Кунева и Лукарски на преговори с ГЕРБ, Кънев си тръгна

ГЕРБ и Реформаторите с нов опит за сближаване за кабинет
Обновена: 31 окт 2014 15:06 | 31 окт 2014 15:06,
38
Кунева и Лукарски на преговори с ГЕРБ, Кънев си тръгна
Снимка: архив, Булфото

Опитите за съставяне на правителство след изборите на 5 октомври продължават. В парламента започна поредната среща между ГЕРБ и Реформаторския блок, която ще търси максимално сближаване между двете формации.

От името на Реформаторите на срещата отидоха лидерите на СДС Божидар Лукарски и на ДБГ Меглена Кунева, заместникът й Найден Зеленогорски и Мартин Димитров, който е от Гражданския съвет на РБ. Лидерът на ДСБ Радан Кънев си тръгна от парламента. „Срещата не е лидерска”, обясни единствено той.

От името на ГЕРБ в преговорите участват Томислав Дончев и Румяна Бъчварова. Според неофициална информация тема на срещата днес е сближаване на позициите между двете формации са финансовите и икономически приоритети в програмите.

В четвъртък стана ясно, че ГЕРБ и Реформаторите трябва да напишат обща програма за управление до понеделник, когато да я представят на Патриотичния фронт за подпис. Тогава ГЕРБ и РБ обявиха, че са готови да подпишат коалиционно споразумение за кабинет, който да бъде подкрепен от поне трипартийно мнозинство, обединено около програма.

Въпреки отбелязания в четвъртък напредък в преговорите обаче днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не е оптимист за крайния резултат. Той дори обяви, че ако не се стигне до споразумение, ще върне мандата за съставяне на кабинет и ще предизвика нови избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо пренебрегват другите партньори Корман и турския терорист Касим Дал и не ги пускат на преговорите.
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е писна ми вече! Некадърници. Стана един месец не спряха да се уговарят. Накрая ще дадат властта пак на ДПС. Дайте им я още от сега и спрете вече да се подигравате с този народ. Поне един път за винаги хората да разберат кой ги командва 25 год. Станахте за майтап на цял свят вече. Три *** партий не могат да се разберат един месец. Бойко за втори път дезастабилизира страната жестоко. Не знам какво повече иска
4
15
 
12
 
! Отговори
Hi преди 9 години
Това, малко костовско л...но, нямали да си седне на дупето, или още си въобразява, че при нови избори някой ще гласува за него / тях / и май няма разлика м/у него и недоВолен
3
10
 
20
 
! Отговори
Злостър преди 9 години
Рамадан е отишъл да успокоява Костов!
2
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маските паднаха - видя се че Боковото СДС и Пръвовица са внедрени агенти на Мутрата. Тоя Лукарски не само името и физиономията са му лукави.
1
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докога ще ни занимавате с тия кратуни? Ежеминутно едно и също-сближение, разделение... Да вървят по дяволите..Взе да писва от тия вече.