Близо 1,5 млн. лв. ще струват бюлетините за вота на 5 октомври

БНБ вече започна отпечатването им
8 сеп 2014 21:06, Анисия Иванова
8
Близо 1,5 млн. лв. ще струват бюлетините за вота на 5 октомври
Снимка, архив Булфото

Близо 1,5 млн. лв. ще струва отпечатването на бюлетините за парламентарните избори на 5 октомври, съобщи Нова телевизия, като се позова на документи от Министерския съвет.

Още по темата
Бюлетините ще се изработват в печатницата на Българската народна банка (БНБ). Те ще имат специална защита срещу фалшификации. Според Нова телевизия цената на бюлетините се повишава спрямо миналите парламентарни избори – тогава една бюлетина е струвала 10 стотинки, а сега ще бъде около 17. Всички кочани трябва да са отпечатани най-късно на 1 октомври.

Междувременно стана ясно, че първите бюлетини вече са качени на машините на печатницата на БНБ. Това съобщи Веска Янева, представител на администрацията на МС по време на заседанието но Гражданския борд за свободни и прозрачни избори, информира БТА.

В петък късно вечерта е сключен договор с печатницата на БНБ за отпечатване на бюлетините. През миналата седмица е била проведена процедурата за избор на изпълнител за отпечатване на изборните книжа и в петък с изпълнителя също е сключен договор, допълни Янева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: изборивот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Оти да се харчим? преди 9 години
Защо да се дават милиони за бюлетини, направо кукловодите да си изберат, когото са решили, да съставят правителство и да караме / който оцелее/ до следващия срив.
4
0
 
0
 
! Отговори
Dichev преди 9 години
До АнонименБлизашки, кой друг?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този разход е оправдан,но защо тези избори са с 5 милиона лв.по-скъпи от предишните.Повече избирателите ли станахме?Кой,кой да ни каже????
2
0
 
1
 
! Отговори
55 преди 9 години
Най- правилно пръснатите пари!!
1
0
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Предлагам,като гласуваме за политик,да му татуираме,мазния ***.Нагли ко..лета,отиват с ясното съзнание да крадат.Зер някоя комисионна.Знаят,че ако посегнат към големите пари,няма милост.