Пети кръг: ББЦ без Бареков влезе на преговори с ГЕРБ

Румен Йончев: Нямаме конкретни искания, дошли сме да чуем ГЕРБ
Обновена: 17 окт 2014 14:27 | 17 окт 2014 13:32,
92
Пети кръг: ББЦ без Бареков влезе на преговори с ГЕРБ
Цецка Цачева и Свелин Танчев Снимка: БТА

Пети кръг на преговорите за сформирането на правителство започна в Народното събрание.

Днес на среща с ГЕРБ влязоха представители на коалиция „България без цензура“. Това са лидерите на „Лидер“ Кънчо Филипов, на Земеделския народен съюз Румен Йончев и на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов. Само ББЦ е представено от зам.-шефа си Светлин Танчев, който е бивш депутат от ГЕРБ.

Още по темата
"Нямаме конкретни искания, дошли сме да чуем какво предлага партия ГЕРБ", обяви преди срещата Румен Йончев от ЗНС. Той обясни, че преговорният екип е запознат с програмата на ГЕРБ, но не и с 18-те точки, по които ГЕРБ водят разговорите.

Йончев обясни, че в ББЦ не биха направили компромис с много неща. „С елементите за социални действия, които са в нашата програма. С "Чисти ръце", ако щете“, уточни той.

Преговорите от името на ГЕРБ водят отново Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.

В този формат те започнаха разговорите за кабинет в началото на седмицата. ГЕРБ вече се срещнаха с БСП, ДПС, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

След преговорите дотук стана ясно, че единствено с Патриотите е възможен съюз. Отношенията с Реформаторите предстои да бъдат уточнени допълнително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
Любопитно преди 9 години
Знаете ли, че от ебола са умрели няколко хиляди души, докато от герберастия стотици хиляди са изхвърлени от домовете ми, още толкова са фалирали и тънат в мизерия, десетки са се самозапалили..
36
0
 
4
 
! Отговори
БОКО ХАРАМ преди 9 години
НЕКА ДА ВЪРНЕМ ЧЛЕН ПЪРВИ ОТ ГЕОРГИ ДИМИТРОВСКАТА И БАИ ТОШОВАТА ''КОНСТУЦИЯ'' - РЪКОВОДНАТА РОЛЯ В ДЪРЖАВАТА СЕ ИЗПЪЛНЯВА ЗАВИНАГИ ОТ БКП---Е СЕГА ОТ ФИЛИАЛА И - ГЕРП.
35
0
 
3
 
! Отговори
nemam nervi преди 9 години
Пак провокация срещу БиБи -Това момче от снимката не беше ли герберче?
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно съм сигурен , че Борисов ще е новия президентин...Абсолютно съм сигурен, че той ще е и последният. Абсолютно съм сигурен, че следващият ръководител на Народна Република България ще бъде генерален секретар. На БКП. Истинското.
33
6
 
3
 
! Отговори
хаха преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Много злобеешИскаш не иска , ще има ГЕРБ и пак ще е на власт.Почвай да събираш компанията си от контрапротестите и се пренасяй на палатак пред парламента , да видиш хубаво ли беше една година протести и никаква чуваемост от сергейко , пчеличката мая и ореха
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Ще има революция май!!!"...Много си наивен. Революция има само ако някой я финансира или организира от вън. Митове са, че народа се вдигал на революция - такова нещо няма, особено пък бългрите. Правилно е сега не да се казва не "Ще има революциа май" ами "мизерията ще става със сигурност по страшна".
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ги гледам партиите след изборите,ми то се ослушват,ми то се оглеждат.. И нито една даже не знае какво да прави евентуално ако влезе в управление.Не знае,защото са повечето супер некадърни,отделно от това и за крадене не е останало много,а народа ще иска резултати... Само ДПС си знае целите,но таки или иначе пак ще си гледа сейра на българите,дори и да не се докопа до висшите постове
30
2
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Абсолютно съм сигурен , че Борисов ще е новия президент. Досега не се кандидатираше защото имаше пълно мнозинство и много по голяма власт като премиер ,но при положение , че вече трябва да се съобразява с капризите на още 3-4 партии ,определено ще се оттегли на Дундуков 2.В момента си подготвя и кадрите които ще поемат щафетата , това са трите лелки от снимката , плюс още няколко човека Томислав Дончев ,Московски и евентуално кмета на Бургас.Фандъкова ще си остане кмет на София ,че му е важна
29
6
 
