Борисов тревожен за създаване на стабилно правителство

ГЕРБ предложила поста председател на Народното събрание на БСП
Обновена: 26 окт 2014 14:55 | 26 окт 2014 10:29, Елка Василева
439
Борисов тревожен за създаване на стабилно правителство
Михаил Миков и Бойко Борисов. Снимка: БТА

Още по-тревожен съм относно създаване на стабилно правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата на „четири очи“ в парламента с председателя на БСП Михаил Миков.

За съжаление, така са подредени партиите в парламента, че дори възможността за хипотетична коалиция не е възможна, каза Борисов.

"Има смисъл да се направи правителство само ако е стабилно", каза лидерът на ГЕРБ. Той припомни заявеното от Михаил Миков, че дори да получат мандат, ще го върнат веднага.

Още по темата

Борисов посочи, че не разглежда мандата само като отговорност на ГЕРБ и допълни, че в така създалата се ситуация е по-разтревожен относно създаването на правителство. "Това, което говорихме с Реформаторите и случващото се там, ме кара да бъда скептик относно създаването на стабилно правителство”, добави Борисов. Той припомни, че "дори и с Реформаторския блок сме малцинство".

Споделената отговорност означава лидерите да са вътре в правителството, там се решават нещата и се изпълняват програмите, заяви още Бойко Борисов по повод позицията на Патриотичния фронт да не участват с министри в правителството, а само да го подкрепят.

„В противен случай е по-добре всички да останем в парламента, да излъчим някакво тип „Орешарски” правителство, заковаваме например 1 юли, за да имаме време 2 в 1 да направим изборите – парламентарни и кметски, за да не харчим пари и дотогава имаме нулево време и не се занимаваме с политическо говорене”, заяви Борисов.

В този случай аз няма да съм премиер, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че Патриотичният фронт „се държаха изключително отговорно. Предлагат да подпишем споразумение, което обаче без участие на техните лидери във властта не считам, че е достатъчно поемане на отговорност“, каза той. 

„Като се има предвид също така, че БСП ще остане опозиция и това, което съм чул от Радан Кънев, че той иска да остане като шеф на парламентарна група, без да влиза в кабинет, при положение че Валери Симеонов и Красимир Каракачанов остават вътре в парламента и не участват в правителство - по никакъв начин не искам да ги обидя, но когато става въпрос за стабилност, личното участие е изключително важно“, посочи лидерът на ГЕРБ. 

„В един момент може да се окаже, че решенията, които ще бъдат взимани, могат да бъдат бламирани по всяко време, а и може подкрепата към кабинета да се оттегли във всеки един момент, защото в едно управление винаги може да се намери кусур, което не гарантира стабилност“, каза Борисов.

От своя страна, Миков отново заяви, че БСП остава опозиция. Това се определя от резултатите, които постигнахме на парламентарните избори, каза лидерът на социалистите.

"Заявих, че ще бъдем достатъчно отговорни и конструктивни по отношение на тежките проблеми, които стоят пред страната и за които е необходима проява на отговорност от всички политически сили, независимо дали са по-големи, или по-малки", добави Миков.

„Високо оценявам споделените позиции по различни въпроси, свързани с банковата система, енергетиката, състоянието и изпълнението на държавния бюджет и се договорихме, че в бъдеще ще продължим да обсъждаме откровено, конструктивно решенията за различни тежки проблеми”, посочи той.

Борисов е предложил на БСП поста председател на Народното събрание, но предложението не е било прието. "Аз предложих на г-н Миков, включително и ако приемат поста председател на парламента, но той счита, че това би ги ангажирало много, при положение че пак са опозиция", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е предложил още в началото на идната седмица среща на лидерите на парламентарно представените политически сили. Консултациите да продължат между всички в последен опит за създаване на правителство, съгласен е Миков.

