В РБ решиха кой отива на преговори с ГЕРБ за кабинет

Блокът дава подкрепа само срещу реформи
Обновена: 14 окт 2014 11:36 | 14 окт 2014 11:14,
11
В РБ решиха кой отива на преговори с ГЕРБ за кабинет
Снимка: Реформаторски блок

Реформаторите излъчиха преговорния си екип за консултациите с ГЕРБ за подкрепа на следващия кабинет. От името на ДСБ това ще е Петър Москов, СДС ще бъде представляван от Румен Христов, ДБГ – от Димитър Танев, Трайчо Трайков ще отиде на преговорите от името на Гражданския съвет на Блока, а Корман Исмаилов – от името на НПСД.

Още по темата
Това съобщи Димитър Танев пред БНР. Той е член на Изпълнителния съвет на ДБГ и депутат, избран от Стара Загора.

Той потвърди позицията на Реформаторите, че ще дадат подкрепа само срещу реформи. Предстои преговорният екип да изработи обща позиция във връзка с консултациите утре.

Танев беше категоричен, че ключови сектори за Реформаторите са съдебната и административната системи, реформа на пенсионната система, ускоряване на реформите в образованието и здравеопазването, реални мерки за борба с корупцията и престъпността, подобряване на икономическата среда.

„Притеснен съм около информацията за теглене на милиарди нови заеми. Ще предложа за основа на наша позиция да се приеме принципът, че нови заеми могат да се теглят само ако има яснота за какво ще се ползват. Не може да се „запушват дупки“ с подобни суми в нереформирани  системи, каза още Танев.

Той потвърди намерението на Движение „България на гражданите“ да направи референдум сред членовете си и тогава да определи позицията си за или против правителство с ГЕРБ.

„До края на седмицата нашите членове ще кажат мнението си и на Националния съвет на ДБГ в събота ще обявим нашата позиция“, каза Танев. Според него всяка партия би трябвало преди подобни ключови решения да пита членовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
4
 
! Отговори
Бо/Стан преди 9 години
Лелеееее, колко тиква на едно място, а и горчиви не само обли и пъпчиви!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе докога този Москов дето си е стара мутра за отстрел ще го тикат напред ? и той ше иска от Герб нови лица ?
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой гласува за тия нещастни некадърници?.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СИНИ ПЪПКИ! ИСКАТ ОЩЕ ДА КРАДАТ!
2
7
 
6
 
! Отговори
Националь преди 9 години
Деформаторите и останалите псевдо-политици нарекоха конкретиката в политическите програми популизъм!За тях е неприемливо някой да поема точен ангажимент към избирателите си!Те биха се обременили с подобна линия, тъй като като нея изпълнят ще им се търси сметкаИ така те измизлха говореното и демагогията за реформитеНяма да кажат, че затварянето на блоковете беше противо-законно и анти-конституционноНяма да кажат, че договорите с ТЕЦ1 и ТЕЦ3 и ВЕИ са анти-конституционниАко вие кажете сте луд
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оф...