Ламбо удари първия звънец, новите депутати заработиха

Народните представители положиха клетва
Обновена: 27 окт 2014 15:09 | 27 окт 2014 14:10, Екип на Dnes.bg
52
Ламбо удари първия звънец, новите депутати заработиха
Снимка: БТА

Най-възрастният народен представител от новия парламент - 71-годишният Стефан Данаилов от БСП, даде началото на днешното тържествено първо заседание на Народното събрание.

240-те депутати в 43-ото Народно събрание положиха клетва, а веднага след това в пленарната зала прозвучаха българският химн и химнът на Европа. Депутатите се заклеха да спазват Конституцията на страната и да се ръководят от името на народа.

„Сериозно или на шега се оказа, че аз пак към най-възрастният депутат и това ми даде правото да се обърна към вас с надеждата този път да съм по-добър орисник за бъдещето на парламента“, заяви преди клетвата Ламбо и така напомни за краткия живот на 42-то Народно събрание, който също беше открит от него.

Според него букетът от партии, които изпратиха свои представители в парламента, е пъстър, както и са различни посланията, с които убеждаваха своите избиратели, но въпреки това той ги призова да върнат самочувствието на хората.

„Трудното раждане на този парламент показва, че сме занемарили много от така жадуваната демокрация и вече не може да отлагаме лечението на народа“, призна Данаилов и призова депутатите крака по крачка да върнат доверието на хората, защото много още очакват промяната, която им обещаваха политиците.

За старта на парламента сградата на Народното събрание се препълни от гости. Те бяха посрещани от гвардейски духов оркестър и влизаха през парадния вход по специално опънат червен килим.

Клетвата на новите депутати почетоха президентът Росен Плевнелиев, служебният премиер и министрите му, патриарх Неофит, главният мюфтия Мустафа Хаджи, посланици и евродепутати. В пленарна зала бяха и бившите зам.-председатели на парламента.

За първи път в Народното събрание има осем парламентарни групи. Очаква се всеки от лидерите им да произнесе слово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баце е популист и ***, което го е страх да реши проблемите на тази държава. Баце непопулярни реформи няма да направи. Защото е зависим от м***фията.
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както образно се изрази снощи Татяна Дончева: " Бойко иска да играе брич-белот на всичко коз, само ако държи в ръцете си 4 валета и 4 девятки". Така обаче може да играе само с Вальо Златев и приятели - в политиката, парламента и министерския съвет, това е НЕСЕРИОЗНО и недопустимо!!!!
17
7
 
13
 
! Отговори
Няма живот! преди 9 години
Слушам по радиото: Май говори ***? Това държаван глава ли е? Откриване ли е или е сбирка на анонимните алкохолици?! Никакъв живот, никакъв плам в думите! Даже и той не си вярва какво говори!! Че те, когато приемаха чавдарчетата, през "мрачния Комунизъм" говориха по-пламенно. А там даже не даваха пари. А тия там са за милиони левове законно ограбени от честния български работник!!!
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до авторът...LAMBO -STEFAN DANAILOV,MARSHATA OT NA VSEKI KILOMETAR,TERORISTAT OT CERNITE ANGELI,TOI KOITO VIARVASHE V BALGARSKATA MEDIZINA ,NO OTIDE DA SE LEKUVA V CUGBINA,ZASHTO LI NE PUKNA TAM TOZI MRASNIK.
15
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на АТАКА!Когато свиреха химна на Метрополията(ЕС) всички национални предатели от Колонията България стояха прави! Какво остана сега-да изберем Губернатор на Колонията...Боже какво падение-България вече я няма!
14
8
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Депутатите от Атака отново не уважиха химна на ЕС и стояха седнали, а всички останали бяха прави при химна на България, ЕС и клетвата. Атакистите демонстрираха неуважение към институцията парламент.
13
3
 
7
 
! Отговори
Сюлейман преди 9 години
Спорна работа и много нови закони да се приемат.
12
1
 
20
 
! Отговори
чвор преди 9 години
Ето я реалността само в един кадър по Нова тв-от едната страна спретнати,охранени, надменни,боравещи със заучени фрази,изтъркани обещания и опашати лъжи от другата-истинското лице на България-износени,отчаяни,изтощени,с празен стъклен поглед. Кога тези наистина ще разберат,че ние сме работодателят,не те!?
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да ни е честит новия 43ти бардак
10
7
 
5
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
DANO UTRE UDARI KAMBANATA ZA TOZI KOMUNIST.
9
1
 
16
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Абе какво ги давате тези тюфлеци бе! Особено от Нова телевизия още от сутринта Анчето беше в НС и се хилеше като ........ Заради тях не мога да си гледам сериала! Нито искам да ги гледам, нито да ги слушам - предатели, които за власт са готови и родните си майки да продадат!
8
6
 
10
 
! Отговори
ЗА 4 преди 9 години
КАТО НЕ ИСКАШ ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ----НАПРАВИ ТИ ,БЕ ***...ХА,ХА,ХААААААААА
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една клетва не можаха да скалъпят заедно като хората
6
7
 
20
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Атака не станаха на европейския химн прави.Чакаха да пуснат руския..ха..ха
5
2
 
20
 
! Отговори
ЗВЪНЕЦА ДРЪННА... преди 9 години
.....И ЗАПОЧНА ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО НА ....."БАЛШОЙ ТЕАТЪР"!НИКОЙ НЕ ИСКА ДА РАБОТИ ЗА "НАРОДНОТО БЛАГО"...А, .САМО "БЛАГО" ДА СИ *** ДЪРЖАВНИ ПАРИ И ПРИВИЛЕГИИ!!!!!БЛАГА РАБОТА Е ДЕМОКРАЦИЯТА ....ХА,ХА,ХАААААААААААААААА...
4
5
 
19
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Закривай !
3
3
 
8
 
! Отговори
А бат' Сали преди 9 години
???
2
3
 
21
 
! Отговори
до авторът... преди 9 години
...на заглавието!Ламбо ви е ударил по *** кратуни ми се струва!!!Това е Стефан Данаилов и МОЛЯ ВИ,ПРЕСТАНЕТЕ ДА МИСЛИТЕ И ДА СЕ СЛЕДВАТЕ СЕЛСКО-ОРИЕНТАЛСКИЯ МОДЕЛ.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ги видим колко и докога ще "работят".