Още двама 9/9 от ГЕРБ и един 18/18 от ДПС отказаха НС

Ангел Джамбазки предпочете Европарламента
Обновена: 9 окт 2014 14:10 | 9 окт 2014 11:24,
53
Още двама 9/9 от ГЕРБ и един 18/18 от ДПС отказаха НС
Снимка: архив Булфото

Още трима новоизбрани депутати се отказаха доброволно от парламента със заявление до ЦИК. Двама от тях са избрани по схемата 9/9 от ГЕРБ, а един по системата – 18/18 от ДПС. Става дума за кандидати, чиито номера в партийната листа са съвпаднали с номера на бюлетината на формацията им. На тези избори ГЕРБ бяха с номер 9, а ДПС с номер 18.

Още по темата
Заради новия вид на бюлетините много от избирателите са се презастраховали и са зачеркнали номера на партията и в полето за преференции. Така кандидатите със съвпадение на номерата са получили силен преференциален вот погрешка. Заради това от дъното на листите, те са се качили на избираеми позиции.

Вчера ЦИК заличи кандидата 9/9 от плевенската листа на ГЕРБ Дочко Димитров Дочев. Той беше избран за депутат, след като се качи от девета на втора позиция, но подаде заявление за отказ от парламента.

Късно снощи Централната избирателна комисия публикува новите решения. Тя заличи кандидатите 9/9 Петко Борисов Ненов от Сливенската листа на ГЕРБ и Стилиян Димитров Митев от листата на партията в Добрич.

Освен кандидати на ГЕРБ от парламента се отказват и депутати от ДПС. Алеко Тодоров Атанасов, който бе номер 18 в листата на движението във Варна, също подаде заявление да бъде заличен и ЦИК е одобрила искането му.

От решенията на комисията става ясно и че Ангел Джамбазки от ВМРО също се отказва от парламента, въпреки че е избран за депутат от два района – София и Благоевград. Джамбазки е евродепутат и е предпочел да остане в Брюксел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ето ви кои са ви избиратели - *** г-да бостанци :-) а що не се откажете от *** си избиратели?
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоталитарните партии се декларират като такива И по това, че освен че мачкат народа, мачкат и собствените си кандидати. И за какво се мъчеха да лъжат, че искат преференции, че искат Изборен НОВ кодекс. Те ще принудят и тези които са с преференция под друг номер да се откажат. Турчине, не ти ли писна да гледаш все едни и същи агенти на ДС и на олигархията в парламента от смешната ти партия. Ама не ти е лесно, ние сме били 480 години под султанската ***, а вие от 1000 години сте си научени роби!
40
0
 
1
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Всички от ДПС които влизат чрез преференциалния вот трябва да напуснат листите и се изключат от структурите. На тях се дължи многото недействителни бюлетини. Щом толкова се натискат да бяха излезли мажоритарно..
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредно доказателство за думите на Марк Твен че изборите не променят нищо ако бяха щяха да са забранени
38
1
 
1
 
! Отговори
RADOSLAV19R0 преди 9 години
СТРАХЪТ ОТ БУДА НЕДОСТИЖИМИЯ И ГЛУПОСТТА НА РАЯТА ЩЕ ВЛАСТВАТ В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ, НО ДАНО ДА ГО НЯМА !!!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БОСТАН коалицияAKO NE SE OTKAGAT BOIKO NE PROSHTAVA.
36
1
 
10
 
! Отговори
БОСТАН коалиция преди 9 години
Отказаха ли ги? Голям смях, голямо нещо!!! Няма да се откажат ама мафията не прощава!А се подиграваха на БСП за 15/15. Е, да де ама БСП се оказа единствената демократична партия и не принуди Момчил Неков да се откаже, и сега той е евродепутат.
35
0
 
3
 
! Отговори
ksarax преди 9 години
Верно ли се е отказал от нашият парламент. Не мога да повярвам:)
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха, тиквата се подиграваше на БСП, само че БСП не накараха този дето го избраха по тази схема да се откажем докато ГЕРБ накараха всичките. Колко си бой са яли за да се откажат ... :)
33
3
 
10
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
1 / 3 от вота за Герб са фенове на Б.Б., 1 / 3 от вота за Герб идва от градовете с техни кметове и 1 / 3 от вота за Герб е купен / милиони субсидии са това /. Или реално като махнем купения вот Герб имат 55 депутата.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
xaide dalaverite pochnaxa ,greshka negreshka ,zasgto prinyjdavate horata da se otkazvat shtom go pishe znachi sa te ,ami mrasnicite sa si mrasnici paplach ne sam glasyval i zatova i ne glasyvam za tia moshenici partii boklyci .
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'...Господа от ГЕРБ и ДПС поне като си купувате избиратели обяснете и как да гласуват да не стават сакатлъци :)..'то не става по този начин..и аз си викам на папагала да съобщава точно време на кръгъл час, *** то животното едно си знае...:)
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
данчо ментата от дпс ясно си каза онзи ден по повод 18/18: ааа, той ще се откаже, ще се откаже...явно и виШистити на герб са забъркали подобна каша. а за типчета като джабазки и бареков не ми се говори - как едновременно си евро-депутат, и някак си идваш и се кандидатираш за избори в България? вече се убедих, че говедата политици разбират само от сопа.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДЖАМБАСКИ Е БАЛАМА. ЗАТОВА Е ПРЕДПОЧЕЛ 17 000 ЕВРО ЗАПЛАТА ПРИ ЕВРОГЕЙЦИТЕ. А СЕ Е ОТКАЗАЛ ОТ 3 000 БГ ЛЪВА. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ГЛАСУВАТЕЛИ.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво са тогава тези преференции,след като вота на избирателите не се зачита.На всеки е ясно,защо избраните са се отказали.И какво се получи.Единствени БСП не показаха тоягата на депутата от миналите избори 15/15.
27
0
 
20
 
! Отговори
1 преди 9 години
Ето къде отиват милионите за субсидии на партиите - да се купуват нискоинтелигентен електорат. Щеше да е смешно ако не беше тъжно.
26
0
 
16
 
! Отговори
и какна стата тя преди 9 години
Народът ги избра преференциално с голяма обич и любов,а те се уплашиха и избягаха?Пълни абсурди в България.Явно всичко е фалшиво преди изборите?А върви,че гласувай.Кел файда?
25
0
 
12
 
! Отговори
недоумяващ преди 9 години
Защо са се кандидатирали да присъстват в списъка, когато са нямали намерение да влизат в парламента?Щеше ли да има някакви облаги за тия лица, ако не бяха избрани?
24
0
 
10
 
! Отговори
народеее преди 9 години
На светлинни години сме от такива патриоти като Левски и Ботев и държавници като Стамболов и Тодор Живков.Всичките днес са псевдо патриоти и държавници.Само крадци на народното доверие и лично облагодетелстване.Пазарлъци като в *** махала.Държавата лека полека потъва и дано в близко бъдеще не остане само географско понятие.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хорта са ги избрали те ги заличават,е за какво са тогава тез избори?,аз хубаво ви казвам не гласувайте,вие ги избирате те ги заличават