"Близнашки, иди си", викна БСП заради скъпия ток

Протестът поиска среща с премиера, но той не се отзова
30 сеп 2014 13:12,
163
"Близнашки, иди си", викна БСП заради скъпия ток
Снимка: БТА

БСП вдигна протест срещу кабинета на Георги Близнашки и ДКЕВР заради планираното поскъпване на тока с 10 процента.

Столичната структура на социалистите събра десетки пред прозорците на Комисията и на Министерския съвет, за да изрази несъгласието си по-високите цени. Начело на недоволството застанаха водачът на листата на БСП в 23 МИР София Жельо Бойчев и председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов.

Още по темата
Протестиращите социалисти скандираха „Правителство Близнашки, постъпвате просташки“ и „Не грабете от нас, идете си у вас“, предаде „Фокус“.

От БСП-София внесоха и декларация в Министерския съвет, адресирана до премиера, в която също обявиха протеста си срещу поскъпването на електроенергията. Въпреки желанието им да се видят с премиера обаче това не стана.

Служител на специализираните полицейски сили уведоми протестиращите социалисти, че проф. Близнашки не е в сградата и няма да се появи при тях. Недоволните приеха това като знак на неуважение към българския народ. Преди да се разотидат, те се зарекоха протестите им да продължат.

В началото на акцията се събраха около стотина социалисти пред сградата на ДКЕВР. По-късно те се преместиха пред Министерски съвет и дори за кратко блокираха движението на площад „Независимост“. „ДКЕВР – оставка”, „Близнашки предател”, „Изчезвайте”, викаха протестиращите. 

„Има различни начини за премахване на дефицитите в енергийния сектор във времето и този начин не е свързан с рязкото поскъпване на тока“, коментира Калоян Паргов.

Той предупреди, че в момента се извършват престъпления в енергетиката, защото хора, които нямат мандат, вземат сериозни решения и подготвят почвата за следващото управление. „Това не трябва да бъде допускано по никакъв начин”, обяви и Жельо Бойчев.

Паргов пък предупреди, че решението за увеличението на цената на тока преди 5 октомври обслужва политически интереси и че ДКЕВР и служебното правителство са много удобни за някой, който се готви да дойде на власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
21
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Я, имало и марксисти! Сто човека! Утре да сте сто хиляди, казах! Революция!
6
10
 
30
 
! Отговори
Горубляне преди 9 години
Мааалиии, червената *** започва протести срещу евентуален кабинет на Генерал Борисов още преди да ги е размазал на изборите!!! Кооолко само ги е страх от Бойко гнидите от Позитано!!! И кво са викате другари- "Кой ми *** и гащите" , след като вие е'б'ахте мамата на енергетиката, но сега се опитвате да изкарате Бойко виновен! Стара, до болка позната болшевишка демагогия! Дано се опомни тоя проС народ и не вземете и 10% на тия избори!
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестират десетки, т.е. събрали са се 20 души
4
3
 
39
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Приятели от БСП , не се сърдете нито на Близнашки ,нито на Б.Б.. Сърдете се на себе си ,защото тези "властитутки" са от вашето "котило". Сигурно партийните им книжки са все още в джобовете им.Видяхме едните и другите. Вие всичките сте от "един дол дренки"За 25 години унищожихте България ,както икономически ,така и духовно.Що се отнася до т.н. служебно правителство-това са хората на "задкулисието",това са хора на олигарсите представяни от фалшивия президент.
3
5
 
37
 
! Отговори
Забавнистесебе! преди 9 години
*** долни безочливи! Винаги успяват да извъртят нещата, така щото те са най-невинните радетели за социална справедливост. "Ние свалихме цената на тока, а тези ще я вдигат!" Трябва да им се признае - по-нагли и хитри от тях няма.
2
8
 
39
 
! Отговори
American boy преди 9 години
Кръв серете другари *** и предизборно се опитвате да гепите всеки възможен глас, ама се издухахте максимално с лупингите на Сергея и целувките му с Доганя и Велизар Местан!!! Чака ви тежка политеска съдба! Сега освен да сте изпълнители на волята на ***, срещу някоя рубла, друго не ви остава! А...освен купуването на *** гласове, което е ваш стар специалитет!
1
13
 
46
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Та нали целия този цирк е заради изкуствено задържанена цените на тока, заради популистки прояви на предишни управления(и това на БСП/ДПС)!Съща така и заради сключени неизгодни годовори по които са прилапани огромни комисионни преди много години.Никой който е бил на власт през последните 25 години няма право сега да роптае срещу случващото се в енергетиката!И защо подяволите след БСП държавата е винаги на ръба на фалита?! Първо над това се замислете и после излизайте с популистките номера!