Не виждам как ще правя коалиция, може да съм отстрани

Борисов: И ГЕРБ спря кампанията, но избори трябва да има
Обновена: 2 окт 2014 08:59 | 2 окт 2014 08:48,
260
Не виждам как ще правя коалиция, може да съм отстрани
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му е спряла предизборната си кампания заради трагедията в Горни Лом, но беше категоричен, че избори категорично трябва да има. Той обяви, че ако се сбъднат прогнозите за много малки партии в парламента и под 100 депутати за ГЕРБ, той няма да има с кого да прави коалиция и няма да участва в управлението.

Още по темата
„Има един ден до изборите, не знам какво си правят допълнителен пиар. На кой му се пее и танцува?”, каза Борисов пред bTV по повод отменените кампании на опонентите му. Лидерът на ГЕРБ обаче беше категоричен, че избори трябва да има. „За да не стане по-голяма трагедия в държавата, трябва да има активност и да се избере стабилно правителство”, каза той.

Борисов отново припомни, че ако има 110-115 депутати, ще поеме отговорността да състави правителство. Той акцентира на последното проучване на „Алфа Рисърч” от вчера, което му дава под 100 депутати и обясни, че в такъв случай няма как да направи кабинет.

„Да заповядат другите да направят правителство – ще ги гледам отстрани", каза той, но предупреди, че ако няма кабинет, вижда много тежки времена за България.

Той припомни и прогнозата на агенцията за шест партии в парламента и призна, че не вижда как ще се формира кабинет от тях. Според него е възможно БСП, ДПС, ББЦ и РБ да направят кабинет. За Реформаторския блок винаги съм казвал, че са единственият ни партньор, но през последния месец те се занимават само с нас, не със Станишев”, каза Борисов. „Не могат лидер да си изберат, а се занимават с нас”, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че не е искал да участва в предаването на bTV заради трагедията в Горни Лом. Съгласил се е все пак да отиде в студиото заради ангажимента си към медията.

Въпреки че и ГЕРБ спряха кампанията си, Борисов обясни, че избори трябва да има. „Те са най-важното нещо, за да не се получават такива неща. Колкото по-стабилно става управлението и държавата с работещи институции – толкова по-добре”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той констатира, че в избухналата фабрика вероятно често са се правили нарушения. „Накрая може да се окаже, че собственикът е платил за желанието си да печели пари с живота на сина си”, каза лидерът на ГЕРБ.

„Трябва да се помолим и на Господ малко, защото дълго време спекулирахме, че Господ е българин, но тази година май ни е оставил”, каза Борисов. Той похвали и Лудогорец за мача срещу Реал Мадрид като обясни, че българският тим реално е победил противника си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
5
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
Предлагам оттук до 4-ти вечерта да се пише само ЗА кого ще гласуваме и защо.Макар,че аз като безпартиен съм неоринтиран.Не се сещам за такава партия дето да е направила нешо добро за страната ни.Ако някой има такава идея нека пише.
126
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
s kakwa omrasa gleda
125
4
 
19
 
! Отговори
Хасан Курдалиев преди 9 години
Този от снимката съсипа България .
124
2
 
15
 
! Отговори
Някой да му каже.... преди 9 години
Не може около докторът на всички науки да няма и хора с акъла си. Нека някой от тях да му каже, че правителство може да бъде съставено и при 10 партии в парламента, стига известният полиглот да не участва лично в него. Това той сам няма да го разбере, мозъкът му е гладък като растера на телевизор "Опера-3". Не може да е по грапав, знаете че Будю е израснал сред прасета и накрая се доопростачва в пожарникарското училище. Хората не го искат, не го искат и ръководителите на останалите партии.
123
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не го поставяме отстрани! Да го изкараме ОТВЪН!!!
122
5
 
30
 
! Отговори
Минка преди 9 години
аз повече за Герб няма да гласувам
121
6
 
21
 
! Отговори
Нели преди 9 години
я нека някой ми каже защо ще гласува за Герб много е интересно
120
5
 
21
 
! Отговори
Байо преди 9 години
Бойко, като беше толкова кадърен и знаеш как да се справяш с трудни ситуации, защо си подаде оставката преди една година, а не оправи държавата? Демек на теб или не ти дреме за народа и страната или си прекалено некадърен да си свършиш работата за която иначе толкова ламтиш
119
5
 
25
 
! Отговори
Нели преди 9 години
Господин Борисов! Бяхте ми симпатичен и харесвах Вашият хъс в работата Ви. За голямо съжаление ми е много неприятно да Ви гледам в позиция на пълен саботьор на собствената си държава. През цялата една година Вие не бяхте конструктивна опозиция, а действахте със всички почтени и непочтени средства срещу държавата. Това не е държавно отговорна позиция и аз за съжаление повече не бих дал гласът си за Вас. Все пак Ви пожелавам успех и дано аз се бъркам в мнението си, но едва ли!
118
4
 
14
 
! Отговори
НЕЩО НОВО преди 9 години
Ще ги гледал отстрани. И пак сигурно ще има редовно ВЛИЗАНЕ-ИЗЛИЗАНЕ с тропот от пленарната зала през тясната врата, искане за поименна проверка...
117
4
 
15
 
! Отговори
до 212 преди 9 години
а гласувайте за герберугите и ще е песен абе що се не скриеш бе
116
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли още луди къде ще гласуват за Герб
115
2
 
13
 
! Отговори
до 213 преди 9 години
за единица време грап лъжат повече, щото лидера по три пъти на ден се увърта лъже маже ... така все едно е управлявал 3 пъти повече 4 години по три лъжи на ден - 12 години. :-
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и на всички е ясно че кафето реши съдбата на правителството и изборите, които също трябва да са на Байряма и със стотици турски секции в Европа и Турция.
113
2
 
17
 
! Отговори
209 преди 9 години
напротив, на всички е ясно че сутринта боки призова да се гласува за големите партии - герббспдпс. Съобщи ги поименно. Страхът е от малките.
112
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълно е с гербави тролетини.Та така, честита ви последна изборна победа и на следващите избори честита ви първа от поредицата загуби. За последен път ще излъжете успешно.
111
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последния в България който остане да изгаси лампите/ ако има ток/
110
1
 
10
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до 200 преди 9 години
ДО "един българин" - продължавам - с какво е виновен Сидеров за хала на България? И още 2 неща - не гледай телевизия и не чети вестници - ПЪЛНИ СА С ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ! А, ако искаш да ми пуснеш някой лев, да ти дам банковата си сметка? Веднага превеждам парите за кампанията на Атака :)
109
1
 
16
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до 200 преди 9 години
До "един българин" - не знам какъв българин си, щом още вярваш в *** внушения от рода на "запад", "дясно" и т.н. Западът ни мрази и гледа на нас по-зле и от на ***, дясно отдавна няма, както няма и ляво - всички са едни и същи неолиберали и продажници. Не разбрах защо правителството на Орешарски да е "безбожно"? Аз по-голям безбожник от боко не знам. Друго - пътят ни е извън ЕС. За последните години България се "сви" до 6 млн. напълни се с *** и няма никакви перспективи. Това хубаво ли е
108
5
 
17
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Колкото повече партии влязат в парламента, толкова по добре! Герб на миналите избори има реално спечелени 72 депутата, а получи 97. Бонус от 25 депутата заради непреминалите 4 % граница. Тъй като сега на Герб завишават процентите ще имат на 5 октомври не повече от 75 места в НС. Пожелавам успех на малките партии.