При тези резултати Борисов не вижда как ще има правителство

"Реформаторите се представиха зле, с ДПС няма как да работим"
Обновена: 5 окт 2014 21:22 | 5 окт 2014 20:16, Екип на Dnes.bg
235
При тези резултати Борисов не вижда как ще има правителство
Бойко Борисов Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че след резултатите от днешните избори едва ли ще има правителство. Той беше категоричен, че резултатът на Реформаторския блок е слаб и кабинет между ГЕРБ и Реформаторите не би бил стабилен. Борисов съобщи, че утре свиква Изпълнителната комисия на партията, за да вземе решение дали и с кого да се водят преговори.

"20 и няколко депутати на Реформаторите и с нашите 90 няма как да има стабилно правителство", каза лидерът на ГЕРБ. "Да са победили на изборите, щях да им ръкопляскам", коментира Борисов претенциите на Реформаторите той да не е премиер.  В същото време лидерът на ГЕРБ отчете, че РБ не могат да си изберат лидер и че дори няма с кой да се водят преговори.

Още по темата
Борисов пресметна, че с 90 депутати, колкото дават на ГЕРБ екзит половете,“няма как да правим и правителство на малцинството“.

Реформаторите са много малки и заедно с тях не можем да управляваме. С ДПС няма как да работим заедно, отсече още Борисов и допълни: „Поздравявам ги със съжаление с добрия резултат“. С Бареков няма как, с малките не стигат гласовете, изчисли още той.

Попитан готов ли е на широка коалиция, Борисов каза, че останалите партии са заявили, че не искат да преговарят с ГЕРБ. На кого да протегна ръка, на този, който не я иска, попита той.

Според лидера на ГЕРБ най-тежкият сценарий е нови избори преди Коледа. Според него БСП и ДПС няма да направят кабинет, защото състоянието на страната е тежко.

Лидерът на ГЕРБ отчете ниската избирателна активност и я обясни със смъртта на 15-те жертви в Горни Лом. „За съжаление, далеч не мисля, че този инцидент беше случаен“, коментира бившият премиер.

Борисов призова лидерите на партии „да преспят“ с резултатите си и да си направят трезвата оценка какво значи да са получили 5-6-7 % и да имат големи претенции.

Той апелира още „ако им е мила държавата, да загърбят личното отношение“.

Готов съм да поема всички рискове за управлението на държавата, защото ние сме най-подготвени, отсече той. По думите му нормално е победителят да излъчи премиера и да носи отговорност.

„Умолявам лидерите на партиите да не правят прибързани изказвания, да изчакаме няколко дни, да видим истинските резултати и в едни консултации да се потърси начин да се излезе от кризата“, предложи той.

Готов съм да си заложа главата и заедно с другите да измъкна България от кризата, декларира още лидерът на ГЕРБ.

Борисов разкритикува БСП за ниските резултати. „Проблемът в България е лявото, за съжаление, левицата беше изместена от крайнопопулистки леви партии“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Според него резултатът на БСП е показал, че не Станишев е бил проблемът на партията.

Пресконференцията завърши шеговито, като Борисов допусна, че в самостоятелен кабинет на ГЕРБ Цветан Цветанов може отново да е министър, но с друг ресор, защото не го искат за вътрешен министър. Възможността да отговаря за транспорта, както предложиха репортери, развесели и Цветанов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обаче не била в готовия кабинет на ГЕРБ, обяви лидерът на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувалите за герберастите са от бедни, прости хора, които нямат бизнес и не знаят как стояха нещата при управлението на Бойко. Поразпитайте разни фирми, строителни и др., ще научите много неща. Ама късно. ***.Избрахте си най-големия мафиот в държавата за премиер. Народ не ами ***. Срам ме е от вас.
45
6
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
абе някои маи не знаят че сме в европа искате националистически комунистически парти алелел. заминаваите за велика русия. аз искам европа и америка .
44
3
 
