Видно е, че огорчението от политиците е огромно!

Проф. Данаилов: Като говорим всички, че ще правим добро за народа, защо все не го правим?
Обновена: 27 сеп 2014 12:52 | 27 сеп 2014 10:37, Веселина Йорданова
118
Видно е, че огорчението от политиците е огромно!
Проф. Данаилов приветства депутатите в първия ден на 42-то НС. Снимка: архив, БулФото

Видно е, че огорчението от политиците е огромно, а доверие най-трудно се възстановява, трябват години, казва проф. Стефан Данаилов, водач на листата на БСП в 24-и МИР в София в интервю за „24 часа“.

Наблюдавайки процесите отстрани, усещам апатия у хората въпреки опитите на кандидатите да ги убедят да отидат да гласуват, допълва той.

Бившият депутат не иска да има избори повече, защото по думите му хората са уморени. „То не може да те гледа, как ще те слуша? Трябва да си идиот да не го усетиш. Лошото е, че допуснахме това противостояние, озлобление и то много трудно ще се преодолее“, коментира той.

Проф. Данаилов заявява, че в програмата на партията има една червена линия – „какво няма да се съгласим при евентуални партньорства, и в основата е скалата на облагане“.

Защото, ако и този път не спазим обещанието си да не отстъпваме от нея, на следващите избори наистина може да останем трети или четвърти, смята той.

Стефан Данаилов коментира и коалиционната култура у нас. Според него не е страшна думата коалиция в едно общество, което започва да подрежда нещата, „но ако ще я правиш, разпиши я“.

„Като говорим всички, че ще правим нещо добро за народа, и всеки в програмата си е записал как да му стане по-сладък животът, защо все не можем да го направим? Вярно е, напатихме се, но може би проблемът е в компрометирането на думата “коалиция”. Участвал съм в кабинета на тройната коалиция, там беше разписано всичко. Докато този вариант, вторият, беше такава мътилка, че с право тръгнаха приказките за задкулисие - много неща и аз самият не можех да разбера“, обяснява той.

Според Данаилов в следващата година и половина ще има доста промени в партията, избистряне. „Това, което трябва да направи Михаил Миков сега, е поемане наистина в посоката на лявото. И тук се връщам към въпроса с коалициите - не мисля, че е добре да се включваме засега в каквито и да е коалиции, преди да се получи това избистряне“, допълва той.

По думите му, колкото и правителства да минаха, някак “културицата” си остана встрани.

„Като си беден, си бил по-талантлив - остави тая работа. Сериозните неща се правят с пари. И то не са само сценични изкуства, кино, а и паметници на културата, библиотеки, читалища. Не съм обнадежден в това отношение. Може би когато стане богата България, ще се инвестира повече в културата, само че дотогава бездуховността ще бъде страшна. Да не говорим за образованието“, посочва професорът.

Данаилов пита къде са ни каузите като държава и допълва, че продължаваме да разчитаме някой нещо да ни даде - дали ще е американецът, дали руснакът, а работата трябва да си я вършим ние.

По думите му партиите са длъжни да успокоят нацията, да дадат увереност и надежда.

„Това е ролята на партиите по законите на демокрацията, иначе може да се докараме до някакви революции“, смята проф. Данаилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
до 109 преди 9 години
Грешиш! Типичен пример е Бойко ти Борисов, комунистически храненик-***, с баща шеф на тила на пожарната. Дето е парата там тая фамилия се върти. И преди и сега. Алчнотия до шия. Реже, той реже, за да има за олигарсите като него.Каквото ни мисли и прави един милион пъти да го стигне и него и целия му род девет поколения напред!
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОЛИГАРИЯТА Е ТАКАВА ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ ПРИ КОЯТО ВЛАСТТА Е В РЪЦЕТЕ НА МИЛИАРДЕРИ. Ето ви един олигарх запътил се отново към властта, за да съсипе страната, и всички хора в нея. Благодарение на това че гласуват от страх за него бедните хора по програмете от гербавите общини...
87
0
 
7
 
! Отговори
Като е видно, преди 9 години
що не видях един самозапалил се политик? Щото им е през оная работа за мнението на обществото, важното е в кинти да се къпят!
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
youtube/watch?v=ZaoIjs6SMnMпомисли си има време българиноо
85
5
 
6
 
! Отговори
ххх преди 9 години
Рашидов ли е по-качествен, не ме разсмивай, той пред камерата каза, че разбива заведението в бившия конак, защото не му давали да си влезе у дома. Колко пари окраде от ремонти и т.н. Рашидов беше пародия на министър на културата. Данаилов е честен и не е предател като близнашки. Тай е много по-за уважение от всички бивши. А на изборите ще има големи изненади.
84
0
 
7
 
! Отговори
BALGARIN преди 9 години
До асд NE EVIARNO. HEM TURCIN,HEM I PO KACESTVEN.TO VSICKI OT DPC SA OT EDNO RIADKO,AMA MNOGO RIADKO CACESTVO.
83
2
 
