Много ли е скок на тока с 10%, или сега плащаме сметката?

Бивши енергийни министри в остър спор за състоянието на енергетиката
Обновена: 27 сеп 2014 15:22 | 27 сеп 2014 12:00, Веселина Йорданова
128
Много ли е скок на тока с 10%, или сега плащаме сметката?
Снимка: архив, БулФото

Бившите енергийни министри от БСП и ГЕРБ Драгомир Стойнев и Делян Добрев влязоха в остър спор за състоянието на енергетиката и цената на тока.

„В момента плащаме веселбата през последната една година, защото някои партии си правиха пиар, намалявайки цената и това ни излезе през носа“, обвини Добрев бившите управляващи от левицата пред Нова телевизия.

Още по темата
„Г-н Добрев беше изгонен от хората на улицата със снежни топки“, не остана длъжен Стойнев, напомняйки протестите срещу правителството на ГЕРБ.

Стойнев беше категоричен, че цената на тока трябва да се увеличава плавно и че ръст от 10% е много.

По думите му единият проблем са договорите с американските централи, а вторият – с възобновяемите енергийни източници. „Тези зелени централи са прекалено много и са скъпи”, заяви той.

Добре напомни, че какво ще е увеличението го определя енергийният регулатор ДКЕВР.

„Политиците не трябва да се бъркат, тъй като правят ситуацията още по-тежка”, смята той.

Според него социална политика през цената на тока не може да се прави.

„Това, което следващото правителство трябва да направи, е да отдели средства в бюджета за енергийно бедните и да ги подпомага с механизмите на бюджета, а този, който може да си плаща, трябва да плаща толкова, колкото струва“, беше категоричен той и допълни, че докато не изпълняваме тази философия дефицитите в енергетиката ще продължат да се трупат.

Според Стойнев дефицитите в енергетиката са се натрупали, защото по време на управлението на ГЕРБ са включени 1000 мегавата зелена енергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
11
 
! Отговори
не за дебили преди 9 години
За пореден път:това, което е построено на Цанков камък, е нещо много полезно за една нормална енергетика.Сравнението на мощностите издава само НЕВЕЖЕСТВО.Интересно е обаче как щеше да постъпи Борисов,ако той извършваше проектиране ,инвестиране, строеж на този обект и преди завършването му се открият неудачи.Дали щеше да изостави и този строеж както в Белене.А за недоДелянчо,с глупости не се занимавам.
46
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко е, за тоя глупав и робски народ тряба 500 процента и пак ще търпи и мълчи !
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А в Украйна цената на киловат се вдигна на 3 цента.Въпреки войната държавата изнася за Австрия за ЕВН, Унгария,Молдова и има свръхпроизводство.В България електричество се произвежда от 2 основни източника, ТЕЦ Марица на Американците и Козлодуй от руски уран.Към момента цената за киловат промишлен ток е 28 стотинки за киловат.Промошленоста е невъзможна без ниски цени на енергията. Честит ден на независимостта на България!!!
44
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ATAKA,POBEDA !
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Някой сиВерно ли мислиш така след стотици хилядите фалити на фирми по времето на ГЕРБ ???В доста от случаите работниците са по-богати от работодателите !!!
42
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре ще има протест пред ЦИК от 12,00 ч., организиран от Патриотичния фронт. Аз ще отида, въпреки, че няма да гласувам за тях, не ме интересува кой организира протестите, така повече не може да продължава. Сега гледах статия в друг сайт, от зелената енергия най-много печелели Цветелина Бориславова и Христо Бисеров.
41
3
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
До 50Ами не скачайте си срещу каквото искате, но е по-добре да се скача срещу причината да не можем да свържем двата края,ниските доходи,а не срещу следствието да сме така,"високите" цени на услугите! Замисли се,не съм ли прав? Като махнеш следствието какво? Причината пак ще я има,пак ще появи следствието и така до без край.А като махнеш причината махй няма да се въртим в омагьосан кръг.
40
7
 