И Борисов, и Миков се обявиха за бърза смяна на управителя и ръководството на БНБ заради ситуацията около КТБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
17
 
! Отговори
до 253 преди 9 години
Коалиция между ГЕРБ и РБ може да има, но ще е изкуствена, безпринципна, конюнктурна и обречна на провал. Излишно се мъчат да скърпят някаква скъсана черга. Избори и стига с тия маймунджилъци.
201
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И реаниматорите не можа да купи!!!! А, как лесно се пазаруваше на килограм депутати от споминалото се РЗС на пуделчето Янка, Атака и Синята коалиция през периода 2009-2013г. Символ на насипна стока бе лицето Магарио Тагарински, който не бе купен само от извънземни! ( но и това не е сигурно) МЪКААААААА! Останаха му само Вучката, картофите и филийките намазани със свинска мас!!!
200
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Къща в Банкя, късно вечер. Един индивид е седнал на дивана си, пуши пура и си гледа телевизия. На вратата се *** и той пита: Кой? Чува се отговор: Кой и майка му...".
199
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От тиква знам да стават само три неща : варена тиква, печена тиква и ***!
198
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредното страхливо безгръбначно е Баце, което ще си купи малко временен комфорт от Доган, на цената на дозатриването на държавата и което ще бъде скоро натирено с тояги, първо от сараите, а после и от ратаите!
197
0
 
13
 
! Отговори
ахаххаха преди 9 години
До брей Тоталния шах му се вика мат Ама ЕС се матира ,гръмко и в по-голяма степен сама Сега Меркел ще е принудена да плаща украинския газ ,кажи речи сама Инак Обонго ще й се разсърди и току виж й спретнал германски майдаун,да й е гадно на бившата соц. другарка и настояща евродемократка
196
0
 
23
 
! Отговори
до 245 преди 9 години
По-скоро последните управялващи обраха негативите от неговото "премъдро управление". Който и да беше дошъл след 3.5 години герберастки некадърници във властта, едва ли би могъл да направи нещо за година. Да видим сега Тиквата, който свали Правителството за да дойде пак той, как ще се гърчи. Да не забравяме, все пак че той забърка цялата каша - включително и тази със сриването на КТБ. Той и Веждито не стпряха да обикалят студиата и да вещаят Апокалипсис веднага щом народът ги изрита ...
195
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как няма да е разтревожен, след като ще обере всички негативи на предишните "управлявящи" и има толкова "дупки" за пълнене в бюджета и ЯМАТА КТБ, която бе изкопана от Тройната Коалиция... Трябва да е луд да се хване да управлява...
194
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТ 25 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛА ПРАВИТЕЛСТВО,ВРЕМЕ Е ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ ДА СЕ ИЗМИТАТ,ДОБРОВОЛНО ИЛИ НАСИЛА,НА МЕН МИ Е ВСЕ ЕДНО,НО ДА ГИ НЯМА
193
2
 
7
 
! Отговори
681 преди 9 години
До CTOEB Поздравления!Абсолютно точно казано! За да крадеш безнаказано ти трябва сегашния хаос в който плуваме 25г!
192
4
 
