Борисов готов на всичко: Да не е премиер, не ще и да е президент

Лидерът на ГЕРБ с три варианта за кабинет
Обновена: 27 окт 2014 16:43 | 27 окт 2014 14:57,
134
Борисов готов на всичко: Да не е премиер, не ще и да е президент
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е готов на три варианта за съставяне на кабинет, включително и да не е премиер, за да има правителство и стабилност в страната. Той категорично заяви и че няма амбиции към президентския пост и помоли да не се спекулира с това, че иска мандат на кабинета до президентските избори, за да се кандидатира за държавен глава.

От трибуната на Народното събрание при старта на новия парламент Борисов отново обяви, че има три варианта за сформиране на правителство. Единият е с Реформаторския блок и Патриотичния фронт, както и с партиите, с които по време на преговорите е констатирано сходство. Това са всички без „Атака”, стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ. Борисов дори отстъпи от искането си в бъдещото правителство да влязат партийни лидери, за да гарантират отговорността си.

Още по темата
„Ако участват лидерите, считам, че правителството ще е по-стабилно. Но понеже мандатът е общ, не мога да поставям такова условие. Дали Реформаторите и Патриотите ще участват в такъв формат, това приемам, че е тяхно право”, каза Борисов.

Вторият вариант според Борисов е кабинетът да има двугодишен мандат – до президентските избори като лидерът на ГЕРБ гарантира, че няма да се кандидатира на президентските избори. „След две години и половина няма да се кандидатирам за президент”, беше категоричен той и призова да престанат спекулациите по темата.
Третият вариант е мандатът да изкара колкото може в рамките на четиригодишния срок.

Борисов обяви като вариант и да не е премиер. „Приемам предложението на Реформаторите да не съм премиер. Но тогава не знам ще мога ли да контролирам министрите. Готов съм на диалог, стига да гарантира стабилност”, каза той.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че ще свика лидерска среща в близките дни. На нея ще очаква председателите на партиите в парламента да вземат решение кой от трите варианти да се задейства.

Според него мандатът на ГЕРБ е общ мандат, защото хората така са гласували. Борисов декларира от трибуната на парламента, че е готов да изпълни всеки от вариантите, дори и това да е за сметка на неговата партия.

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че новите избори не са вариант за него и ГЕРБ. „При тази зима може януари да не могат да закарат и бюлетините до секциите”, каза той и допълни, че след нов предсрочен вот конфигурацията на партиите може да е още по несъвместима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
7
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Ми да си оди у Банкя да сади компир като неще!
57
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TrolgenossenЕто така се пише на немски. А ББ можеш спокойно да го сложиш към разкостителите на държавата- с мутренското си минало, с връзките му с олигарсите, с това, че окрадоха заедно с възлюблената му една банка,.Имал волски нерви.Че какви други нерви да има един вол, и *** пожарникар
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
e нали цяла година искаха да пада правителството и да почват да управляват сега защо ги сърби
55
5
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Как ли ще се маскира Бойко за Хелоуин?!
54
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАПРЕД НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ ВЪРВИ СЛЕД ОЩЕ 25 ГОДИНИ ЩЕ ПИТАТЕ ЗА ОЩЕ ВИИ ДОРИ. И ПРЕЯЖДАХА С ЛУКАНКА И КЮФТЕТА БРАТЯТА В ПАРЛАМЕНТА. А БЕДНИТЕ ГЛЕДАХА И КАЗВАХА ЕЙ ТОВА Е ДА СИ БОГОПОМАЗАНИК.А КВО ДА ПРАИМЕ НИИ КАТ СМЕ БЕДНЯЦИ И ГОЛТАЦИ? НЕ ИСКАМЕ НИИ ПАРИ НЕ ИСКАМЕ БОГАТСТВО А САМО УДРЯЙТЕ НИ В ГЪРБИНА ДА СТАВАМЕ В ЗОРИ. ДА БЛЪСКАМЕ ЗА ТОЗ ДЕТ ДУХА. Е ТАКАВА ТЯ ЩЕ ДАЕ ДОКАТО СВЕТ СВЕТУВА. НАРОД ЛИ БЕ ДА ГО ОПИШЕШ ЖИВОТ ЛИ Е ДАГО МУ ГО ТУР.Ш
53
28
 
