Борисов си представи кабинета - проевропейски и реформаторски

"Поемам тежката отговорност, защото не трябва да говорим за нови избори"
Обновена: 7 ное 2014 15:12 | 7 ное 2014 09:31, Камелия Цветанова
151
Борисов си представи кабинета - проевропейски и реформаторски
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Правителството, което днес парламентът ще гласува, е проевропейско и реформаторско и ще работи за стабилна България, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата
Според него след почти двегодишен период на политическа нестабилност сме изправени пред предизвикателства като дефицит, трудности в банковия сектор, блокиране на инвестиции в ключови програми, тежки социални проблеми за много хора, загуба на доверие от основните ни партньори в ЕС.

„Ние днес не трябва да говорим за нови избори и заради това поемам тежката отговорност да водя правителство“, заяви той от парламентарната трибуна, преди парламентът да гласува кабинета.

По думите му ГЕРБ и Реформаторите, които са коалиционните партьори, както и партиите, които ги подкрепят, съзнават трудностите и поемат отговорността да работят за тяхното преодоляване.

Според него резултатите от изминалите избори са дали сложна задача на политиците.

„При подобна ситуация имахме основанието да кажем, че това сложно представителство не може да излъчи правителство и да потърсим като изход нови избори, но като държавници не трябва да говорим за нови парламентарни избори”, настоя Борисов.

„Стигнахме до днешния ден след тежки дебати, но върнахме истинския смисъл на политиката. Всички ние сме желани, въпреки различията, за да изведем България по пътя на прогреса и поемаме своята отговорност”, каза още той.

Според него за България няма друг сценарий освен евроатлтически път на развитие, защото дори 7 години след членството ни в ЕС още имаме нужда от модернизация на инфраструктурата, политическите правила и администрацията.

Той увери, че правителство ще е реформаторско, защото ще структурира нов начин и организация в редица сектори, където има проблеми и които не отговарят на изискванията, а парите на данъкоплатците се изразходват неефективно и като пример посочи здравеопазването.

„Политически и обществен консенсус имаме, че реформите са необходими, а за да дадат резултат след няколко години реформите трябва да започнат от днес“, заяви Борисов.

„Правителството ще работи и се надявам да гарантираме стабилно развитие на България, но това зависи не само от тези четири партии, но и от опозицията“, настоя той.

Според него българите, които са работодателите на политиците, както и инвеститорите, имат право да видят устойчивост.

„Време е за работа. Да дадем сигурност за функционирането на държавата, да предотвратим срастване на икономика, политическа и съдебната власт. Да направим България добро място за живеене“, призова още лидерът на ГЕРБ.

Той избори 11 приоритета, след които е образованието, което да подготви поколения, способни да развиват държавата, осигуряването на социални правата на гражданите, провеждане на социална политика, която да помага на уязвимите групи, използването на евросредствата прозрачно, гарантирането на национална енергийна независимост, спазването на върховенството на закона.

„Политиките, които ще реализират тези приоритети, са отразени в програмната декларация на правителството и тя е на базата на политическата програма на ГЕРБ, с идеи и мерки на реформаторите и съществен принос и от програмите на ПФ и на АВБ. Амбицирани сме политиката, която ще провеждаме, да доведе до резултати и да постави ново начало на положителна промяна в страната, защото хората, бизнесът се нуждаят от много работа“, обяви той.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: Бойко БорисовBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
3
 
! Отговори
в следващата серия преди 9 години
В следващата серия пожарникарят (агент Буда) отново ще вдигне кръвното и мюфтията пак ще ходи на свиждане при него.
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тълпите от *** на бАтака, вече са на линия пред Парламента.. Предателя Джудже ги е свикал на "протест"...
48
1
 
9
 
! Отговори
само десет секунди преди 9 години
Ако слушате само десет секунди някой монолог на агент Буда по кабеларките, ще загубите повече мозъчни клетки, отколкото ако си удряте в продължение на един час главата с чук!
47
2
 
10
 
! Отговори
Радио Ереван преди 9 години
Питат Радио Ереван: -"Колко време ще издържи правителството? Радио Ереван отговоря: -"Боко, познахме те по гласа! Ако се беше обадил вчера, щяхме да ти кажем - още 24 часа. И спри да задаваш този *** въпрос вече за стотен път!"
46
1
 
4
 
! Отговори
Нaционaль преди 9 години
Герб и рб не искaт дa имaме държaвни монополи по пример нa нaшите нa нaшиъе зaпaдни пaртньориГерб и Рб не искaт дa рaзвaлят aнтиконституционните договори с Веи-тaтa и Тец-овете, коиъо нaрушaвaт Европейскив договор зa рaзвитиеЗa сметкa нa товa искaт Турция в ЕС, кaнят нa срещи бунтовниците от ССA и вкaрвят нелегaлни имигтaнти в стрaнaтa, в държaвa до нaс войнa ке се водиТовa е нелепоНе проевропейци, a проориентaлци!
45
4
 