35
 
! Отговори
МАНИ СЕ, БОКОООО преди 9 години
ЖАЛЪК, ЖАЛЪК БОРИСОВ. ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ, А ДА ЗАГУБИ ВЛАСТТА,КЪМ КОЯТО ТАКА НЕИСТОВО СЕ СТРЕМИ.ЗАЩО, БЕ *** БУТНА РАБОТЕЩИЯ КАБИНЕТ. ЗАЩО ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ САБОТИРАШЕ РАБОТАТА МУ И ПРЕЧЕШЕ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН.ЗАЩО ТИ Е ТОЛКОВА КЪСА ПАМЕТТА И ТАКА БЪРЗО ЗАБРАВИ КАК НАРОДЪТ ТЕ ИЗГОНИ С КАМЪНИ И ДОРИ ДА НАПРАВИШ НЕЩАСТЕН КАБИНЕТ,НАЙ-МНОГО ДО ДВА МЕСЕЦА ЩЕ ТЕ ИЗРИТАМЕ, КРАДЕЦО.КОЙ Е ВИДЯЛ МУТРА ДА Е НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА.А РБ НА ДРУГИЯ КРАДЕЦ КОСТОВ,И ТЕ ЛИ СА ОТГОВОРНИ
191
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мнаго лошо !Алчната властолюбива самовлюбена мутра от както се появи в политиката обърка живота на цялата държава. Сега пак се докопа с машинации и скоро ни чакат още изпитания. Започна се с повишаването на цената на тока от марионетките му Плевнелиев и Близнашки. Студът настъпва, скоро ще започнат да горят отново българи, дай Боже да са по-малко, отколкото през 2013-та.
190
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гн Борисо не искаме да допуснете в власта наи големият Доспатски мафиот Веселин Борисою 4еркезов във власта.Наи големият сол та6.к на Иван Костов.4еркезов направи огромен палат покраи язовир Доспат но се изпла6и от комисията Ку6лев и продаде вси4ко за6тото вси4ките пари му беха незаконни.От ново трябва да бъде разследван за пресвояване на незаконни средства.Товае един от неуморимите пресвоява4и на дърйавни пари.Тои е след Доган.
189
12
 
4
 
! Отговори
Au$tralia преди 9 години
Наистина незнам как да ви го кажа, но за вас българите Ав$тралия е не само друга планета, но друга галактика. Ето аз например тази вечер ходих на опера в нашата световно известна опера, каквато вие в България нямате! Очаквайте съвсем скоро новото ми видео в ютубе, знаете как е - карам си спортната кола с евтиния бензин а няколко аборигена ми търкат джантите ...уф, какво знаете вие. Сега ви казвам лека нощ, че утре ще ставам рано - ще ходя на риболов с лък в ЛонгРифПоздрави от Сидни Ав$тралия
188
6
 
21
 
! Отговори
ale преди 9 години
БСП ще се окаже най-принципната от всички партии. Никога нямаше да го повярвам.
187
3
 
30
 
! Отговори
CTOEB преди 9 години
Няма кой да се върже на тъпите ти милиционерски мутренски номера, нищожество гнусно! Единствените двама льольовци, готови да налапат въдицата са нелепите Кунева и Лукарски. Сърбай си сега попарата, която сам надроби. Цяла година не спря да пречиш, хленчиш, мрънкаш, саботираш. Риеше като ранен глиган, ходеше в парламента, все едно ти е кварталния нужник. Ти компрометираш всичко, до което се докоснеш. Ти си най-голямото зло, сполетявало някога хубавата ни Родина. Безсрамник!
186
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико е велик 4овек и пътеводител,ако нее тои комонистите и Доган 6те ни направят абсолутно като аборигените,това им е цалта.Но Боико това никога няма да го допусне.Боико пазисе наи много от Иван Костов,тои е като спя6т вулкан винаги мойе да изригне.Никога на него не верваи.
185
23
 
8
 
! Отговори
социолог преди 9 години
На другарите велики избиратели им се сбъдна мечтата, ГЕРБ да няма мнозинство. Е сега какво искате от Борисов , да ви бърше л----та . Няма как да стане , Станишев ги забърка и сега си пие водката в Брюксел . Извикайте го да си оправя кашите. А тотогава глад и мизерия.
184
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, толкова жажда за власт, протести от първия ден за сваляне на правителството на Орешарски! Хайде сега поемайте САМИ отговорност - трябва смелост, интелигентност, знания, родолюбие!
183
1
 
21
 
! Отговори
грг преди 9 години
Дойде време да си внесем политици,на които народа да им е работодател и да работят за България.Тези не стават,25 години или комунисти ни управляват или ДС,докато няма външна намеса няма да се оправим