ГЕРБ ще търси правителство с премиер Бойко Борисов

Цветанов: Коалиция с БСП е почти невъзможна
Обновена: 6 окт 2014 10:38 | 6 окт 2014 09:24,
108
ГЕРБ ще търси правителство с премиер Бойко Борисов
Снимка: БТА

Ще направим опит за съставяне на правителство с мандат на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов. Това каза Цветан Цветанов в сутрешния блок на БНТ.

Още по темата

Цветанов заяви, че държавата се нуждае от стабилност, стабилно управление, стабилни институции. “Днес в 11.00 часа ще направим заседание на Изпълнителната комисията, на която ще присъстват всички членове на комисията, и ще можем да обсъдим възможните варианти и да започнем съответните консултации, за да имаме по-бързо решение”, допълни още той.

По думите му ГЕРБ си представя управлението не като самоцел, а като възможност за реализация на идеи, управленски намерения.

Цветанов определи ситуацията на Реформаторския блок като неблагоприятна. „Видях несъответствие в поведението и разминавания в позициите, които са заемали в последните 2-3 месеца“, поясни той. По думите му сегашната ситуация изисква от РБ да участват в управлението и по този начин да оправдаят очакванията на избирателите си.

Зам.-председателят на ГЕРБ определи евентуална коалиция с ДПС като невъзможна, а с БСП – като „почти невъзможна“.

Цветанов заяви, че по-голямото зло ще е, ако има нови избори, защото и тогава щяло да има подобни резултати и отново ще се наложи да има коалиционно правителство.

"Категорично заявяваме, че ще работим за постигането на един възможен път за България и това е европейският, да можем да се възползваме от европейските солидарности. А това са единствените, гарантирани, реални свежи пари, които могат да стигнат в държавата, които да подкрепят секторните политики”, каза още Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Цветанов, стига сте се хвалили, че сте спечелили изборите. Много сте далеко от победа - 121.Вие сте първи, но не сте победители и затова ще трябва да преговаряте. На масата на преговорите процентите нямат значение. На Меркел не и достигнаха 6 депутата от обикновеното мнозинство и трябваше да поделят власта със социалдемократите, като подписаха 1200 страници договор за управление.
86
0
 
5
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Янко-о-о-о-о-о-о-о-о-о....пак идат,идат,идат. Стягайте се по- отрано-о-о-о-о.
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сретане ела си прибери бойко че се кани още поразии да прави!абе как не открадна това момче бойко кока от някоя латинобанда да му светят маслото.много си плаща това момче за да е живо още.
84
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прекрасно е да слушаш социалистическия вой на Кутевската сбирщина от *** :)
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички западни агенции казаха че трудно ще се състави кабинет.само гласът на америка се изказаха че герб ще съставят стабилен кабинет.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тц, 84, не си прав. При обявени 33% за ГЕРБ и избирателна активност под 50%, това прави под 16.5% от избирателите - съвсем нормален процент на ***, има го и в групи от по 20 човека.
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябват хора като левски и създаване на брцк.отряди от българи и освобождение.ще има кръв но ще има и свобода.
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с избори не става вече-трябва въоръжена борба от балкана.
79
0
 
2
 
! Отговори
Drenovata s. преди 9 години
Popa,osven po bradata,shte go poznaete i po mirizmata.Mosheto-po Hitrostta !
78
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не еднократно съм казвал че спасението ни е във физическото ликвидиране на борисов.иначе няма отърване.той е на щат в цру.
77
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От централният софийски затвор си търсят ЦЕЦКО
76
1
 
2
 
! Отговори
до н. 82 преди 9 години
Май руската ДС-КГБ(ГРУ) е проникнала навсякъде !
75
0
 
19
 
! Отговори
Акъл море преди 9 години
Все повече се убеждавам,че си заслужавам името! Винаги съм казвал,че от 89-та насам България върви към заличаване.Тези избори безапелационно потвърждават тази горчива истина.Щом като почти половината от народонаселението може да гласува от сърце за БОКО и ЦОКО,това само по себе си показва,че с най-малко 50% простаци населяващи древната територия България не може да се отиде никъде другаде освен на майка си в п....а! Страна населена преимуществено с *** няма бъдеще!Да ви е честит Бате Бойко!
74
0
 
14
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Има. Такъв кабинет ще намерите само на сметището в Цалапица,където го изхвърлихме.
73
15
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
Всяка коалиция, която ще остави руската ДС-КГБ мафия извън властта, е подходяща. Въпросът е дали има такива партии освен ГЕРБ?
72
2
 
19
 
! Отговори
arhar преди 9 години
И сега каква стана тя ?Казано на просташкия боков уличен език - сега Боко ще трябва да лиже там, където преди това е плюл ...Боко определи Реформаторския блок като 'партия от третия пол' , сиреч били ***, каза , че за тях вече било 'или добро, или нищо' , сиреч говореше за тях като за умрели ...Прекалено много гафове направи Боко чрез просташкото си и арогантно поведение и сега е време да се откаже от властта в името на националните интереси и за благото на целия български народ !
71
1
 
8
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Не разбирам защо Боко се мръщи ? Може би , защото започва обратното изкупуване на едни акции от 37 % , закупени по - рано през 2010 г. ? Боко , кажи си го, че да те разберем !Боко , НИЕ можем да разчитаме информация в кодиран вид, защото НЕ сме прости!На следващите парламентарни избори ГЕРБ ще има 60 - 70 мандата / Теорема на затихването /, а Реформаторският блок ще получи 40 - 50 мандата . Гарантирано !
70
0
 
14
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Боко снощи беше прекалено нервен и заядлив с журналистите ... Защо ли ? Къде беше харизмата му ? Остарява вече ?Боко снощи пак се изказа ласкаво за дпс , а все се мръщеше по адрес на Реформаторския блок . Не пропусна и да защити индиректно Гоце, който е неформален собственик на взривение завод, като повече от ясно намекна , че едва ли не взривовете не били случайни, сиреч някой умишлено е направил нещо . А колко взрива имаше във въпросния завод от 2001 г. / когато Гоце влезе на 'Дондуков' 1 / до 2014 г. ? Пак ли Гоце е бил невинен и някой му е правил мръсотии ?Не разбирам защо Боко се мр
69
0
 
13
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Р. Кънев е НАПЪЛНО ПРАВ !Не може *** , арогантен и примитивен човек с просташко поведение да ръководи една държава, защото по този начин БГ отива към пропастта ! В ГЕРБ и РБ има доста интелигентни хора с висок морал , но Боко не е сред тях ...
68
1
 
3
 
! Отговори
Ne se podvezhdayte ! преди 9 години
do "ah-carkat" :Naciite se karat i samizyazhdat,poradi evreyskata cionsitichna pokvara-zaraza ! Rodshildoviya karcinom "Bildenberg Group"-razprostranitel na ideologii,moshenichestva,bankirane i politicheski destabilizacii,konflikti i voyni.Otrepkite ot Mosad-logistika.Za primer: Karl Marks i Lenin -evrei.Divia kapitalizam nareche "demokraciya"-"kaymaka" na vishata cionistichna misal.Taka se pretivopostavyat i samoizyazhdat naciite pod lyubeznoto dirigentsvo na edna shepa Mosheta