Близнашки вижда два варианта за съставяне на кабинет

Служебният премиер допуска, че негови министри ще са част от новия МС
Обновена: 12 окт 2014 13:08 | 12 окт 2014 11:17, Веселина Йорданова
71
Близнашки вижда два варианта за съставяне на кабинет
Георги Близнашки. Снимка: Bulgaria On Air

Два варианта за съставяне на кабинет видя служебният премиер Георги Близнашки.

По думите му предвид голямото раздробяване на политическите сили в Народното събрание е необходимо да се стигне до предварително консолидиране на бъдещото мнозинство, за да може да се възложи проучвателният мандат и да се разчита, че ще се стигне до краен успех.

Още по темата
"Защото няма съмнение, че изборът на министър-председател се намира в пряка връзка с избора на председател на Народното събрание, начина, по който ще се разпределят постовете между евентуалните участници в една бъдеща коалиция", коментира премиерът в предаването "Полиграф" на Bulgaria On Air.

„Единият е дясноцентристка коалиция с оглед на съотношението на силите в Народното събрание. Може само да се съжалява, че се породиха доста изкуствени противоречия между ГЕРБ и Реформаторския блок“, каза той, като допълни, че в тази коалиция може да се предполага, че ще влезе и Патриотичният фронт.

Според Близнашки това е най-естествената коалиция с оглед резултатите на тези избори. Няма никакво съмнение, че ГЕРБ е големият победител от тях, подчерта той.

„Вторият вариант, ако тази опция не може да даде резултат, е голямата коалиция, за която толкова много ни подсказват отвън. ГЕРБ-БСП с подкрепата на още някой, но очевидно е, че с оглед на проблемите, пред които сме изправени, трябва да се търси консолидация не само в Народното събрание, но и в обществото, за да могат да се предприемат тежките реформи, пред които сме изправени“, коментира той.

Премиерът каза още, че е нужно силно политическо правителство.

Според мен всички тези формули за експертно правителство или програмно правителство вече са изчерпани. Минахме през този период. Въобще това мъчение с управлението на кабинета „Орешарски“, където въобще не беше ясно кой взема решенията и се наблюдаваше една тенденция просто да се оцелява във властта ден за ден. Всичко това според мен трябва да бъде сложено настрана, да бъде отхвърлено преди да се отиде към политическото решение, обясни той.

Близнашки добави още, че не би искал да дава съвети на партийните лидери, но ако бъде потърсен за помощ, знае какво ще им каже.

Премиерът предположи, че някои от неговите министри ще останат в следващото правителство. Близнашки каза, че самият той се връща при студентите си в Юридическия факултет на СУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нови избори ще изритат купения вот от НС. Касите са празни.
24
11
 
13
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 9 години
Първата работа на новото правителство трябва да е арестът, разпитването и съденето на всички министри от бандитското управление на Орешарски.За една година те извършиха геноцид на българите нямащ равен в историята ни - взети над 10 млрд заеми, спрени еврофондове, фалирали банки, колапс на здравеопазването, ръст на безработицата и фалит на стотици хиляди фирми.
23
3
 
12
 
! Отговори
междунар. журналист преди 9 години
Като четеш коментарите имаш чувство, че всички разбират от политика, но са политикани. Ако гледаме цивилизования свят победителя от изборите определя правилата на играта. При нас всеки от т.н. малки партии поставя условия и се репчи като пубер. При това положение най добре е да няма правителство. С такива *** , които се мислят за велики какво ще стане-нищо но от сърце.
22
12
 
7
 
! Отговори
Шанс преди 9 години
Единствената възможна коалиция е ГЕРБ и БСП. Друга коалиция ще доведе до нестабилност и нови избори - пагубни за държавата.
21
5
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
25г слушаме само това--тежки реформи , стягайте коланите , след 2--3г сте се оправим--и какво? По богати ли станахме? Има ли пари в хаэната? Здравеопазването Пенсионирането Заплатите ?? Бьлгарина снана евтин втора рька човек-той гласува само заради едно льжливо обещание за евтин ток!! А младите си стягат багажа за да не се вьрнат никога повече в таэи *** ,, наречена --БГ
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Познайте за отплата за "честните" избори, каква ще е благодарността към този организатор.
19
8
 
