дръпни ушите на вашето кметче Мердин, защото той е реваншист и той уволни много хора, *** сте от ДУПИСЕ, в почивка сега марш.
33
6
 
26
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Това не е *** а лидер на партия на ***, смучеща българския народ. Партии на чужда държава са забранени от конституцията, а ако тази чужда държава е открито враждебна и се гласи да ни вземе територията, тези *** са за разтрел.
32
3
 
21
 
! Отговори
лалка писалка преди 9 години
Като гледам от 130 коментара половината са изтрити. Ей тва пожелавам на ДъПъСъ !
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къш, поганска птицо проклета! Глей го как се озъбил като гладна хиена, ненаял се...Това депесарите хем прости, хем нагли!