България е изправена пред трети пореден кабинет на малцинството

Washington Times: Изборите може да дестабилизират политиката в страната
Обновена: 22 окт 2014 08:25 | 22 окт 2014 07:11,
57
България е изправена пред трети пореден кабинет на малцинството
Снимка: архив Reuters

The Washington Times излиза с анализ, посветен на следизборните процеси в България. В него се констатира, че в страната ни цари коалиционно объркване и че това може да дестабилизира политическата система в страната.  Според вестника най-вероятно след края на преговорите в страната ни отново ще има кабинет на малцинството.

Още по темата
Изданието припомня, че през последните 18 месеца гласоподавателите в България отидоха до урните три пъти – два пъти за парламентарни избори и веднъж за евроизбори.

„Поредните избори отново бяха белязани от ниската избирателна активност от малко над 51% - подобна на тази от парламентарните избори през 2013 г., пише The Washington Times, цитиран от "Фокус". Изданието прогнозира, че докато коалиционните преговори продължават, най-вероятното правителство е кабинет на малцинството на най-голямата партия (която има само 35% от местата) – третото правителство на малцинството след 2009 г.

„Със силно фрагментирани резултати последните избори за парламент имат потенциала да дестабилизират политическата система на страната”, коментира още The Washington Times. Вестникът припомня, че в парламента бяха избрани осем партии и коалиции и заключава, че това го прави най-разединеният в демократична история на страната.

Междувременно се очаква нова среща от втория кръг на преговорите за съставяне на правителство. Късно във вторник той стартира с тайна среща между лидерите на ГЕРБ и тези на партиите в Реформаторския блок. След нея не се стигна до решение за подписване на коалиционно споразумение, но двете сили отчетоха сближаване на позициите си.

Няколко часа по-рано БСП обяви готовност да се включи във втория тур на преговорите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката е от филма HITMAN
21
0
 
19
 
! Отговори
Малиййй СРАМ преди 9 години
Това да те изгонят с камъни от властта и пак да искаш да си на власт си е направо ДИАГНОЗА. А народа да гласува за ПАЛАЧА си ГЕРБ, за ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ФАКЛИТЕ докарало го до просешка тояга, мизерия и кучешко съществуване, по негово време фалира бизнесът на стотици хора, шестима се самозапалиха, 500 пъти увеличение на цената на лекарствата, 1,7 милиарда източени от Здравната каса" този народ освен да е КРЕТЕНЯСАЛ няма друго разумно обяснение. Западa ни се смее и недоумява как е възможно това. Това може само от изветрели мозъци да бъде сторено.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до ГДимитров:Алооо,онзиии,кой беше на власт когато вдигнаха миналата година цената на тока бе!?Пешо от Мала Фуча ли бе!Или някой който не е на власт?!И как ще стане?Така и не си ли разбрал че цялото това театро и с цените на тока и протестите през февруари и протестите след това цяло лято са исценирани,платени и режисирани от мутро-милиционерската клика около Буда Великолепний,само и само да се проведат нови избори и пак избори и пак и т.н. до пълен крах на България!Слепец нещастен!
19
0
 
12
 
! Отговори
при бай Ставри преди 9 години
Ееее а дано след тоя път и най накрая го вкарат при бай Ставри.....
18
7
 
4
 
! Отговори
Георги Димитров преди 9 години
До ДръндерБойко го изгониха по политическа линия :-). Повечето активисти във февруарските протести се оказаха платени. И онзи прякура му "лекето" ли как беше. Където му бяха дали едно AUDI Q7. Както и много други. Миналата година февруари месец нарочно надписаха сметките на тока, за да може овцете да излязат на протести и да се самозапалват. Цялата работа беше да махнат Бойко от властта защото много им развали далаверите. Като каза че ще прави и лимит за земеделските субсидии настъпа мн хора
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е защото не въведоха задължителното гласуване. Ако всички лентяй си надигнат гъзовете и отидат да гласуват нещата щяха да стоят по-друго.Ама повечето хора и без това са бедни, не им пука кой ще е на власт защото те все ще са си бедни. Пък и има друго - българинът е готов да си запали къщата, за да изгори на съседа плевнята.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на снимката:Пазят Батко с гоЛемата вилицаот гоЛемата народна лИбов!Боже,Боже!
15
0
 
