Борисов започна втори преговори с АБВ, но без Първанов

По-късно лидерът на ГЕРБ ще се срещне и с Патриотичния фронт
Обновена: 23 окт 2014 10:22 | 23 окт 2014 09:39,
64
Борисов започна втори преговори с АБВ, но без Първанов
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ и АБВ започнаха втори кръг от преговорите за съставяне на правителство рано сутринта в централата на ГЕРБ.

Още по темата
За разлика от първия кръг, този път на срещата между двата екипа присъства и Бойко Борисов, казаха от ГЕРБ.

В същото време от преговорния екип на АБВ липсва лидерът на формацията Георги Първанов.

Той се включи в първия кръг на разговорите с Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова в парламента миналата седмица.

От името на АБВ в централата на ГЕРБ сега преговарят Ивайло Калфин, Румен Петков, Росица Янакиева и  Кирил Цочев.

При разговорите между двете формации преди дни стана ясно, че между ГЕРБ и АБВ има съвпадение в 14 от 18-те точки, по които партията на Борисов води преговори.

Хората на Георги Първанов настояват за лявоцентристка коалиция между ГЕРБ и БСП и обявиха готовност да я подкрепят. Те настояват и за коалиционно споразумение. 

В АБВ са против сътрудничество с десните партии, с които Борисов също води преговори за кабинет.

Вторият тур на преговорите за съставяне на кабинет продължи с четири партии, след като ГЕРБ направи анализ на резултатите от първия кръг. Това са БСП, Реформаторите, Патриотичният фронт и АБВ. С РБ вече се състоя втори тур на разговорите, след който ГЕРБ и Реформаторите обявиха, че са по-близко едни до други.

По-късо днес предстои среща на ГЕРБ с Патриотичния фронт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 ГОДИНИ ПОТЪВАТЕ В БЛАТОТО НАДОЛУ С ГЛАВАТА И ПАК ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СИ МИСЛИТЕ ЧЕ НЯКОЯ ТИКВА ИЛИ ГЕЙЧЕ ЩЕ ВИ ОПРАВЯТ. НЕ НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ОПРАВИ. АКО ВИЕ САМИ НЕ СЕ ОПРАВИТЕ. ТЕЗИ ЗА КОИТО ГЛАСУВАТЕ СИ ИМАТ СВОИ ИНТЕРЕСИ КОИТО СИ ЗАЩИТАВАТ. ДА НЕ БИ ДА СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ОНАЗИ С 8000 ЛВ ЗАПЛАТА ВИ ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСА? НЕ ЗАЩИТИ СИ ТЕХНИТЕ ВЕНТИЛАТОРИ И ЖАМЛЪЦИ. ЕВТИНИЯТ ТОК ОТ АЕЦА КОЙТО Е 4 СТ. НА КИЛОВАТ ЗАМИНАВА ЗА ТУРЦИЯ ГЪРЦИЯ МАКЕДОНИЯ И ТЕМ ПОДОБНИ. А ЗА ВАС СКЪПИЯТ ОТ МАРИЦИТЕ И ВЕНТИЛАТОРИТЕ
28
2
 
12
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ЗА ГРОБ ГЛАСУВА НАЙ-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО ЩОТА САМО ТАКИВА МОЖЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ЕДНА МАХЛЕНСКА МУТРА НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** УПРАВНИК В ИСТОРИЯТА НИ!НЕ СЛУЧАЙНО БЮЛЕТИНА 9 ПРЕФЕРЕНЦИЯ 9 ВКАРА 3-*** ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА ОТ ГЕРБ НО МУТРАТА ИМ КАЗА ДА СЕ ОТКАЗВАТ ДА НЕ СЕ ВИЖДА ЯСНО, ЧЕ СА НАЙ-ПРОСТИЯ ЕЛЕКТОРАТ ПО-*** И ОТ ТОЗИ НА ДПС!
27
16
 
3
 
! Отговори
ужас преди 9 години
От поне една година не бях влизал в тоя сайт и от към коментари нищо не се е променило. Същите десет индивида седят по цял ден пред ПЦ- тата и плюят по ГЕРБ и симулират народна омраза към Борисов и екипа му... Добре, че вече никой не ги чете тия форуми и хората се усетиха, че пишещите са предимно платени клакьори на ДПС, Атака и подобни партии които са против държавата... Та, скъпи ми ниско интелигентни евтини човечета, за ГЕРБ гласуваха над 1 милион работещи, учещи и мислещи хора.. ЧАО ВИ! :)
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОДАЖНИ ЖУРМАЛЯ ,ДА ВИ СВЕТНА ХАБИТЕ СЕ НА ПРАЗНО ДА НИ РЕКЛАМИРАТЕ ТАЯ МУТРА ББ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР.ДОСКОРО ТОЯ НОМЕР МИНАВАШЕ,И ХОРАТА МАШИНАЛНО ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ,СЕГА ОБАЧЕ ЕФЕКТА Е ОТ РЕКЛАМАТА НА МУТРАТА ББ Е ТОЧНО ОБРАТЕН И ХОРАХА КАТО ГО ВИДЯТ Я ПО НЯКОЯ ТЕЛЕВИЗИЯ ,Я ПО САЙТОВЕТЕ НА НЕТА И ЗАПОЧВАТ ЛЮТО ДА ГО ПСУВАТ И ДА ГО КЪЛНАТ.ГЕРБ ТРЪГНА ПО ПЪТЯ НА НДСВ.ТОВА Е
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОЗИ ЦИРК!!??
24
2
 
