Министрите на РБ: Кунева – вице, Лукарски – на икономиката

Тя ще е без портфейл и ще наблюдава правосъдието
Обновена: 4 ное 2014 17:40 | 4 ное 2014 16:23,
147
Министрите на РБ: Кунева – вице, Лукарски – на икономиката
Меглена Кунева и Божидар Лукарски Снимка: БТА

Вицепремиерът от квотата на Реформаторския блок ще е Меглена Кунева. Тя ще е без портфейл, но ще наблюдава правосъдието. Това научи Dnes.bg от източници в парламента.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски ще е министър на икономиката, а този на БЗНС - Николай Ненчев, ще е министър на отбраната.

Още по темата
При Реформаторите остава и Външно министерство, където поста си ще запази сегашният министър Даниел Митов. Сегашният правосъден министър Христо Иванов също остава на поста, отново от квотата на Реформаторския блок. Петър Москов от ДСБ поема здравеопазването.

Образователен министър ще е Тодор Танев от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

Според информацията, изтекла в кулоарите на парламента след преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок, вицепремиер ще е и Румяна Бъчварова от ГЕРБ, която също ще е без портфейл и се очаква да отговаря държавното управление и електронното правителство.

Томислав Дончев ще е третият вицепремиер, който пък ще отговаря за еврофондовете, а Делян Добрев от ГЕРБ ще е министър на енергетиката. Депутатката от ГЕРБ Десислава Танева е номинирана за земеделски министър.

Очаква се Реформаторският блок да одобри своите министри на заседание на групата си в 17 часа. Възможно е тогава имената да бъдат официално потвърдени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеядният КЪРЛЕЖ - ОНЯ ОТ ДОНДУКОВ 1 е на околосветско ГЮЗМЕ, без никаква полза за България : НА КАРНАВАЛА В РИО ДЕ ЖАНЕЙРО за два дни на държавни разноски, екскурзийки до Аржентина и екзотични места из Южна Америка ! Граби, както башибозука си знае .
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последна новина : МНОГОКАДЪРНАТА г-жа Кунева ще поеме и Министерството на ФЕКАЛИИТЕ, където тя е безпорен специалист, с богат български и чуждестранен опит !
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миглена Пръмова Куневица, новия министър на образуването ..ашколсун ефенди Бойко Борисов все юде и ***, българомразци си назначаваш ? Кога бре народе, ей Народе, Кога ще управляват българи патриоти тази държава? Караджата дири свободата, а ний кога ще я доживеем ?
116
1
 
1
 
! Отговори
ss преди 9 години
Най-голямата наглост Куньова-Пръмова вицепремиер! Хора не эабравяйте как тия *** от т. нар. Реформаторски блок окрадоха България, и сега пак искат да лапат наистина народа ни си ги е эаслужил дано се усетим навреме само.
115
0
 
1
 
! Отговори
Боже, боже преди 9 години
прибери Си вересиите...
114
0
 
7
 
! Отговори
Fan преди 9 години
Не правителство, а блян! Буда, Гоце и..... Радан!
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миглена става за всичко ох Мигленчее охх на дядяа
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ааа ще има яко порно
111
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТаняТи си ***. Личните нападки на общо основание са причината да имаме такива политици. Хората като теб гледат "репутации", а не програми, образование и опит. Никога няма да си доволна и с прво. Ти си прекалено *** за да разбереш какво става така или иначе. За теб със "затвориха ни АЕЦ козлодуй", "стари муцуни" и "не мислят за на" се изчерпва политиката. Този АЕЦ, който всички оплакват нищо не ни носи. Все още изнасяме ток за съседите и имаме излишък, а цената се вдига, нали?
110
1
 
15
 
! Отговори
Васил преди 9 години
Абе тези луди ли са- това недоразумение Лукарски министър на икономиката! той не става за чистач на клозети- глупав е и за тази работа- те ще го правят министър на икономиката! Очакваме страната да направи голяма крачка - от криза към колапс!
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпреки, че далеч не съм доволен от конфигурацията, пак бих подкрепил подобен компромисен кабинет. Всичко, което не е в ръцете на ДПС и на БСП е по-добре. Освен това учавствайки повече партии в подкрепата, трудно може тиквата да си разиграва коня и да взима еднолични решения. Това е изхода. Компромисни кабинети до евентуална стабилизация и с надеждата до тогава *** като Волен Сидеров и мазници като Местан да бъдат изтикани от политиката. Ако не сте доволни да сте гласували на изборите!!!
108
2
 
13
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Боже, Боже, пази България от тази ***.... Реформаторски блок ли? Стари, неосъществили личните си амбиции, пълни ***. Никой от тях не мисли за българския народ, озверял от мизерия. Но ще си го получите още през зимата. Не с камъни и тояги, искате хората да излязат с оръжие ли? Мръсни, долни, ненаяли се, корумпирани безхаберници и продажници. Господ забавя, но не забравя!
107
0
 
0
 
! Отговори
Начало преди 9 години
До крайДа ама закона не предвижда такива тоест и да има избори те ще са по сегашния. Кой е луд да го промени , като знае, че повече няма да е депутат?
106
0
 
5
 
! Отговори
край преди 9 години
Избори са изхода - МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ защото сега кой е гласувал за Бат Сали, Баракова, Лъчо-Мозъка и още знайни и незнайни ***. Партии, социолози и медии са в заговора срещу избори които могат да променят системата - МАЖОРИТАРНИТЕ.
105
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам ГЕРБ пак ще заемат постовете с най-много лапане и далавери и европари, но този път ще ви преседне!!! С камъни и дървета ще ви изгоним и вас и партньорите ви, ако пак крадете и ни правите на ***! Внимавайте в картинката, защото търпението и доверието ни са на свършване!!!
104
3
 
3
 
! Отговори
Мен ще ме бъде а вас преди 9 години
До няма да ни бъдеЕ нали имаше бе пич или не си разбрал ?И да има нови пак същото ще се получи.Избора е един и аз вече го направих - терминал 2 .След седмица заминавам , тук просто не виждам никакво бъдеще. Та мен мисля да ме бъде , а за Вас не знам , всеки си преценява.
103
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След избора на това правителство българския Майдан е неизбежен. Само заради националната предателка Кунева народа веднага трябва да излезе на улицата и да помете ционистките марионетки палачи на българския народ през последните години. Революцията в България е неизбежна, това е повече от сигурно. Хората, които съсипаха България по време на прехода сега отново, са във властта. Това е пълно безумие и трябва да бъде прекратено веднага. Гласуваш за Бойко, получаваш Кунева и Костов, пълен абсурд.
102
1
 
23
 
! Отговори
Леле леле преди 9 години
Кунева вице, *** чудесно , тъкмо възможност да закрие АЕЦ Козлодуй .Невероятна , страхотна новина , ела да видиш , колко ти харесва.
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 115 Казваш,че избори е изхода. И какъв ти е избора? Може би революция?
100
0
 
13
 
! Отговори
ПЕШО преди 9 години
ТО СИ Е НАПРАВО ПОРНО