МВР-Велико Търново следи 22-ма души за купуване на гласове

Срещу тях имало сигнали при предишни избори
12 сеп 2014 12:31, Анисия Иванова
3
МВР-Велико Търново следи 22-ма души за купуване на гласове
Снимка: архив Булфото

Областната дирекция на МВР във Велико Търново наблюдава 22-ма души, срещу които е имало сигнали за купуване на гласове при предишни избори, съобщиха от полицията в града.

Подготвен е комплекс от оперативни мерки за получаване на изпреварваща информация за престъпления срещу политическите права на гражданите, каза Стефан Николов, временно изпълняващ длъжността директор на областната дирекция на полицията, предаде БТА.

Към този момент сигнали за нарушение на Изборния кодекс не са постъпвали. По думите му общо 435 служители на МВР ще подсигуряват изборния процес в 411 изборни секции.

В изборния ден в помощ на полицаите ще се включат 20 жандармеристи от Горна Оряховица, 15 служители от гранична  полиция - Свищов и 85 служители от от Районната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението".

Към областната дирекция е сформирано междуведомствено звено за съвместна дейност при наличие на нарушения, с представители на ДАНС и окръжната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Бай Мангау преди 9 години
чакаме борисоу и бюрекоу да надават баце , много окъсняват , за еврото изборрте до ся 3 пати ядахме и пихме на корем ! дано пак така 50-100 пари да дават че да са усети е батеее
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а в Монтанско кой следи Герб и ДПС как купуват гласове
1
0
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
Те хубаво ги следят, но като ги хванат, та какво? Ще има ли затвор или ще ги пуснат да копуват гласове на следващите избори ? Затова ги хрантутим тези . Да могат да отидат политиците по селата, *** махали и прочие, и да раздадат по 20 лв за глас. Те тези после ни управляват, гласуват законите и т.н. Та те самите никога не са ги спазвали тези закони! България се е превърнала в едно жалко подобие на държава, тъжно е! Спасявайте се навън, все е по-хубаво !