В ГЕРБ с 2 варианта: тройна или четворна коалиция

С повече участници във властта политическата хигиена щяла да се подобри
65
В ГЕРБ с 2 варианта: тройна или четворна коалиция
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

В ГЕРБ държат в готовност до края на седмицата две формули за управление - тройна или четворна коалиция, пише "24 часа".

Според единия в управлението ще са ГЕРБ, Реформаторският блок (РБ) и Патриотичният фронт (ПФ), а според другия към тях ще бъде допусната и АБВ.

Още по темата
След като във вторник вечер петимата лидери на Реформаторите гостуваха на Борисов в централата на ГЕРБ, Радан Кънев обяви, че те са категорично против кабинет на малцинството, т.е. само на ГЕРБ и блока.

"Това е лош вариант и не може да бъде нито добрият, нито по-добрият", отсече Кънев. И потвърди, че с Борисов е обсъден коалиционен кабинет с участието на ПФ като "един от добрите варианти за мнозинство и правителство". Другото, което Кънев определи като невъзможно, е кабинет с участието на БСП. Някакво участие на АБВ обаче не изключи.

"Сега проблемът е не искат ли реформаторите с патриотите, а патриотите да поискат реформаторите", довери човек от ГЕРБ. На късната среща с Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев и Корман Исмаилов, Борисов бил заедно с Румяна Бъчварова от Изпълнителната комисия на ГЕРБ и със зам.-председателите на партията Цветан Цветанов и Димитър Николов.

"С повече участници в управлението политическата хигиена ще се подобри - всеки ще контролира другия", сподели член на ръководството на ГЕРБ.

Мандатът няма да залегне в коалиционното споразумение - ако правителството работи добре и реформите се случват, той ще е пълен. Иначе партньорите се договорили да предизвикат сами предсрочни избори след две години. Периодично те ще си правят междинни ревизии на управлението

Кабинетът ще е факт до края на идната седмица - 31 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
8
 
! Отговори
До шеф Манчев преди 9 години
Браво шеф Манчев ! Подай му го !
26
4
 
16
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Междудругото да вметна,че снимката е много показателна,кой реално командори в ГЕРБ ,кой е човека в сянка,който реално казва какво да се прави ББ е една марионетка на ЦВ ЦВ Понеже ББ не е особено умен,той само седи за параван а истинските интриги плете ,човека на заден план от снимката,точно както Доганчо
25
1
 
4
 
! Отговори
melinda.faella преди 9 години
До ГОГО еи подмазвач1 и с поздрави и без поздрави все си тоя мизерник1 смешникооо
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО БОЙКО.. ПОЗДРАВИ ОТ КАРЛУКОВО,ФАКУЛТЕТО,ШЕКЕР МАХЛА И СТОЛИПИБНОВО
23
4
 
12
 
! Отговори
шеф Манчев преди 9 години
Да му го подам на тиката в устата с лук.
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** гербаджийски ,забравяте третия вариант,който е най възможен,а именно народа тази зима с колове и камъни да ви измете и тогава мутрата от Банкя пак ще се крие в болницата с уж високо кръвно и пак турския ходжа ще ходи да му бае против уплаха ,както по време на протестите миналата зима .
21
13
 
9
 
! Отговори
ГОГО преди 9 години
САМО БОЙКО ПОЗДРАВИ ОТ БИСТРИЦА
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен до 9 преди 9 години
Прав си! От кога го говоря това...
19
2
 
12
 
! Отговори
gg преди 9 години
Каква хигиена, политик и хигиена, сега се дели баницата и после да му мислим...
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката е доста показателна...Единият гледа с поглед казващ "Какво ми дойде до главата, идея нямам какво да правя"... А Цветанов, просто без коментар...
17
2
 
9
 
! Отговори
ази преди 9 години
С повече участници във властта,политическата отговорност ще бъде безотговорност ,и...виновни в последствие няма да има. Хитро скроено за сметка на реанимиращия български народ.
16
0
 
10
 
! Отговори
адъ преди 9 години
Много добра снимка!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До политологИзвинете господин политолог, но Борисов е толкова червен колкото Станишев и Миков.
14
12
 
4
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Червените *** пишат ей така за спорта , но за сметка на това само тъпни . След като не ви харесва Бойко Борисов , попитайте Станишев , Миков и Местан , защо сдадоха властта . Вместо да се напъвате да пишете глупости можеше още да сте на власт. Знам , че не искате да отговорите , защото сте некадърни и много , ама много крадливи. Изтеглиха над 5 милиарда заеми и дадоха на пенсионерите по 4.50 лв. на месец или 15 стотинки на ден. А това са хората , които гласуват за БКП-БСП .
13
4
 
18
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До чирепуха Ква държава е имало при ББ? Това да прережеш няколко ленти,не значи ,че държавата е отивала на добро Ся относно коалицията,ББ ще си вкара такъв таралеж в гащите с такива коалиционни партнъори,че ще скимти после ,защо не е оставил да има нови избори
12
5
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Бойко за какъв ни го представят (предлагат)??Цар-обединител не може да бъде!Лидер и водач на българите не може да бъде!Освен за шеф на секта ГЕРБ, за полезна работа не става!
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До чирепухами как да не е лошо. Посяга на нашите другари.
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !какво те засяга как ще се сбабичаса Борисов. Да не мислиш да се омъжваш за него.
9
16
 
9
 
! Отговори
чирепуха преди 9 години
когато имаше държава и бойко я държеше изкъсо -лошокогато открива детски градини, спортни съоръжения,магистрали- лошокогато натисна олигарсите,донев,марешки,ковач.ДОГАН-лошокато вкара в затвора сретан йосич,йоско,и погна галевите-лошокато сменяше министри които не работят-лошовсичко -лошо ,А СЕГА Е МНОГО ПО ДОБРЕ,ДА БЛАГОДАРИМ НА ОМРАЗАТА ЗА ЗАВИДНОТО НИ ПОЛОЖЕНИЕ,ДА БЛАГОДАРИМ И НА ДРУГАРИТЕ
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега бушува Третата световна война. Тя се води с невоенни средства, а с икономически, с информационни. Същественото е удавено от несъщественото.За съжаление нашата малка страна отново е от най-потърпевшите