16
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 21 Ахахахаха,победители с 84 депутата Моля ти се ,стига си плямпал глупости Те със почти 100 депутата не можаха да направят правитество,камо ли с 84 Ще трябва да дават мноого пари,че да имат цели 2 патерици,че барем с 300 зора съберат 121 гласа и то не се знае колко време ще издържи новата тройна коалиция
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
84% от народа не иска ГЕРБ поне това показаха изборните резултати!
13
0
 
20
 
! Отговори
ВИЖДАЩ преди 9 години
Относно "умния" в средата на снимката: Тези охраняват реалната власт върху нас, от самите нас! А чрез изборите ги легитимираме :)))
12
0
 
7
 
! Отговори
L. преди 9 години
Аз мисля, че Бойко и бодигардовете му имат бройка да направят един кабинет. Не ли?
11
0
 
14
 
! Отговори
пепи преди 9 години
За жалост България не е изправена а е наведена пред изменници и предатели.Жалко за добрите и честни българи.
10
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво се пулите тука бе, смешковци! Герб са победители на тези избори и щом са такива - ще управляват! Толкова ли ви е трудно да го осъзнаете и възприемете??? Знаем, че комунистите са ултра ограничени, ама чак пък толкова...
9
0
 
16
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Бойко ако не се кротне ще го кротнат хората! Защото ни писна от *** имаше право веднъж да управлява, изгониха го със самозапалвания, вторият път се отказа, беше прекалено горд, сега се смири, но пак си вири носа. Това му е последният шанс, ако пак се издъни, ще му е за последно! Наистина за последно! И ще последва Симеончо!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само преди няколко месеца президента обединител на нацията казваше :Плевнелиев: Когато няма съгласие, изходът са избори:)Вчера обърна палачинката:Плевнелиев: За мен няма вариант нови избори:)Явно и той се учи от вожда и разчита на късата памет на народа
7
0
 
8
 
! Отговори
ясен преди 9 години
До ИвановаЗащото или са в унизителната позиция да влачат жалко съществуване с помощите, отпускани от гробарските кметове или са чантаджиите, назначени на държавната копанка от Камората, пардон банда ГРОБ.
6
9
 
3
 
! Отговори
до атакист преди 9 години
Маррш в Сибир бе!
5
2
 
15
 
! Отговори
Иванова преди 9 години
До Анонимен Уверихме се господине, отдавна сме го разбрали, но защо изпадате в ярост. Това е резултатът от промиването на мозъци. Коя медия -радио ,телевизия ,печатна ни показва истината за у нас и по света. Опитват се някои журналисти ,но се стараят да им затворят устата. А правителствата на България са си нашето огледало. Там се оглеждаме ние. Знаеш какво представлява ГЕРБ, знаем до какво ни докара хредното им управление и защо пак гласуваха за тях? И за присъдружните им партии. Защо?
4
2
 
1
 
! Отговори
Лавро преди 9 години
До Анонимен 5Идеята на плоския данък е "я не сакам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле". Много по-сериозен проблем е криенето на данъци и осигуровки, тоест нашата андрешковщина. А основните доходи на държавата идват от т.нар. непреки данъци - ДДс, акцизи и т.н., които няма как да не платиш независимо от доходите си. Но не вярвам да те трият замо защото хал хабер си нямаш от икономика.
3
0
 
5
 
! Отговори
nz преди 9 години
И защо не искат нови избори? Свършиха парите за купуването на гласове ли? Последното правителство не идържа и не успяха да откраднат достатъчно и понеже и това се задава да бъде подобно затова ще се коалират върлите противници, като АТАКА и ДПС, само да изкарат някой лев за гласове. Те и затова си вкараха служебното правителство да им вдигне тока и да направи другите политически рокади, за да им остане повече време за кражби.