11
 
! Отговори
Избирател преди 9 години
Да питам аз колко от вас не гласуваха? Много! Имаше толкова много партии, все можеше да си изберете някого. Ама не, предпочетохте да пасувате! Сега НЯМАТЕ право да мрънкате!
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тайна коалиция ГЕРБ-ДПС е най-вероятният вариант като Тиквата се кълне, че не иска ДПС, но ДПС го желаят.
17
4
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Политиците си играят на владетели една много опасна игра с която обикновенно започват гражданските войни .етническата нетърпимост е факт в Бг .фалита на хазната сьщо.а алчните очи на политиците са слепи кьм эаобикалящата ги среда (две войни до Бг и хиляди емигранти ***) бедност и миэерия на един изстрадал и с нищо неэаслужил сьдбата си ..народ
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе тоя Близнашки къде го намериха герберугите бее ейй
15
5
 
7
 
! Отговори
Asen преди 9 години
svatbata ste stane fakt samo s istinska lubov, efendi Bliznashki :)
14
7
 
5
 
! Отговори
... преди 9 години
GERB NQMA DA PRAVI PRAVITELSTVO! AZ RESHAVAM ! AZ MAFIATA NQMA DA Q PUSNA V NOVOTO PRAVITELSTVO! AKO MI SE PROTIVOPOSTAVQTE SHTE GIVEETE V KAL I ZEMETRESENIQ !
13
6
 
6
 
! Отговори
дядо преди 9 години
жали и тук там някой сирийци и друга *** дошли да ни облагородят генофонда(според великата *** сталинка георгиева)...Разберете,че никой не ни спасява,защото няма от какво!Всичко свързано с кърлежите нарекли се политици и популистките им брътвежи трябва да бъде игнорирано и никога повече да не се гласува!!!
12
6
 
9
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Как сте скъпи електорални единици?Добре ли сте след изборите и доволни ли сте от действията на вашите избраници?Вече 25г избираме Спасители от незнайно какво,защото не вървим напред и нагоре,а надолу и назад.Този ще ни спаси ,онзи ще ни оправи,а ние през това време остаряваме и за жалост не помъдряваме.Пак ще попитам:-От какво ще ни спасяват тези ***,от самите нас изглежда,защото след кратко време по тези територии наречени България няма да има жив Българин,възрстните ще са изпукали от спа
11
6
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
GERB VRASHTA MANDATA! DAITE MNOZINSTVO NA GERB ZA DA UPRAVLQVA ! GERB NQMA DA PRAVI PARLAMENT PAK SAS BCP ILI KOSTOV? VIE LUDI LI STE ? SHTE GRAMNAT OSHTE BANKI ! GERB TRQBVA DA IMA MNOGINSTVO ZA UPRAVLENIE ZA DA PAZI BANKITE I DEMOKRACIATA ! TOVA E ! BORETE SE ! B.B NQMA DA PRAVI PRAVITELSTVO! S KOI ? S NAFIATA V BG LI ? NEKA MAFIATA UPRAVLQVA BEZ BORISOV! ZA KAKVO IM E BORISOV?
10
7
 
15
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Близнашки кой го вълнува какво мислиш.
9
11
 
11
 
! Отговори
правдиво преди 9 години
е мнението на Премиера проф.Близнашки!Друг е въпроса до колко са стойности политичетат ,от които зависи голямата консолидация в НС и спасяването на България.На Бойко се пада тежката задача да отработи коалиция и правителство с най- малко негативи.
8
9
 
23
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Най-добрият вариант за изстрадалия български народ е всички политици да си ходите вкупом !Да дойдат млади, неопетнени и честни хора. Да вдигнат малко тази държава. Да проявят характер и да не се подчиняват безропотно на Брюксел, Вашингтон, Тел Авив, както и да отстояват БЪЛГАРСКИТЕ национални интереси пред приятелски настроена Москва.Никакви колаборации и никакви договорки под масата !Нови избори с нови хора !Не можеш да избираш между едно и също ...Трябва истинска алтернатива !!!
7
6
 
13
 
! Отговори
хладен ум преди 9 години
Е министъра по енергетика може и да го оставят,все пак си свърши работата ,за която бе сложен
6
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Марионетката иска да се нагнезди и след двата месеца да върши още простотии. Този е за затвора направо, не е нужен съд за такава очевадна наглост.