7
 
! Отговори
край преди 9 години
Гласуваш за Герб и получаваш Лъчо Мозъка. - как мило наднича иззад тартора. Ей хора не ви ли омръзнаха тия "мозъци". Защо не наложим МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ в два тура и да сиизберем хората които ни трьбват а гласуваме за листи с мозъци.
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов пак ви избъзука, червени селяни. Сега токът ви е повишен, идва зима и ще изпукате от глад, правителство няма да има.Голям кеф!
42
2
 
12
 
! Отговори
Развръзка преди 9 години
Всичко е ясно, няма да има правителство, тъй като на ГЕРБ им е изгодно да си карат със служебния кабинет, който пак си е герберски. Бас слагам
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бубко ще напала *** до гърлото!Вече е готов 10000000 анадолски чурки да му го удавят,ама да е властта все пак ще прави магистрала....до луната!
40
3
 
6
 
! Отговори
Alek преди 9 години
Пресконференция - утре! От 22.00 часа Реал /Мадрид/ има мач. Евала , страшен избор правим отново - дано само са верни слуховете, че от Европа са казали на пожарникаря, че не той ще е премиер....
39
7
 
9
 
! Отговори
до 62 Ънгел преди 9 години
Как да гласувам за мафиот н 1?
38
3
 
0
 
! Отговори
Ццццццц преди 9 години
Рубла-асака минали 3 процента.Голяма новина.ЧЕСТИТО.
37
5
 
8
 
! Отговори
Голям праз преди 9 години
То държава няма.....Поне още 2-3 000 000 ще се спасят в Европа и Америка от управниците.Може един и в масква-сидер ага,за разнообразие.
36
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз съм разочарован от резултатите, очаквах спасителя и строителя на съвременна България Бойко Борисов да вземе много повече, не разбирам защо българите не гласуваха масово за новия Левски. Какъв олигофренски народ - Боко,Миков,Лютфи,Рамадан,Бареков,Валери,агент Иван. Съдбата на България е ясна-след разпадането на ЕС и в последствие вдигането на още повече на цената на Турция като съюзник на господарите ни от САЩ, те ще ни подарят на нея, а *** софиянци ще продължат да си гласуват за тях
35
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата отложи пресконференцията на герб за утре щот днес играели реал мадрид,хаха,явно не е на ясно какво следва и ще ходи утре до посолството на сащ за инструктаж
34
6
 
15
 
! Отговори
ххх преди 9 години
Сега всички чакаме американският посланик и съпругът му тайландския травестит да съставят новото коалиционно правителство,Амин!
33
4
 
4
 
! Отговори
Путин -Масква преди 9 години
Не плашуйся Бокич,правда моя собака.ДПС е етническия филиал на БКП създаден от ДС за стряскане на народа и прокарване на про-Руски интереси в БГ.Поради тази причина пасва на всички.Те също са различни фракции на партията майка БКП.Просто театъра продължава според сценария на кукловодите от ДС-КГБ.
32
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този път ГЕРБ ще го духа! Уж първи, а пак ще са в опозиция!Умирам от смях! Добре, че не гласувах! Цирк Буш Бойко.
31
9
 
24
 
! Отговори
ф преди 9 години
Истината е ,че колкото повече ГЕРБ печели ,държавата стремително върви надолу!
30
4
 
13
 
! Отговори
DOLU GERB преди 9 години
GULTAK
29
1
 
21
 
! Отговори
морски преди 9 години
Омърлушения Рашидов не му влиза уискито и боса не ще правителство,май паричките му отидоха,стоеше кат напикан.
28
5
 
14
 
! Отговори
Санчо от Прованса преди 9 години
Тиквеника е изперкал тотално. Какви леви партии, какви пет копейки?!?! Лявата партия на България (Левицата + Зелените, бюлетина 15) има 0.1 % !!!Да е честит, пре-честит и пребъде во век и веков ген. ла.ното д-р Борисов. На гласувалите и печелившите честито!!!
27
3
 
8
 
! Отговори
цирк преди 9 години
Палячовската усмивка от снимката в комплект с материала от статията ме искренно развеселява!