ББЦ вижда добра възможност за кабинет с мандата на ГЕРБ

Свикването на НС било спешна задача
Обновена: 12 окт 2014 13:57 | 12 окт 2014 13:54, Веселина Йорданова
48
ББЦ вижда добра възможност за кабинет с мандата на ГЕРБ
Румен Йончев. Снимка: архив, БТА

Коалицията "България без цензура" /ББЦ/ вижда добра възможност за съставяне на кабинет още с първия мандат на ГЕРБ, заяви на пресконференция Румен Йончев, председател на Земеделския народен съюз. ББЦ държи на съставяне на правителство в рамките на този парламент, посочи той.

Още по темата
Следващото управление трябва да е проевропейско и прозрачно, каза Йончев, цитиран от БТА. Той отбеляза, че притеснение буди наличието на ксенофобски и националистически формации в новия парламент.

Коалиция трябва да има - с или без нас, заяви Йончев и допълни, че ББЦ е един от най-предвидимите политически субекти в новото Народно събрание, тъй като взимали решенията си единно и нямали вътрешни противоречия. Готови сме на разговори с президента и с ГЕРБ, каза той и допълни, че ще държат на прозрачността. Този парламент трябва да сложи край на въпроса "Кой?", посочи Йончев.

От ББЦ смятат, че свикването на парламента е спешна задача и настояват президентът да обяви по-скоро дата за началото му. Според коалицията неотложните въпроси пред 43-ото Народно събрание са актуализациите на националния бюджет и на бюджета на НЗОК, както и разговори за цената на тока и съдбата на КТБ.

При преговорите за нов кабинет от ББЦ ще държат на приоритетите си - създаването на нови работни места, икономически растеж и въвеждане на електронно управление. Светлин Танчев, заместник-председател на "България без цензура", посочи, че трябва да има отделно министерство, начело с министър с ранг вицепремиер, във връзка с електронното управление.

Попитан за реформите в енергийния сектор, Кънчо Филипов, председател на ЛИДЕР, заяви, че решаването на въпроса е в либерализация на пазара, изграждане на енергийна борса, предоговаряне на условията на американските централи и ново законодателство за ВЕИ-сектора. Бихме искали новото правителство да започне с това, каза той.

Драгомир Стефанов, председател на Движение "Гергьовден", заяви, че всичките 15 депутати от парламентарната група на ББЦ са с висше образование, сред тях има икономисти, юристи, инженери, лекар, спортист. Нито един от тях не е бил министър и не е участвал пряко в изпълнителната власт, отбеляза той.

Крайно време е да започнем да поставяме дългосрочни перспективи, правителство на малцинството няма да може да направи това, каза Драгомир Стефанов.

На въпрос дали ББЦ още стои на позицията, че следващият премиер не трябва да е Бойко Борисов, Светлин Танчев заяви, че нямат такова условие като цяло, но смятат, че би било хубаво да е някой друг. Драгомир Стефанов допълни, че каквото имали да кажат по темата, са го казали в предизборната кампания, но оттук нататък новите изявления трябва да са на базата на казаното от суверена, а той бил определил ГЕРБ с председател Бойко Борисов за най-голямата политическа сила в страната.

Според нас е демократично ГЕРБ да предложи кой да е министър-председател, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не 'обещаваха' ли други неща,една дъга с различни цветове,под шапката на небето
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOG DA NI PAZI OT TAKIVA. BOKLUCI.VSI4KO ZA KONTEINERA
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EEEEEE NIMA NA4IN DANE VIJDA DOBRA VAZMOJNOST BBC OT GERP AKO TRIABVA I 6APKA 6TE MU SVALIA DAJE
12
2
 
11
 
! Отговори
Валери преди 9 години
До ИСТНе, че нещо, но Барека не беше единствения, които щеше да прави подобно нещо. Имаше и други, които казваха, че ще се погрижат Борисов да си получи заслуженото.
11
2
 
5
 
! Отговори
Виолета преди 9 години
Възможности има, просто решенията трябва да се взимат след добро обмисляне.
10
0
 
33
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Абе Йончев, абе Бруте. Ток ли ви удари. Нали вашия ненормален Дудук щеше да ликвидира Бойко, Нали бяхте против актуализацията на бюджета. Нали един милион работни места щяхте да създавате. Каква подкрепа, каква предвидимост сте. Главния ви *** се скри зад 18000 евро в Брюксел и ви остави да ви плюе целият народ. Боже какви дупедати, какъв парламент.
9
0
 
11
 
! Отговори
Милен преди 9 години
Трябва да се коалират с партия, която да ги спира да ни ограбват.
8
9
 
4
 
! Отговори
Ясен преди 9 години
Ако няма кабинет с мандата на ГЕРБ, няма да такъв с мандат на друга партия. Ще последват нови избори и нови 25 милиона лева, защото ние си ги берем по дърветата тези пари и не ни трябват изобщо.
7
16
 
1
 
! Отговори
Наката преди 9 години
Най-добрия вариант-Герб и ББЦ в коалиция!
6
4
 
4
 
! Отговори
сддсд преди 9 години
Така е.
5
1
 
29
 
! Отговори
аз преди 9 години
Стига сте се предлагали долни *** от ББЦ
4
1
 
26
 
! Отговори
ДУДУК преди 9 години
Ники дудучето си влезе в познатата роля на м......я на мръсната мутра.Да не говорим,че е патерица на турската партия,този измислен *** и само им вдигна резултата.УНИКАЛНО *** И ГНУСЕН *** Е ***!!!
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков е новото Яне !!!Щеше да уволнява ББ, а сега с удовоствие му го *** !!!
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По гнусен парламент не е имало до сега ! Всички стари и нови *** се намърдаха там! Само с бой ще се махнат !
1
4
 
7
 
! Отговори
FELIKC преди 9 години
VIE NOVOIZLUPENITE ZMIIHETA---RB BBC ABV ICKATE DA IMA RAVITELCTBO KAKVOTO I DA E TO--ZA DA PRODALGITE LAN RANAT----TAZI ZIMA E POCLEDNA ZA VAC---NOEMVRI NARODA C COPI CTE VI IZGONI OT NARODNOTO CABRANIE PREDATELI MRACNI KRAVOPIICI NARODNI