ГЕРБ са готови да подкрепят Радан Кънев за премиер

Дончев: Готови сме и на това, другият вариант са избори
Обновена: 2 ное 2014 16:28 | 2 ное 2014 13:15, Анисия Иванова
294
ГЕРБ са готови да подкрепят Радан Кънев за премиер
Снимка БТА

ГЕРБ са готови да подкрепят кандидатурата на Радан Кънев от Реформаторския блок за премиер. Евродепутатът от партията Томислав Дончев заяви преди консултациите с Блока в Народното събрание, че партията е готова и на този  вариант.

Днес двата екипа отново се събраха на поредния кръг от преговори, за да одобрят общия текст на програмната  декларация за управление. В петък коалиционното споразумение се отложи, защото ГЕРБ не получиха отговор какво е виждането на Реформаторския блок за структурата на Министерския съвет.

На влизане в парламента днес от ГЕРБ заявиха, че все пак се надяват на коалиционно споразумение и очертаха три варианта, на които са готови - правителство с премиер Бойко Борисов, подкрепа на кабинет с премиер Радан Кънев и трети вариант - избори.

"Освен титулярния вариант - правителство с премиер г-н Борисов, ако има несъгласия, свързани с позициите в кабинета и персоналния състав, сме готови и на този вариант, включително да подкрепим правителство с премиер г-н Кънев", обясни Дончев.

В противен случай третият вариант е избори, а той не е добър, коментира евродепутатът. По думите му обаче е твърде рано е да се коментират персонални фигури като състав на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не сте доволни от претенциите на реформаторите,направете си самостоятелно правителство или да вървим на нови избори,че вече ни писна от вас.
197
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия гербери всекиу ден ни поднасят по някой циркаджийски номер.Това влачене на преговорите дали не е за да ни отклони вниманието от КТБ например и някой там да има време да си спретне тлъста далаверка,а сметката да плати отново народа,който *** мухи и ръкопляска на тираните си.
196
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майтап! На поредното салто на Тиквата Радан Кънев отговаря със Stiff Upper Lip. Евала, Радане, ама тиквите не знаят английски и не слушат AC/DC, а Лепа Брена.
195
7
 
14
 
! Отговори
За Радан Кънев преди 9 години
Че Радан Кънев не е получил масово подкрепа от българския гласоподавател - вярно е, от друга страна обаче в пъти го предпочитам за министър-председател пред Борисов! Оформила се е една опорна точка, че е марионетка на Костов - аз пък смятам, че е човек със собствена позиция, с интелект и визия. Знам обаче и че в момента, в който бъде предложено някое лице за премиер на България, същият ще бъде оплют и изкаран по-черен и от Дявола - такава е ситуацията в нашата мила родна страна.
194
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Бойко по-ли става?
193
11
 
10
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Радан Кънев не става! Друго си е, ако това е марионетката Орешарски или или опитния (в далаверите) руски гражданин СерГей Станишев...
192
7
 
13
 
! Отговори
историк преди 9 години
Драги сънародници прочетете " Български хроники " на Стефан Цанев. Ще ви стане ясно защо сме били 500 години под Турско робство , а след това и до днес под Руско. След това ще видите какво настояще и бъдеще ни чака.
191
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радан т.е. Костов отново премиер-това е краят на ГЕРБ!
190
4
 
10
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
До СТРАНДЖАТААми ти какво си мислиш, РБ разделени са политически трупове - нито една партия от РБ не може самостоятелно да мине бариерата от 4 % за влизане в парламента. Затова са се събрали, за да влязат заедно в парламента всичките политически трупове в РБ и да докопат властта и най-вероятно премиерски пост + министри.
189
4
 
21
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 9 години
На маймуни ни обърнахте, да ви вземе дявола с маскари...
188
7
 
27
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 9 години
Добре бе хора... никой ли не си прави сметката колко гласоподаватели е имало за Реформаторския Блок? Разделете тези гласове на партиите които са в него! Аз не искам да ми става премиер човек с толкова малко гласове... не ви ли е смешно?!
187
1
 
9
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
А BIMBO NUMBER ONE дали ще приеме за премиер някой друг , освен Борисов?
186
8
 
25
 
! Отговори
възмутенa преди 9 години
Aко хорaтa искaхa този,щяхa дa глaсувaт зa него!?
185
7
 
17
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Вече ни правите на канарчета. Др. Борисов да не иска да бъде премиер. Това може да бъде поредния виц в цирка по съставянето на правителство. Да се връчва вече мандата, че мандалото падна и като не могат да направят кабинет на избори. Няма кой да ги чака. Докога. Ако беше за някоя друга политическа партия никой нямаше да позволи това. Отдавна да са излезли протестъри, окупатори и лъжедемократи.. За ББ обаче може. Какъв е той и кой си позволява този театър на абсурдите. Почти месец мина от изборит
184
9
 
13
 
! Отговори
Биволъ преди 9 години
Браво на ГЕРБ . Най после след еврейчето Станишко ще имаме друго еврейче за Премиер-Раданчо. Те сега се оправихме. Ваньо , Костов кажи си.
183
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата ще изчака за президент през 2016 г., а Кънев и Кунева ще се редуват като премиери.
182
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eee dosega vashite partii BSP,DPS i razni drugi 25 god upravlqvaha da ne sme cafnali,znaete li 4e pravitelstvoto na Oresharski tegliha 5 miliarda krediti neshto da ste razbrali neshto da se e opravilo nula
181
8
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Бойко ако това сате си пълен ***.
180
4
 
24
 
! Отговори
Valeri преди 9 години
О, ужас....
179
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Аз предлагам дрОгаря Дъбов...