6
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
*** волските нерви дето ги има Борисов. Извиват му ръцете всекви ***-популисти и той още си трае.............Е, що не съм аз на неговото място!! "Консенсус" ли, гадини КГБ-ейски??? НикЪФ!!! *** мръсни!! Разкостихте държавата и ся някой друг да обере парсата. Голям късмет имате , че не съм на мястото на Б.Б. Рубладжии гадни. Повръща ми се от вас.
52
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов отново показа, че освен собствен дневен ред не признава нищо друго - аз да управлявам, аз да съм президент, аз няма да мога да контролирам. Аз пък смятам, че е много добре за държавата, ако той "не може да контролира" министрите си. Жалък, жалък, жалък човек.
51
23
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ВенелинСъщо като онези от избирателите му, които са гласували за него без 30-50 лв. с надеждата, че ще им реши проблемите.-------------- Всъщност, за Бойко основно са гласували хора с бъдеще и без проблеми. Хората без бъдеще са в БСП, а тези с неразрешими проблеми са в Атака.
50
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Това са ВСИЧКИ без Атака, стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ."Тоест не се изключва от схемата и ДПС,АБВ,БСП така ли?А говорихте за златния пръст на "Сидероглу" и се бихте в гърдите че сте големите "антикомунисти".Ей хора,отварайте си очите като гласувате.
49
2
 
26
 
! Отговори
Брат Му на Винету преди 9 години
ква я мислехме ний , ква стана тя
48
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутро , и ние не те искаме за никакъв !
47
2
 
36
 
! Отговори
Боко преди 9 години
Сетих се, ще направя Цецо премиер.
46
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хвана го шубето. Разбра ,че идва тежка зима .... и предпочита само да бъде кукловода, а друг да изнесе на гърба си ПРОТЕСТА И НЕГОДУВАНИЕТО НА ХОРАТА. ХИТРЕЦ .....
45
2
 
45
 
! Отговори
Случаен преди 9 години
И аз както много други преди мен не разбирам какъв му е на Борисов проблема? ГЕРБ - 84, РБ - 23, ПФ - 19. Общо 126. Мнозинство - слънце!!. Нали за такова мнозинство в продължение на 400 дни клатиха лодката. Ами сега да почнат да я управляват.
44
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре като се събуди друг акъл ще му дойде.
43
4
 
58
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Какво стана сега? Толкова пари похарчени за протести, бойкоти и напъни за да може тиквения вожд да стене министър председател и сега, когато всички искат да го подкрепят, започна да се дърпа. Може би защото в резерва няма 8 милиарда за харчене, а има поне 8 сериозни проблема за решаване. Жалка картинка! Също като онези от избирателите му, които са гласували за него без 30-50 лв. с надеждата, че ще им реши проблемите.
42
3
 
43
 
! Отговори
преди 9 години
Няма никакво значение кой ще е премиер и какво партиите са записали като преоритети за развитие на България. До 1месец след избирането на новото правителство,премиерът ще отиде на официално посещение във Вашингтон и там ще му дадат програмата на кабинета. След това обаче започне ли Марси Рийс да говори за демокрацията в България,това означава,че правителството не следва програмата и скоро ще си ходи...........:);)
41
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смачкват от работа и ви лъжат с телевизия и вестници и накрая ви довършват с данъци и дългове към банки.
40
7
 
46
 
! Отговори
кк преди 9 години
Ако това в заглавието е вярно, има шанс не само да има стабилно и работещо правителство, но и шанс за България.толкова години всичко бе подчинено на егото на един болен за власт човек....
39
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко гири вдигаха, колко пушилка, а накрая свали га...те ? Защо беше цялото репчене ? Сещам се за един виц за гаргата и вълка в самолета и поуката, че ако нямаш крила, не бива да се правиш на та...кар !