Мирът и сигурността не са безплатни, рече Плевнелиев

Президентът откри център на НАТО за управление на кризи
41
Мирът и сигурността не са безплатни, рече Плевнелиев
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БулФото

Мирът и сигурността не са безплатни, те имат своята цена, която ние трябва да сме готови да платим, за да ги гарантираме. Това каза президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев при откриването на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия.

Нито една държава, колкото и голяма и силна да е тя, вече не е самодостатъчна. Тя не може сама да гарантира своята сигурност. Това се отнася в пълна степен и за България, изтъкна президентът, цитиран от БТА.

Според него ще бъдем винаги слаби, когато сме изолирани, и силни - когато сме интегрирани в достойното
семейство на демократичните държави. Ще работим за по-силно присъствие в инициативи и проекти в рамките на НАТО и ЕС, каза президентът. Целта ни е центърът скоро да бъде акредитиран, добави той.

По думите му към нарасналите заплахи и рискове от асиметричен характер сега трябва да се научим ефективно да противодействаме и на "новия хибриден тип действия за дестабилизация и противоборство".

Членството в НАТО е ключово за България, изтъкна той, като добави, че то е най-сигурната гаранция за сигурността на нацията и суверенитета на държавата.

България е водеща нация в изграждането на този Център, този факт е доказателство за нашите амбиции да бъдем активни в интеграционните процеси, изтъкна Плевнелиев.

Центърът ще работи като част от мрежата от центрове за компетентност на Алианса по света. Изграждането му е плод на съвместните усилия на България, Гърция, Полша и на Съюзното командване по трансформацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Росен Плавнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
До 35 и 36.Навремето служих в частите на РЕБ(радио-електронна борба),там кой да е не вземаха.А колкото до анонимността-асоциирам нещо с анонимните доноси от миналото.Просто не ме е страх да застана зад думите си.Страх ли го е човек,а и ако не може да го преодолее-ето го началото на тоталитарното общество.Уплашени,смачкани индивиди с единствена цел-оцеляването. А аз съм внук на дясната ръка на Никола Петков!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевня , май са готвиш да откраднеш нещо ?! А ?
29
0
 
6
 
! Отговори
Браво за фотото преди 9 години
Явно Бойко Борисов току що си е извадил чурата от устата му.
28
0
 
3
 
! Отговори
еш преди 9 години
ето го новият данък - мир и свобода - 0 % от заплатката
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви ли е понякога поне срам,че сте анонимни?...Ех, Цецо, гламав ли си или на такъв се правиш? При демокрацията яко се слухти, всичко се записва, всеки телефон или компютър се засича! Пред всяко българсо министерство или агенция има американски шпиони, посолството им е над 10 000 агенти...Макар че каква полза от това? Не нахраниш ли народа, обираш ли го, лъжеш ли го, никакви полицейщини няма да те спасят. Ей ти пример с Роската, ирландската овчарка - колкото и да го готвиха цру-шниците, *** л
26
0
 
1
 
! Отговори
До Цветан Караилиев преди 9 години
Цецо, Цецо , да не си служил в трудови войски? БНА бе най-мощната армия на Балканите, 125 000 подготвени бойци, 2 000 танка, 300 бойни самолета, ракетни войски с готовност за атомно оръжие, ракетни катери, подводници. Когато се провеждаше учение, Турция, Гърция, Югославия трепераха. Наши изтребители летяха над тяхна територия, те не смееха гък да кажат. Един летец ми каза, че по време на учение на всеки 15 мин. двойка "Миго"-ове навлизали в турското въздушно пространство, ей така за психтормоз.
25
1
 
0
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
За да могат да живеят спокойно даже и презряните анонимни тролчета,трябва някой да се занимава с националната сигурност.Няма просперираща държава без специални сили,т.е.стадо без кучета не може да съществува.Националната сигурност едва ли е евтина.Но това е цената,за да можете да плюете,а дано поне ви плащат добре за това.Не ви ли е понякога поне срам,че сте анонимни?
24
3
 
3
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Ах ти долен лицемер нарекъл се президент. Спиш народе спиш...е очите ти се подиграват и всички мълчат. Къде са сега протестиращите и окупаторите или сега вече не е изгодно да си протестант....заради шепа продажни българи угаждащи на различни партии страдат всички останали. Веднага да изчезва това нещо срамещо президенството. ОСТАВКА НА ПЛЕВНЯТА ВЕДНАГА.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според него ще бъдем винаги слаби, когато сме изолирани, и силни - когато сме интегрирани в достойното семейство на демократичните държави."Само ако ни уважават в това така наречено от теб "семейство на демократичните държави", Плевньо. Ама по никакъв начин не личи, че оттам ни уважават. Най-много някой и друг дипломат да се подмаже на родината ни и то само когато страната му има нужда от нас.Какво уважение към вътрешната ни икономика и икономическа политика проявява ЕС като спира Южен Поток?
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дааа, не случихме на президенти и това е!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малееее и това ни е президента... След 10 години Гоце...
20
2
 
5
 
! Отговори
Балкански преди 9 години
Ако ви интересуват реалните наши и международни новини- не подправени и субективно тълкувани- четете в. ,,Нова зора,, Препоръчвам го и на г. Плевналиев,за да не си мисли, че ние трева пасем. и вярваме на неговите лъжи.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия: Не се морете, не се хабете, баба Меца от Север скоро ще ви съдере кожухчетата, гаранция!
18
1
 
10
 
! Отговори
Бръм преди 9 години
Тоз Чехлю е готов да изпрати български войници да воюват срещу Русия!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мирът и сигурността не са безплатни...Амче плащай Роска, бая парички си натрупал на наш гръб, ти и твоите другаре-демокради. При мен няма пари - спестяванията на майка ми и баща ми изгоряха в далечните 90-те години, макар и гарантирани от държавата, същото стана и с моя жилищно-спестовен влог, няколко пъти обираха апартамента и къщата на село, колата не броя колко пъти. Окрадохте де що можахте и съсипахте останалото. Сега искате някой да ви пази! Е, то бива наглост, ама чак толкова. Срам нямате!
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zatova mai tr,voina za neq pari netriabvat....
15
1
 
12
 
! Отговори
Вкарва ни във война преди 9 години
Понеже САЩ издиша финансово от войни , новата им стратегия е да накарат другите държави да плащат на НАТО !Въобразяемите им врагове !- накрая наистина им стават врагове , защото ги заплашват !Плевнелиев вкарва България във ВОЙНА !И ми говори за мир ?
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** пита ли българския народ ?Има инициатива , да ни пазят . И това струвало пари. Какви думи използва тоя :С ЕС и НАТ са ни семейство !!
13
3
 
14
 
! Отговори
А кой свали преди 9 години
, кой свали малайския самолет? Нали излезе, че са платените убийци от Майдана?А кой им плати?САЩ и НАТО разбира се!
12
1
 
12
 
! Отговори
Така е преди 9 години
Плащай за да те пазят мутрите. А от кого? Естествено от същите трансевроГейски мутри