15
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Така, както вървят нещата коалиция БОСТАН май ще бъде заменена с коалиция ТЮРЛЮГЮВЕЧ ! :)В името на властта и за кокала ще се обединят глобалистите от ГЕРБ с националистите от НФСБ. Към тях ще се присъедини ***, който до вчера наричаше Борисов "убиец".За капак и турската етническа партия ще подкрепя този уродлив Франкенщайн, който ни готвят уж в името и за доброто на България.Ако правителството на Орешарски беше задкулисно, то това ще е направо мафиотско !Къде сте бе, протестъри ?
28
0
 
1
 
! Отговори
veerno li преди 9 години
До Анонименkato napravi republikanska- monarhia sas so6ialnapolitika po kapitalisti4eski model. Ne6o ot tozi sort barekov rase6e predizborno
27
4
 
9
 
! Отговори
Цачо Цецков преди 9 години
Ха-ха, видехте си, бе Герберасти, за кого сте гласували?! За Цецко Цачев да ни управлява, а?! Я сега дружно се засрамете! И то чак след месец-два. Ама заплатите и субсидиите им се плащат, де. Даже и без да работят. Да не си помислихте, че е като в частните фирми - не работиш - не плащат. То и като работиш толкова плащат...
26
2
 
6
 
! Отговори
АнаЛиз преди 9 години
Нещата са плачевни , криза в КТБ , липса на бюджет , дефицит над тавана от 3% , затова правителството на Борисов , ще бъде избрано със завидно мнозинство , дори и от РБ и ДПС , единствено Атака и БСП ще го играят уж против , но ще се радват , че някой друг ще изкарва зимата.Борисов ще бъде избран за премиер с около 170 гласа.Правителството ще го дотика до президентските избори , където Бойко ще получи обещаното му президентско място , заради нагърбването с управлението сега.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ прекаляват с кафетата, но турското си остава най-силно засега.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има революция май!!!
23
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България без цензура единствена предлага алтернативата на партия, която не е била във властта и не е обвързана с греховете на предишни управления, така че само тя може да бъде обективният глас и корективът на управлението. От друга страна, партията има ясни жалони в програмата си, които са с много висока подкрепа от обществото - като операция "Чисти ръце", като безплатните лекарства за децата и грижата за майките, така че това може да бъде основата за преговори срещу подкрепа на правителството.
22
0
 
3
 
! Отговори
veerno li преди 9 години
До Бонаtoi ve4e *ki e gotov da pravi samo da e vav vlasta
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде правте скапаното правителство по скоро,че и ние да го сваляме,опциите ви се изчерпват ,разиграхте картите със ббц и нфсб,изгърмяхте куршумите,от тук на сетне ще търпите провал след провал,при едни следващи избори ептен никой няма да гласува,ще стане невъзможно узаконяването на властта,ако преживеете зимата де,аз мисля ,че хората ще ва избият
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БКП-2 пардон ГЕРБ и останалите абревеатури на партията майка кавито и да ги сътворяват отлива на млади образовани и отвратени от БГ действителност българи ще продължи.Нацията ще изчезва и все повече ще се топи.На нейно място ще се самонастаняват ислямисти и всякаква бог знае каква ***.Каквито и коалиции,формации и съюзи да се създават надробеното до тук от олигарси,мутри,деца на БКП номенклатурни кадри е толкова деструктивно че едва ли ще се овладее без единна концепция за запазване на нацият
19
1
 
11
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 9 години
Аре бе аре направете правителство бе поне да е стабилна държавата всичките крадахте
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наздраве Цецкее,пияна Цеца весели преговори,за тва са нахилени,почерпани са се