Бареков не настоява да е премиер, но не иска и Борисов

"ДПС да излезе в опозиция, БСП да не мисли за управление"
Обновена: 6 окт 2014 15:00 | 6 окт 2014 13:43, Веселина Йорданова
135
Бареков не настоява да е премиер, но не иска и Борисов
Снимка: БТА

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков вече не настоява да е премиер, но постави условие за правителство без участието на лидери на партии, в това число и Бойко Борисов.

Правителство трябва да бъде излъчено още с първия мандат – на партия ГЕРБ, каза обаче Бареков, според когото „България няма нерви да чака и да търпи политически пазарлъци“.

Още по темата
„Ние сме за широко проевропейско мнозинство в парламента, с ясно политическа отговорност и подкрепа по групи. Всяка група трябва да реши сама за себе си иска ли да участва в такъв широк формат“, каза той.

Според него такова правителство дори с мандата на ГЕРБ трябва да бъде без политическите лидери, за да го приеме обществото по-спокойно и еднозначно. По думите му в кабинета трябва да участват „кадърни експерти“, които партиите могат да излъчат.

Той настоя да има разписано коалиционно споразумение и да се знае кои са партиите зад правителството.

Бареков смята, че мнозинството в НС трябва да изключва антиевропейските партии, които според него са 2-3.

ДПС трябва да излезе в опозиция, БСП има много по-сериозни вътрешни проблеми и не е време в момента социалистите да мислят за управлението на страната, отсече той.

Лидерът на ББЦ каза още, че България не е Германия и е против коалиция ГЕРБ – БСП.

Той обяви, че работна група на ББЦ ще чака покана за преговори от този, който вземе мандата. Бареков уточни, че не участва в работната група.

„Нашите условия няма да бъдат свързани с постове и кадруване, а с политики – създаване на работни места, подкрепа за българския бизнес, реформи в здравеопазването, образованието, енергетиката“, изреди той.

Дядо Мраз да слезе и да стане министър-председател, това няма да подобри живота на българина по Коледа, коментира още Бареков.

По отношение на представянето на ББЦ той изтъкна, че потенциалът на партията е много по-голям и има известно отстъпление от евровота, но за първи път нова политическа формация и нов политически съюз получава представителство и в ЕП, и в българския парламент за три месеца.

Според Бареков това прави ББЦ незаобиколим фактор.

По думите му за ниската избирателна активност вина има целият политически елит, но най-виновни са тези, които управляваха през последните няколко години. Той смята, че втората характерна черта на предсрочните избори е поляризацията на политическия елит.

Според Бареков е добре, че парламентът е пъстър, защото по думите му са останали само двама непредставени граждани.

Лидерът на ББЦ каза още, че на изборите има големи губещи, като тези, които не взеха 120 мандата, и левите, които се разпаднаха.

По думите му традиционният голям победител е ДПС, а партиите от трето място надолу са малки победители.

След разговори с колегите си Бареков ще реши дали остава евродепутат, или ще бъде народен представител в НС. Със сигурност няма да кандидатствам за министър-председател, премиер, министър, каза Бареков, според когото постът на премиер се дава поне със 110 депутати.

Лидерът на ББЦ предложи закриването на ДКЕВР и тристранен съвет на негово място, по подобие на НСТС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лигльо ,той ще каже кой ще ни е премиер.
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ПЪК НЕ ВИЖДАМ ПРОДАДЕН НАРОД,50% НЕ СА ГЛАСУВАЛИ,ОТ ДРУГИТЕ КОЛКО ДА СА СЕ ПРОДАЛИ......И ОТ КОИ РАЙОНИ И МАААЛИ,ПРЕСТАНЕТЕ ДА ОБИЖДАТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗАЩОТО В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ГЛАСУВАТ СЪЩИЯ % ХОРА,ПРЕДПРИЕМЧИВИТЕ НЕ ГЛАСУВАТ ЗАЩОТО НЕ РАЗЧИТАТ НА ПАРТИЙНИ ПРОГРАМИ А НА СОБСТВЕНИТЕ СИ РЪЦЕ И ГЛАВА,ИМА И НАПЪЛНО ОБЕЗВЕРЕНИ КОЕТО НЕ ЗНАЧИ ПРОДАЖНИ,ОМРЪЗНА МИ ДА СЛУШАМ ЕДНИ И СЪЩИ ПЛЯМПАЛНИЦИ ДА ГОВОРЯТ ВСЕКИ ПЪТ ЕДНИ И СЪЩИ ГЛУПОСТИ,НА КРИВИЯ ВСЕ ВЪЛНАТА МУ ПРЕЧИ
49
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ли го избраха този ?
48
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, тоя *** не беше ли казал че ако не спечели изборите ще се обеси ? Е не ги спечели ... нужда от въже има ли ?
47
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на малките партии са им проблем малките %,на ББ му е проблем че зависи дали ще управлява от партиите с малките %,ее както се казва размерът има значение все-пак,сега ББ и ГЕРБ са в положение на човек построил къща но не му достигат керемиди да си покрие покрива а те са дефицити тия които могат да му ги намерят му искат баща ,майка и 2 лв.бакшиш,ех Борисов,Борисов Дянков те прецака,не си взе поука а пак дрънканици и то за фалит тоя път,целия свят се крепи на заеми само за нас това ужас..
46
2
 