5
 
! Отговори
KLO преди 9 години
IZPALNITEL NA GLAVNA ROLIAVAV FILMA,,CERNITE ANGELI,,--TERORISTTA DANAILOV.GLAVNA ROLIA VAV FILMA,, NA VSEKI KILOMETAR,, PARTIZANINA -KOKOSHKAR ST. DANAILOV.PRIVILIGEROVANIAT ST.DANAILOV-NA LECENIE V CUGBINA,AMI BEDNITE BALGARI KADE SE LEKUVAT.
82
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де какво спечелихте от протестите и не направиха оная *** шев на ДАНС. или понеже пак платени протести скачате за тоя дет духа и уж нещо постигнахте. Даже неразбирате колко сте смешни. Те дори и тези дето ви плащат не случйно ви наричат лош матриал. Какво по добре стана за БГ че шев на ДАНС е друг повече се наядохте ли. Ама вие сте много смешни. Протестира се от ГЛАД, СКЪПИ ДАНЪЦИ и ТАКСИ, НИСЛИ ЗАПЛАТИ, лошо здравеопазване и т.н.
81
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До асдСрам е че оная мутра сложи Рашидов за министър на Бълг. култура, а не че оная *** е шев на ДАНС и е видял тайните мафиотски договорки на Бойко и след това им хванаха пратките с наркотици от ралито ако помните. Кво значение има че оная ***, но поне е българин е щял да стане шев на ДАНС. И платени протести. ДАНС не храни а преследва уж. Ей много сме прости. АТАКА
80
5
 
9
 
! Отговори
KLO преди 9 години
KOLKO GODINI SI V PARLAMENTA BE ZARVUL S ZARVULITE.KOLKO GODINI BE SASHTO I MINISTAR BE NEGODNIKO MRASEN KOMUNIST DOLEN.DA POTANETE V ZABRAVA.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
politici prestapnici s visiashti dela kradci recidivisti samo kyrshyma za taq paplach fashistka .....
78
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А вие данаилов какво направихте - НИЩО ! дрън-дрън ,ала-бала та да дойдат изкукалите пенсионерки да гласуват. Долна подигравка,вие си се лекувате във франция пък вашите набори мрът като поганци на всеки метър не километър
77
4
 
6
 
! Отговори
до 84 преди 9 години
за коятио и партия да гласуваш те ше получат субсидия--ТАКЪВ е закона ..ТАКА че не лъжи хората че уж Светльо Витков щчл да получи субсидия ....Тези млади хора поне са ЧИСТИ не ги командват от Вашингтон така че Светльо Витков поне не е корумпиран като 95% от останалите
76
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На всички ви ясно,че прошка няма да има,100 дни реверанс няма да има.Не мога да ви понасям скапани ***, всички крадливи ,алчни ЕООД криещи се зад политическите си партии .Никаква прошка няма да има за вас,имоти,банки фирмички целият ви гнусен крадлив животец ще гори в ада.Няма да има нормален живот за нас,но вашия ще го направим истински ад.Не ви искаме *** скапани.Тази страна ,трябва да я изградим отново из основи.Не вярвам нито на МВР,БНБ,парламент,президенство,съд всички са за ***
75
5
 
19
 
! Отговори
Ха ха ха преди 9 години
Проф. Данаилов: Като говорим всички, че ще правим добро за народа, защо все не го правим? ЗАЩОТО СТЕ АЛЧНИ ЗА ПАРИ. ЕТО ЗАЩО. И ТИ СЕ НАБУТА В КЮПА ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ КРАДЦИ . ТОЧНО ПРЕДИ ИЗБОРИ ЗА СЪВЕСТ ЩЕ МИ ГОВОРИШ. ПОКЛОН ПРЕД АКТЬОРА ДАНАИЛОВ , ОБАЧЕ ПОЛИТИКА ДАНАИЛОВ ЗА МЕН Е НЕ ПО РАЗЛИЧНА *** ОТ ДРУГИТЕ В РОЗОВО-Я КАТУН ПОСТАВИЛИ СИ ЗА ЦЕЛ ДА СЪСИПЯТ БЪЛГАРИЯ.
74
0
 
37
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Само едно да знаят, че на народа вече му е преляла чашата и едно грешно движение ще ги отнесе като порой- *** катун.
73
6
 
14
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Грехота е да се пише така за народа. Ти смяташ, че политиците са следстние, но аз знам, че причината е в ДС, а не в народа. Аз ги познавам добре, много добре. Те тая власт с кръв са я вземали и без кръв няма да я дадат!
72
8
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Народът не е скапан, но ти не познаваш кукловодите от ДС колко са долни, хитри и лукави.
71
7
 
8
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Абе щом са комунисти и герберисти, не ми ги хвали! Това е все едно да избираш между чумата и проказата.
70
11
 
16
 
! Отговори
асд преди 9 години
Отговарям на един: ДА, Вежди Рашидов е по-качествен от Ламбо, защото не е гласувал ЗА избирането на Пеевски за шеф на националната сигурност!