16
 
! Отговори
кк преди 9 години
Коалиция с АБВ значи,че Герб отива в Историята !!!!!
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко ,в миналия парламент Сидеров те изнасили с оня прословут златен пръст,сега с влизането на Атака в парламента ,Воленчо направо те разпра ,ама не само тебе ,ами и пръсна задниците на цялата политико-икономическа олигархия и нейните ционистки господари,като ви обърка жестоко сценария ,затова са сега тези тайни и полу явни срещи на които трябва наново да се преразпределя баницата
22
11
 
24
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Алчен за власт !Нали твърдеше, че ако няма поне 121 депутата от ГЕРБ няма да прави правителство ?!ГЕРБ има далеч по-малко депутати, а наш Боко Тиквуня търси партии да прави коалиция...Що така бе, Боко ?!Всъщност Тиквата не за пръв път казва едно, а върши друго.Този път обаче това ще му затрие главата ...Това правителство на сговора и политическата уйдорма ще завърши катастрофално !
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте коментара на 11 . С такива психопати как ще има прогрес в държавата . Това не са хора а червена чума , за която единственото лекарство е .. край на мъките.
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБАВИ ЖАЛКИ И СМЕШНИ СТАНАХТЕ,ТАКОВА ТЕАТРО И ТАКЪВ СЕИР НАРОДА НЕ БЕШЕ ВИЖДАЛ И ЗА БЛАГОДАРНОСТ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЗА ГЕРБ 5-6 % НЕ ПОВЕЧЕ ,ЗАЩОТО БЕЗ ВАС НЯМА ДА Е ИНТЕРЕСНО
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох, Жени и Тачо пак са се скарали, какво ни занимават с политика и Борисов, да правят каквото си искат политиците, какво ме нинтересува какво правят политиците.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко след като си я подкарал така вземи накрая покани и мене на преговорите за кокала,аз да не съм по будала от тебе ,или от ония смешници от РБ,АБВ,ББЦ и (патриотите) от кабеларката Скат, Бойко не виждаш ли,че тия са много алчни ,аз не съм като тях ,затова ти предлагам справедлива подялба,половината баница на тебе,половината на мене ,бе алъш-вериш да става и далавера да има туй е важно .а тъппия мат,рял хич не го мисли
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заплати от 9000 лева нагоре в ДКЕВР.
16
8
 
1
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
До Анонимен 18.От колко време тролиш тук и още не си се научил как се пише милиАрд!!:)) ***! Ама то в атака какво друго да търсиш, я......
15
3
 
11
 
! Отговори
7 преди 9 години
Естественно,че ще се разберат,нали са от едно котило БКП.Това,че сега се правят на различини ,това е зо пред нас.Кой направи Бойко генерал? Първанов и Доган.За какво говорим?
14
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МУТРАТА ОТ СИК БОЙКОПО ПРЯКОР БУДА НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН МЕДИЕН ПРОДУКТ ЗАМИСЛЕН ОТ САЩ ,СЪЩИЯ НИ БЕШЕ НАТРАПЕН ОТ ПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ,САМО И САМО ДА БЪДЕ ПОДЛЪГАН БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.,А ЗАЩО НИ ГО НАТРАПИХА,АМИ ТОЙ НАЛИ СИ Е *** МУТРА ББ САМ СИ ГО КАЗА ПРИ ОТКРИВАНЕТО НА 41 НС,КОГАТО ОТ ТРИБУНАТА СЕ ИЗТЪПАНЧИ ЗАЕ ОБИЧАЙНАТА СИ НАРЦИСТИЧНА ПОЗА И ИЗГРУХТЯ ,ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ -БСП,ДПС И СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ТРЯБВАЛО ДА СА МУ БЛАГОДАРНИ,ЗАЩОТО АКО НЕ БИЛ ТОЙ ,ТО АТАКА ЩЯЛА ДА Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 10Хахаха :), много точно сравнение! Но тук с дързостта се съгласявам, но някак с красотата не мога :))))))))
12
2
 
23
 
! Отговори
заличителя преди 9 години
Преговори мреговори,всичко е ала бала! Истината е ,че който и да се намести във властта ,пак ще скуби и тормози българите ,до пълното им унищожение (той края вече е близо ) :)) ! Така е,*** народ - не заслужава държава !
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахаха герб и бсп в коалеция=нови избори
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен3, който иска обяснение за как лявото АБВ има толкова много допирни точки с дясната ГЕРБ...Обяснението е : Чисто лявото и чисто дясното са два полюса в идеите, отдалечени в безкрайността. Там, в безкрайността, нещата се сливат.