ДПС се присети за Възродителния процес, внесе 3 закона

Искат да отпадне давността за престъпления от комунистическия режим
Обновена: 29 окт 2014 11:05 | 29 окт 2014 11:04, Камелия Цветанова
166
ДПС се присети за Възродителния процес, внесе 3 закона
Четин Казак Снимка: архив, Булфото

ДПС още в първия ден на новия парламент внесе три законопоректа, които са свързани с т.нар. Възродителен процес.

Те са знакови за нас и заради това са подписани само от депутати от ДПС, обясни Четин Казак от движението.

Първият се отнася до промени в Наказателния кодекс, с които ДПС настоява да отпадне давността за престъпления от комунистическия режим, в това число и т. нар. Възродителен процес.

Тези промени се гледаха от депутатите и в предишния парламент и зад тях освен народните представители от движението застанаха и тези от ГЕРБ, но след като БСП се обяви категорично против с аргумента, че се вадят скелети от гардероба, така и не си стигна до приемането им.

Другите два законопроекта са за изменения на Закона за гражданската регистрация и Закона за съдебната власт.

Те са провокирани от факта, че служители, свързани с ГРАО или съдебните регистри, при искане на справка настояват от хора с турско-арабски имена да съобщят и тези, които са им дадени по време на Възродителния процес.

Ежедневно получаваме оплаквания, че освен актуалното име се иска от хората да кажат и това, което им е дадено насилствено, мотивира се Четин Казак.

Заради това от ДПС настояват да бъдат заличени от регистрите българските имена на тези хора, при това не само на живите, но и на починалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен do 88 i kade shte zaminite mi kaji ? kade ako zaminite za turciq nqma da ste nikoi tam ! i shte ti kaja vednaga zashto nqmate pravo na rabota nqmate teskereta nishto !! seshtash li se ?? i da prodaljavam !!!!!! sega erdogan dava pasporti na siricite i pravo na rabota a ti shte si nikoi tam !!!!!!!! tova sas sigornost .drugoto koeto e dori ne govorite kakto trqbva turski tam vise smeqt oshte kato vi 4uqt !!! koito zaminal zaminal 78 god i 84 sled tova me4ka vi qla i tam nevi iskat
65
5
 
19
 
! Отговори
BG преди 9 години
Аркадашите, що не пишете на кирилица бе ?!?! нали сте "български" граждани ?! Случайно да сте учили по история че българите се гордеят страшно много със своята азбука ?! Опа, съжалявам - вие сте учили историята на Турция, от историята на България се срамувате !Значи какво излиза - срамувате се от имената на българите, от азбуката им, от историята на държавата която твърдите че е "ваша родина", слушате турска музика - от българската ви е срам, гледате турска телевизия, ама не се махате от тук !
64
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС, за пореден път, разбуни духовете.Така добре са усвоили тази игра,че няма втори като тях.Как иначе ще се задържат 25 год. във властта, тези фурнаджийски лопати.
63
6
 
17
 
! Отговори
BG преди 9 години
Според мен трябва да се въведе нов закон в държавата - всеки който има българско гражданство - да има българско име !!! На който не му харесва - ВЪН !!!След като живее и работи в България и има български паспорт - да носи българско име !!!
62
4
 
3
 
! Отговори
До BG преди 9 години
BG, ти изобщо човек ли си?
61
2
 
8
 
! Отговори
аналнологичен случай преди 9 години
А ве, нема ли един пиян генерал да ги уволни теа сите мамелюци заедно с незаконната им кгб-партия и мафиотската им структура, ама за винаги!? Да им експроприира милионите и да се направят нови училища с нормални тоалетни а не турски ***!! Да се плаща лечението на всички болни деца а не родителите им да циврат къде ли не та да си спасят детето!!! По тъпо от бг-то нема, да търпи 500годишня му изедник отново да го шиба! Ти си в европа бе юроде, свести се най-сетне! Отвори си зъркелите, СЪБУДИ СЕ
60
4
 
12
 
! Отговори
BG преди 9 години
Да продължа - българските турци, възприемат смяната на имената обаче като кръвна обида, същевременно твърдят че са "верни" на България :)))Нека някой от тях да ми отговори - какво обидно има тук ?!?! че аз като българин да чувствам вина за възродителния процес ?!?!След като "аркадашите" считат за обидно да носят такива имена, да живеят заедно с българите и в България - ясно и точно им се казва - България е демократична държава, свободни сте да я напуснете когато пожелаете !!!
59
4
 
10
 
! Отговори
BG преди 9 години
Пак ще напиша за имената - "български имена" като Христо, Стефан, Мария, Антон, Атанас ... въобще не са български ! Да не говорим за такива като Симеон и Самуил които са си чисто еврейски ! Днес обаче масово българите имат такива. Защо? Защото са приели християнството което е станало официална религия. Т.е самите българи са минали през възродителен процес :) Защо ? За да докажат верността си към една официална религия т.е към държавата! Дори настоящия патриарх има име Неофит което не му е родно
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гневен българинZASHTO TEZI PLATENI NE PROTESTIRAHA PROTIV MAFIOTITE GALEVI.ZASHTOTO VSICKITE TE SA MISHKI,ZA 10 LV. SHTE PROTESTIRAT I VKOSMOSA.
57
2
 
13
 
! Отговори
Алоо! преди 9 години
Алоо депесарите! И кого ще съдите по тоя закон бе? Комунистическия режим ли? Или Държавна сигурност? Ами че тя самата ви партия е създадена от тях! До вчера бяхте прегърнати и управлявахте с БСП, същите тези, които направиха Възродителния процес! Вие сте върха на демагогията! ОТВРАТ!
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гневен българинТака е, това е истината
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 65TOVA OZNACAVA CE V BALGARIA NIAMA GLAD.VIG BORISOV,FIDOSIEVA,STANISHEV MIKOV I VSICKI OSTANALI.
54
6
 
19
 
! Отговори
zdr преди 9 години
И аз имам памет за гара Буново,където загинаха невинни деца при терористичен бомбен атентат.За терористи няма давност в целия свят!
53
0
 
4
 
! Отговори
555 преди 9 години
Kакво като питат за имена все едно някой ги помни. мен кат ме питат и не помня пак ми вършат работа.
52
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до БългаринV GERMANIA TURZITE PRAVIAT BIZNES,ABALGARITE MIAT TOALETNI.
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква истина бе, 38, че този на снимката се е угоил, като прасе и хич не му дреме за нищо , освен за топлото местенце/ ДОБРЕ ЗАПЛАТЕНО/.А заблудените им плащат субсидии, добри заплатки ,модерни автомобили и меки кресла.
50
1
 
2
 
! Отговори
Аспарух Гочев преди 9 години
Кой скова Кенефо, това е въпросът? От къде му е байрако? Що за гомна са възпитаниците му?
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименNA VAS VI PRECAT TURZITE *** EVREITE,MUSULMANITE.PRECAT VI BOIKO BORISOV I GERBERITE,PRECI VI MIKOV I KOMUNISTITE,PRECI VI ATAKA.NENAVIGDATE POLITIZITE SI--BILI KRADZI I MOSHENNIZI.KOLKO OSTANAHA, KOITO OBICATE?.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ако е направил престъпление като Иван, сега щом е Хасан да не се брои. Тарикати.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименне са могли, иначе са искали, като не знаеш историята не плямпайнямали са ресурс, храна и прочие, не ги изкарвай много блогородни и умни, те даже са направили по-голямо зло, покръстили са