17
 
! Отговори
f15 преди 9 години
Така като гледам, колко е продажбен народа ми е ясно как е паднала България по Османско Иго
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата е на автопилот и пак да гласуваме стана ясно какво е положението , има работа да се върши не бъдете наивни трябва ни правителство.
44
9
 
8
 
! Отговори
Tina преди 9 години
ДПС в опозиция означава гражданска война...Разбрахте ли сега какъв ви го сложиха, продажници алчни...
43
2
 
51
 
! Отговори
rd преди 9 години
Бареков, бареков... Заради такива като теб ме е гнус да си пусна телевизора.
42
1
 
39
 
! Отговори
Пердето преди 9 години
Голямо перде,ей! Не настоявал! Ами виж си колко избиратели имаш и тогава преценявай дали да кандидатстваш за премиер. И отгоре на всичко ще поставя условия. За съжаление, чакат ни нови избори - а може и да е за добро, стига са ни плашели, че това ще е катастрофа за Бълбгария.
41
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков,Бареков,ти беше до тук.Голяма излагация направи.Жалко за подлъганите от теб бедни и доверчиви люде.Не само си заобиколим,но даже не си и фактор.Както омекна и пристана на Плевнелиев,така вече клякаш на Борисов.Само,че той ще те отсвири както заслужаваш.Така трябва да се отнесат към теб и всички останали класирали се в новия парламент.
40
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не споменават в статията за излъганите от Бареков хора,на които дължи пари?
39
6
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 9 години
Те са 30% и това ги прави малцинство.
38
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По *** типаж от този Бареков не знам дали съществува :) Кой, как и защо е гласувал за него е пълна мистеря........................
37
2
 
29
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Урааааа, ББЦ е вече в парламента. Бареков, аз съм безработен, искам едно от работните места, които обеща. Мисля, че бяха 1 000 000. Все си мислех, че 250 000 нови работни места са утопия, но след като разбрах, че може да има 1 мил. работни места, разбрах, че комунистите изобщо не са си давали зор с работните места. Сега съм щастлив, че не гласувах за тях. Давай Бареков, дай, дай, дай......
36
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БАРЕКА И ПИШМАН ПАТРИОТИТЕ НА ПАРИЧНИЯ ФОНД -ПФ СА СИ ГМО ПАРТИИ И БЯХА СЪЗДАДЕНИ САМО ЗА ЕДНО ДА ИЗДЪРПАТ КОЛКО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ ОТ АТАКА ,СЕГА ТЕЗИ ГМО ПОЛИТИЧЕСКИ ФОРМАЦИИ ЩЕ ХОДЯТ ПРИ МУТРАТА ББ ДА СИ ТЪРСЯТ ОБЕЩАНОТО ,А ИМЕННО ПОСТОВЕ В НОВАТА ВЛАСТ,ТО МАЙ И МУТРАТА ЗАТОВА ГО СЪЗДАДОХА,ЗАЩОТО СИ СПОМНЯМ КОГА ВЛЕЗЕ В 41 НС ВЪВ ВСТЪПИТЕЛНАТА СИ РЕЧ СЕ ОБЪРНА КЪМ БСП И КАЗА ,ЧЕ ТРЯБВАЛО ДА МУ БЛАГОДАРЯТ ,ЧЕ АКО НЕ БИЛ ТОЙ АТАКА ЩЯЛА ДА Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА
35
4
 
11
 
! Отговори
15/15 и 22/22 преди 9 години
До 40И тези дето гласуваха за него ли го мразят :)) Щото те са най-много в БГ-то
34
2
 
22
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Новият плакат на България без цензура /ценности/. Рамка с размери 5 на 5 сантиметра, на нея закачена устата на Бареков 33 на 33 сантиметра.
33
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички мразят Борисов.
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vargАма гейче шуменско, нали Цветанов затова те вкара в ареста, за снимане на гей-порно на гробищата и затова, че си нанасял психически тормоз на малолетно момиче във Фейсбук, като си го карал да става *** и да снима порно за теб. Теб затова ГЕРБ толкова те страхуват и ги мразиш. Харесваш си анархията когато комунистите са на власт :)))

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe