Сидеров се сръфа с РБ и ПФ: Да са ви честити златните ръчички!

Това е кабинетът на далаверата, отсече националистът
Обновена: 7 ное 2014 12:17 | 7 ное 2014 12:15, Веселина Йорданова
168
Сидеров се сръфа с РБ и ПФ: Да са ви честити златните ръчички!
лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Снимка, архив, Булфото

„Атака“ влезе в остър спор в парламента с Реформаторския блок и Патриотичния фронт, които са част от новото управляващо мнозинство. От парламентарната трибуна лидерът на националистите Волен Сидеров отново потвърди, че партията му ще гласува против кабинета и възрази яростно срещу изказванията, че преговорите за правителство са се провели прозрачно.

Още по темата
Сидеров обяви, че е „парен човек“ и понеже „парен каша духа“ предложил медиите да присъстват на консултациите, което не се случи. Той разкритикува и изказванията, че някакво правителство трябва да се направи, защото иначе следват избори.

Националистът подчерта, че не може да раздели „лицето Бойко Борисов“ от партия ГЕРБ и се аргументира защо „Атака“ няма да подкрепи кабинета.

През 2009 година беше даден шанс на г-н Борисов и партия ГЕРБ с много повече депутати и народно доверие. Партия ГЕРБ получи властта и не оправда доверието на избирателите и на парламентарните групи и 2013 г. правителството беше свалено с протести, самозапалвания, проливане на кръв. Това не може да бъде подминато, защото, видите ли, трябвало някакво правителство да се състави, отсече той. 

Сидеров заяви, че за „Атака“ не е важно да обичаш НАТО, а да работиш народът да живее по-добре и не виждал от изявленията на „четворната коалиция“ как това ще стане.

Националистът обвини новото мнозинство, че сега всичко се върти около това кой ще се нареди в правителството, за да се докопа до обществените поръчки. Не проблеми, не теми, а просто интерес – стани да седна, това беше целият напън, цялата пропаганда, ядоса са той. Сидеров подчерта, че народните протести срещу кабинета ще продължат, защото това е „кабинет на далаверата“. 

Корман Исмаилов от Реформаторите обаче заподозря, че Сидеров търси предишния кабинет. Колегата му в Блока Радан Кънев пък обяви, че Реформаторите се чувствали задължени, след като репликираха ДПС, да репликират и „съветското му крило“. По думите му безгрешни управления не е имало, но хората очакват не повторение на злото, а поправянето му. Ако днес ще гласуваме за г-н Борисов, то е защото българските избиратели са му дали тази подкрепа въпреки очевидните тежки грешки в управлението му, подчерта той.

Сидеров пък обвини Исмаилов, че партията му е създадена от турските спецслужби. Не знам как ПФ се прегърна с партия, която получава поръчки от Анкара, обвини той. Кънев пък според него бил представител на партия, на която „лидерът е за затвора, защото Иван Костов е унищожил българската икономика“. 

Да са ви честити новите болонки, как ги наричате – златните ръчички, отсече националистът, обвиняван, че е бил „златния пръст“, който даде начало на кабинета на Пламен Орешарски. 

Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт смята, че разделението 25 години е довело България до положението, в което се намираме, и това е модел, който трябва да бъде зачеркнат. 

Не приемам квалификациите, че ПФ бил ксенофобска, антиевропейска коалиция. ПФ обединява българските патриоти, които искат да кажат „не“ на противопоставянето, отсече той.

Последва отговорът на Сидеров, че Каракачанов се опитвал да измами хората, че сега влиза в политиката, а не е реагирал на убийството на българската икономика от Костов. Сега идвате новороден, след като минахте през 16 коалиции и се опитвате да се направите на спасител, натърти той.

Защо ПФ вече не е „сърдитко Петко“ и има ли нещо в торбата, попита Румен Йончев от БДЦ Каракачанов. Той пък отрече от ПФ да са водили разговори и пазарлъци за министри. Ако някой е тръгнал към НС с чувал, не сме ние и ако някой е сърдит сега, че не е част от мнозинството не съм аз, не остана длъжен Каракачанов.

Председателят на НС Цецка Цачева се опита да успокои страстите след последвалите викове и пляскания в зала. Дебатът обаче продължи с лични обяснения и припомняне на реплики и действия от миналото.

Петър Москов от РБ предложи край на разискванията с думите, че „този цирк“ трябва да приключи и покани Сидеров в ДСБ. Цачева обаче отказа, тъй като парламентарните групи разполагат с още време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
25
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Волене, ще се пръснеш от яд, че този път, тебе няма да те има в "далаверата"....това ти е проблема.
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOZI SIDEROV-KAK RABOTI TOI ZA DA E NARODUT DOBRE?PO4IVKI S K*RVI, IAHTI, OSTROVI, REVIERI?DA...TOI DOBRE RABOTI ZA NARODNITE ME4TI...KOI NE BIS I ME4TALM ZA TAKUV JIVOT?SIDEROV USPESHNO UVELI4AVA NARODNITE ME4TI ZA TAKUV JIVOT KATO NEGOVIAEVALASTRASHNO MNOGO RABOTISH SIDEROV...NARODUT TI E BLAGODAREN...I TO MNOGO.ZEVZEK SMOTAN KRADETZ NA BULGARSKI ME4TIDA SE ZATRIESH DANO ...KRE4ETALO TUPO
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двоен удар за Сидероглу: рублата пада с гръм и трясък като руснак след 10 сутринта н а и ДПС останаха извън кабинета.
42
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидеров е предател и провокатор. Българските интереси са последната му грижа.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 евро = 61 рублиИ полетът продължава...
40
3
 
4
 
! Отговори
41 преди 9 години
той също не ще да е в руския колхоз,просто ползва техните и нашите пари за екзотични плажове и парижки хотели. тарикатче е, това е, а балъци и шарани винаги се намират
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДудуциВ Русия, в Русияяяя не в Турция!Волен е човек на Жириновски и кремълските сатрапи!МНОГО УДОБНО ГО ЗАПОКИТВАТЕ В АНКАРА !
38
4
 
5
 
! Отговори
Име преди 9 години
Шшштттт тихо...нямаш право да изказваш каквото и да е мнение... сега лаеш като не си златния к*р и си далече от баницата... продажник долен!
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бадемов, той се продава за пари, себе си обаче. Новите спасители ще продават България, както са я продавали винаги. Не се крийте зад Сидеров. Само чакам да ми пуснат в това чумаво време нещо по евроатлантическа или азиатска линия, свързано с големи харчове, както го искат нашите "приятели" и все съм грабнал не домати, а камъни.
36
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този миризлив *** как все още не разбра, че нормалните и образованите хора в България не искат да са част от някакъв руски колхозен лагер а искат да са част от Европа (колкото и проблеми има и в тази Европа).
35
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бялата златка скатал военна служба с фалшиво медицинско че е сляп.
34
5
 
5
 
! Отговори
Избирател преди 9 години
В тоя парламент ще е по-забавно.Всички циркаджии са вътре с изключение на загиналите и Жорж..ха..ха
33
8
 
9
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Дребния комплексар отново се прояви,докара в София 50 активисти от смешната си и оредяваща партия,хора който се въртят около парламента и не знаят за какво са там.*** и продажник с злобно изражение жадуващ за медийна проява ,това е Сидеров - ага,един гол среден пръст с който остана след месеци парламентарен рекет към БСП и ДПС. С две думи О Т В Р А Т и П О Г Н У С А гарнирана с много злоба.
32
10
 
15
 
! Отговори
Цирк бАтака преди 9 години
На снимката Ефендито как си е разперил ръчичките, същите с които подкрепяше протурския кабинет на Доган бей!
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От тази сутрин: 1 долар = 50 рублиСлава на ****ин! :)хахаха
30
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС не е във властта, много ясно, че Сидроглу ще е недоволен!
29
11
 
9
 
! Отговори
Дудуци преди 9 години
Еничарю, Сидеров ефенди, не те ли е срам??? С твоите интимни приятели Серж и Лютви окрадохте държавата, теглихте кредити, фалирахте банка и съсипахте институциите, а сега мрънкаш, защото не си златното фикусче! Бегай в Турция веднага, анадолски патриот!Това правителство не е най-доброто, но по-добре да има, отколкото да няма!
28
6
 
9
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
Ами твоята златна ръчичка, Волене? Ще обясниш ли как и за колко се продаде през 2009-та година на ГЕРБ и през 2013-та годена на ДПС и БСП? Избирателите ти искат отговор на този въпрос.
27
7
 
15
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Само не наричайте НАЦИОНАЛИСТ един национален предател и ***.Който отдавна трябваше да бъде освидетелстван и вкаран на тихо и прохладно място.
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
aй сиктир бре чaйник водa нямaш пaрa дигaш