4
 
! Отговори
мълния преди 9 години
Ако Господ Бог можеше на чуе бръщолевенето на другаря Борисов, сигурно щеше да му пусне една мълния.
44
3
 
6
 
! Отговори
до Анонимен 45 преди 9 години
Скоро ще излезнем мухал соросоидски, :)) но гледайте да се прибирате, че нема да ви се размине тоя път без бой!!
43
2
 
6
 
! Отговори
салих преди 9 години
В момента се изказва Миков , говори за бедността в страната. Кой направи страната бедна? Коя партия ограби народа?Такава наглост, такава демагогика!Щяли да настояват за социални права-те , дето докараха народа да просешка тояга. Не ги ли е срам?Чуват ли се какво говорят и мислят ли , че някой им вярва?Ьз по принцип не ги слушам ,защото доказаха ,че не стават за нищо , освен да търкат наровете по затворите.
42
3
 
5
 
! Отговори
АТАКА + ДПС = В.Н.Л. преди 9 години
Българостан със Майка Росия и Мйка Туъркия.Искаме В АЗИЯ....ЕВРО-АЗИЯЯЯ
41
6
 
8
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ ПРАВИТЕЛСТВО НА ПЪЛНАТА ФИНАНСОВА РАЗСИПИЯ НА БУДА БУДАЛОВ ПРОСТАТА МУТРА!!!!
40
4
 
3
 
! Отговори
зиза преди 9 години
До Пешков каква паралелна вселена живееш бе примитив?
39
3
 
6
 
! Отговори
Умрял кон рита ли? преди 9 години
България не е в криза, а в национална катастрофа. Това и ***-елитът го разбира и се обединява. Отчаян и обречен опит да рита на умиращ кон. Без индустрия-реална икономика, с лихварство, алкохолен туризъм и латифундийско селско стопанство не става. Виж Куба и Латинска Америка от 60-те. "Новото" правителство - сглобеният посред нощ Франкенщайн ще ни поведе към лелеяното светло оврогейско бъдеще? Събуди се, робе!
38
2
 
0
 
! Отговори
кукумицин преди 9 години
До Веселинако някакво "заздравяване" изобщо се случи ще е заради заповеди отвън и натиск на коалиционните партньори, не защото боката има акъла или емоционалната потребност да прави такива неща. имахте почти пълно мнозинство преди години, купихте си хора за пълно и не бблеснахте с нещо особено. да го даваме по-умерено, досега ББ е само и единствено доказан популист (това, че лъже, не значи, че болшинството вярват)
37
1
 
1
 
! Отговори
А дали е така? преди 9 години
"проевропейски и реформаторски" гладна кокошка просо сънува.......
36
5
 
8
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
БУДА БОРИСОВ СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНО ИЗМАМИЛ НАРОДА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!!!!ЕДНА ТРЕТА ОТ ГЛАСОВЕТЕ ЗА НЕГО СА НА ИЗЛЪГАНИ ХОРА, ЧЕ ЩЕ ПРОДАДЕ ИЛИ ОЗДРАВИ КТБ !!!!!СРАМНО И ГРОЗНО!!!!
35
12
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Важното е, че българите за пореден път заявиха ясно, че са европейци, а не азиатци и че не искат да обогатяват разни номенклатурчици за своя сметка. Единствената въпросителна е бай Гоце, ама той си е *** и не мисля, че докато е във властта би спъвал процесите
34
5
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Веселин Ахахахахааха,щом не си видял,значи немаш никакви мозъчни гънки Но споко,като ти го турят четворен така ще ти се оцъклят очите,че направо ще изкочат Инак при ББ едрите наркодилъри и престъпници,бяха подпомогнати от бившия им колега ,като им разкара конкуренцията А после ,що ББ бил харесван? Е как няма да го харесат,отстранява им конкуренцията и им прочиства канали за контрабанда Пълен *** си с извинение
33
2
 
11
 
! Отговори
Фидосова преди 9 години
"ГОЛЕМАНОВ" 2-ра част...."Като е казал народа Големанов Министър, та Министър""Ех, да беше жив дядо ми, да види най-малкото Големанче, на върха на държавата... Нагоре НЕБЕ!!!!"
32
4
 
8
 
! Отговори
до Пешко преди 9 години
Пешко, много ме кефиш на снимката си - като Кончита Вурст си!!! Ще се влюба в теб, о Пешко!
31
7
 
6
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
neni4a,аз лошо не съм видял от предишният кабинет на Бойко,ти какво лошо си видял,да не си някой наркодилър или престъпник ,че те е яд на тях........та какво е откраднал......