22
 
! Отговори
роби сте преди 9 години
Хората във Франция и Германия с доходи от по няколко хиляди евро плащат сметка за ток- около 16 евро на месец-набийте си го в кратуните. А после през Август дори им връщат пари, защото тогава има приравняване и се оказва, че са им надвзели.Ако имаш доходи под хиляда евро просто получаваш допълнителна компенсация и на практика не плащаш и тези 16 евро...А вие се радвайте на геноцида на герберастите и онзи мушморок от банкя, който още не е дошъл на власт, но вече ви заплашва, че ще сте по-бедни.
39
4
 
6
 
! Отговори
да преди 9 години
Не гласувайте за бсп,дпс,герб,ббц,рб и всички розаволилави партии- гласувайте за личности с авторитет
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
крадат се милиарди долари от българската енергетика, а после народа плаща сметката. *** народ - богата мафия!
37
8
 
9
 
! Отговори
гербер преди 9 години
Малко е 10%... С 20 трябва да се увеличи и да накарат мързеливите комунисти и *** да работят и да си го плащат...
36
3
 
8
 
! Отговори
до Някой си №30 преди 9 години
"Знам,че ще имам рекорден брой минуси, но аз ще питам:Защо не скачате на работодателите си с искания за по-висока заплата?"Ти пък искаш съвсем комунизъм да стане в България. Едва ли не искаш да питаме работодателите дали имаме право да протестираме срещу политиците. На всеки човек си му е в правото да протестира срещу политиците и нито ти, нито работодателите могат да кажат на народа срещу какво да протестира. Искаш да изградиш бариера от работодатели около политиците, за да ги пази.
35
8
 
9
 
! Отговори
Sviro преди 9 години
И още нещо. Орешаря изтегли 2-3 млрд. заеми за година и 3 месеца а служебното правителство 4 млрд. и 500 милиона за 2 месеца. Ние от Герб ще изтеглим 20 млрд. за 4 години,но за вас няма да има и стотинка,докат онзи Олигарски ли къв е ви индексира пенсиите и 2 пъти вдигна мин. работна заплата и 2 пъти намалиха ел. енергията!
34
5
 
4
 
! Отговори
дядо преди 9 години
@Sviro,а сега близашкия колко ще тегли а!!!!
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 34Когато се правеха на велики и ставаха работодатели да са мислели.Не може работодателя да живее в охолство и семейството му да обикаля света за удоволствие, а работника да тъне в мизерия. Там са парите на народа в наши и чужди работодатели. Работници не се оставяйте да ви лъжат.Нали Европа е една, следва и заплатите в БГ да бъдат равни или близки до средно- европейските.Лъжа ли е това което казвам?
32
11
 
6
 
! Отговори
Sviro преди 9 години
Да кажем, че ка..пута Олигарски се покри.Изтегли 3 млд. заеми след като ЕС ги отряза.Много хора остнаха без работа, икономиката се сви.Къде отидоха прокери Южен патик и АЕЦ БЕЛЕН другари комунези, къде са обащените 250 00 работни места от песа Станишев.Смъ..рт за комунезите.
31
3
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
ЕД, аз къде в моя пост съм споменал за заплати от порядъка на 2000 лв.? Или е по-добре да метнеш там нещо си крайно необосновано? Като искаш ще ти отговоря-за мен заплата от рода, нетно, 700-800 лв. е напълно нормална! Стига с тоя рев,че видиш ли бедните работодатели едва кретали! Не може ти да тънеш в лукс, а хората, които работят за теб да мизерстват с 300-400 лв. заплата!
30
15
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Анонимен 32Заплашваш ли дрОгарю смазан ***,ревеш ли или така ми се е сторило. Герб е единствената партия която не е губила избори досега от своето създаване и е прав Г-н Борисов че вие простолюдието сте лош човешки матр'иал и трябва да бъде редуцирано населението до 5 млн. в страната. Другите сте излишни и е прав Бойко че трябва да си отидете от този свят от глад и студ. Ще живеем ние силните и богатите от ПП. ГЕРБ
29
2
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Не ,не е много .Защо не опитахте с двойно или тройно увеличение направо.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТНАСЯСЕ ЗА 23 ПОСТ